自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解有咁多父母可以咁自私 一係就抱仔女跳樓 一係就整暈D仔女一齊燒碳 一係就餓死D仔女 呢個係咩野世界呀
我成日睇到呢D新聞 我就好唔開心 我心林你唔要D細路 你比我La 點解要d細路仔陪d大人一齊死呢 其實如果有1個組織可以收留呢d細路 咁佢地就唔駛死la 其實有無調查過 呢D通常係咪新移民黎架 咁唔習慣香港生活 點解仲要黎 呀
bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

大宅

牛年勳章 好媽媽勳章

I just reading this news...I feel so sad & tear!!!The children is so poor ah...I hope she will get well..

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 味兒 於 10-6-1 13:28 發表
點解有咁多父母可以咁自私 一係就抱仔女跳樓 一係就整暈D仔女一齊燒碳 一係就餓死D仔女 呢個係咩野世界呀
我成日睇到呢D新聞 我就好唔開心 我心林你唔要D細路 你比我La 點解要d細路仔陪d大人一齊死呢 其實如果有1 ...

我覺得呢d父母正自私鬼 自己死咪算羅,佢自己死以經係一個不負責任的行為..開心果時就生佢出黎,到自己唔開心就要一齊死...係咪傻嫁,有無理個細路感受呢 ...

瑪瑙宮

知唔知個小朋友點呢??

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

父母是香港人呀....

看新聞........個papa當知道個太太同女兒有事,好像很冷淡wor.....
做了mama後,看見lee d 新聞更加吾開心,很傷心

希望小朋友大步檻過,吉人天相

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

做咗人mama後,每次見到呢類新聞都好心痛,小朋友無辜嘅,點解要咁對佢,放佢一條生路都好呀!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

其實d父母只係怕自己死左之後 自己親生骨肉會好慘無人錫比人蝦 所以就情原攬住d仔女一齊死 如果有1日真係有人黎搵我同我講佢要去死 要將d仔女交比我 我真係唔會介意申出援手 收留呢d小朋友 總之你地d父母要死就唔好再攬住d仔女一齊去就得ga la
bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

複式洋房

好媽媽勳章

個大嘅就係驚走咗之後冇人照顧個細嘅, 咪攬埋個小朋友一齊囉! 所以就算有你講嘅組織可能作用都不大! 真係可憐!

我成日睇到呢D新聞 我就好唔開心 我心林你唔要D細路 你比我La 點解要d細路仔陪d大人一齊死呢 其實如果有1 ...

珍珠宮

呢位母親, 你攬住呀女一齊死, 你有冇諗過, 咁跳落去, 佢死唔去咁點? 衣家分分鐘殘廢!! 你死, 係你揀既, 你個女有冇同意呀!! 生得出唔等於有權整死佢架!! 衣家你死左, 佢比你整到咁, 你眼閉嗎!!!!

子爵府

希望個小朋友無事啦!

禁止訪問

子爵府

我記得尋日新聞好強調係本地家庭..

珍珠宮

好媽媽勳章

東涌呢二單慘劇令我好心痛, 雖然互不相識, 但係都會成日諗起..........

個細路女即使大步艦過, 心理上同身理都受到極大傷害, 唔知幾時至可以康復.
令我諗起政府宣片...... 媽媽, 可唔可以唔死呀~~

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

子爵府

原帖由 newbiee 於 10-6-1 14:20 發表
東涌呢二單慘劇令我好心痛, 雖然互不相識, 但係都會成日諗起..........

個細路女即使大步艦過, 心理上同身理都受到極大傷害, 唔知幾時至可以康復.
令我諗起政府宣片...... 媽媽, 可唔可以唔 ...

我仔睇到D個廣告 會跟住講 媽咪 可唔可以唔死呀
睇到佢咁可愛都唔捨得帶埋佢死啦

侯爵府

好媽媽勳章

今朝睇 newspaper 話個媽媽有抑鬱, 哎.......如果個媽媽識得上尼, 咪咩樹都無LAW

大宅

我睇到哭在出來
之後唔敢再看新聞..
呢2日都冇看
好怕又看到喊出來

子爵府

樓主你又接收得幾多個..........自殺真係好自私既行為,但當時事主係咩精神狀態真係無人會知,我覺得憐社要互相關懷都好重要,以前邊有咁多呢類事件,而家住左十幾年隔離姓乜都未必知,有時有人傾下關心下就唔會孤立自己,以前既C奶咪重大壓力生幾件,但一有家庭問題好多街坊會幫手,年代唔同左人比交冷漠同自私.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大人有咩權去攞小朋友條命? 自c自利, 不知所謂 !

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

首頁

尾頁

跳至