自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我個姑仔好錫我大伯個大女,真係好似當正自己親生女咁,甚至比對自己亞媽仲要好。
好似昨天個姑仔短週,但仲要個腳痛既亞媽搭車去近個姪女屋企附近地方,等個亞媽比錢請佢哋食啲平時自己唔捨得食既貴嘢。跟住姑仔就帶個姪女返自己屋企補習,個腳痛既亞媽就自己搭車返屋企。
有時姑仔仲會叫埋個老公嚟食亞媽一餐,佢2個都係大學生,姑仔仲係專業人仕。

大宅

人夾人緣

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

一個願打,一個願捱,出聲咪盞俾人話.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 xp 於 10-5-23 15:39 發表
我個姑仔好錫我大伯個大女,真係好似當正自己親生女咁,甚至比對自己亞媽仲要好。
好似昨天個姑仔短週,但仲要個腳痛既亞媽搭車去近個姪女屋企附近地方,等個亞媽比錢請佢哋食啲平時自己唔捨得食既貴嘢。跟住姑仔就帶個姪女 ...
睇唔明

大宅

me too!!

原帖由 conniechan125 於 10-5-23 17:17 發表
睇唔明

子爵府

BK Milk勳章

樓主既姑仔搵自己阿媽﹝即係樓主99﹞著數,尋日姑仔帶左姪女去食野,而樓主99腳痛都仲要搭車去食貴野找數,間唔中阿姑仔仲要叫埋姑爺一齊食野等老人家找數,而姑仔同姑爺仲要係大學畢業既專業人士
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

珍珠宮

試吓閱讀理解先.
個姑仔有工有錢有學識, 但因為太錫個姪女, 成日要自己個行動不便嘅阿媽(即姪女嘅嫲嫲)出錢出力嚟請姑仔, 姑仔個C6, 同個姪女食好嘢, 錢就阿媽出.

我覺得個姑仔借個姪女過橋, 攞自己個阿媽著數. 叫埋個阿媽出嚟食嘢係冇問題, 但點可以要個老人家比錢? 就算個老人家好有米都唔應該啦! 真抵打!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 mayymlam 於 10-5-23 17:32 發表
樓主既姑仔搵自己阿媽﹝即係樓主99﹞著數,尋日姑仔帶左姪女去食野,而樓主99腳痛都仲要搭車去食貴野找數,間唔中阿姑仔仲要叫埋姑爺一齊食野等老人家找數,而姑仔同姑爺仲要係大學畢業既專業人士 ...
哦.......即是想講一個揾阿媽着數嘅女.....mouth:

大宅

好媽媽勳章

點解個老媽又肯去找數?好錫粒孫?

成件事最唔岩係個姑仔要個脚痛mama行來行去,錫姪女冇問題。

大宅

就算揾個老人家著數,可唔可以唔使佢行動不便去就佢哋啲後生,仲要個老人家自己返屋企,唔明個姑仔咁錫個姪女,佢自己可以帶佢去食好多好嘢呀!

首頁

尾頁

跳至