美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日去見到好多野都好好咁,我買左支肉鹼,有無人試過?

大宅

我飲過, 無乜用; 反而, 我同事話今期特價o既貓鬚草茶去到水腫.
身體健康,快快樂樂 !!

別墅

原帖由 mongmongmong 於 10-6-9 22:37 發表
今日去見到好多野都好好咁,我買左支肉鹼,有無人試過?

我見到有貓鬚草, 果度d人話好好, 對腎好, 都唔知真定假.

民房

我想問你係唔係只係買左一支肉鹼,冇買其他產品??
我初初入會嗰陣我都有買,不過我係連埋酵素液一齊買,我兩樣一齊飲,大約飲左兩個星期到,我都減左2kg..^^
原帖由 mongmongmong 於 10-6-9 22:37 發表
今日去見到好多野都好好咁,我買左支肉,有無人試過?

民房

其實只係單靠飲肉鹼成效可能真係唔係好大,但係加埋做運動就完全唔同效果,我有個朋友,佢都係同我一齊入會,佢就只係買肉鹼,但係佢由開始飲嗰日,配合返15~20min ge帶氧運動,日日都係咁,之後佢就係一星期內減到2kg(不過每個人減幾多都係按每個人ge身體狀況而有所唔同)

原帖由 Pears 於 10-6-9 23:38 發表
我飲過, 無乜用; 反而, 我同事話今期特價o既貓鬚草茶去到水腫.

民房

貓鬚草(Orthosiphon aristatus (Blume) Miq. ,Clerodendranthus spicatus (Thunb.)C.Y.Wu)
中文別名:腎茶、腎草、貓鬚公、圓錐直管草、化石草、腰只草
主產地:
東南亞、澳洲

功能主治:莖葉:清熱,利尿,排石。治急性腎炎,膀胱炎,尿路結石,風濕性關節炎。
其實只要查下d中醫藥ge書都有相關ge資料,我印象中本草綱目都好似有,不過個名好似叫腎草,想知更多ge,或者可以去問問d中醫師都ok...^^
原帖由 小師妹008 於 10-6-9 23:41 發表

我見到有貓鬚草, 果度d人話好好, 對腎好, 都唔知真定假.

男爵府

我仲買左代糖,今日試下用來煮送,唔係咁好用,因為唔甜。

原帖由 Kiyako 於 10-6-12 00:57 發表
我想問你係唔係只係買左一支肉鹼,冇買其他產品??
我初初入會嗰陣我都有買,不過我係連埋酵素液一齊買,我兩樣一齊飲,大約飲左兩個星期到,我都減左2kg..^^
...

男爵府

咁我試下做少少運動先。多謝你提點。

原帖由 Kiyako 於 10-6-12 01:03 發表
其實只係單靠飲肉鹼成效可能真係唔係好大,但係加埋做運動就完全唔同效果,我有個朋友,佢都係同我一齊入會,佢就只係買肉鹼,但係佢由開始飲嗰日,配合返15~20min ge帶氧運動,日日都係咁,之後佢就係一星期內減到2kg(不過 ...

子爵府

mongmongmong

hi~hi
我上個月尾去每月大會講新產品, 嚟緊會出隻專係減肥, 據講非常有效, 你密切留意啦, 我諗下期 15/6-15/7嘅速銷書仔會有提。
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

子爵府

我都飲緊, 唔知係咪心理作用覺得佢去水腫, 個人好似輕咗。不過寒底唔可以日日飲, 我見暈, 我有個friend連飲幾日都係覺暈。

原帖由 小師妹008 於 10-6-9 23:41 發表

我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

民房

唔使客氣

原帖由 mongmongmong 於 10-6-12 20:54 發表
咁我試下做少少運動先。多謝你提點。

民房

其實唔係心理作用,貓鬚草其實係一種經獲證實ge利尿劑,佢會以排尿ge方式幫助排走多餘ge水分,所以佢係可以去到水腫架~~
你同你個friend都見暈,其實我想問下你地一日沖幾多包飲呀?(因為我本身都係寒底,我都有keep住一日一包,一包就可以沖哂全日架喇~)

原帖由 forty+ 於 10-6-12 21:47 發表
我都飲緊, 唔知係咪心理作用覺得佢去水腫, 個人好似輕咗。不過寒底唔可以日日飲, 我見暈, 我有個friend連飲幾日都係覺暈。

子爵府

我都係一日一包沖哂全日, 不過我本身血型偏低。

民房

哦~原來係咁....
不過其實你血壓偏低一日飲一包都冇問題ge,不過個量就唔好咁多,咁樣就唔會頭暈架喇~^^

原帖由 forty+ 於 10-6-13 12:53 發表
我都係一日一包沖哂全日, 不過我本身血型偏低。

民房

我諗佢唔甜ge原因主要係因為呢隻巴糖醇係可以for糖尿病人食用,所以佢唔會太甜,同埋佢d甜味可能係好少好少ge甜味,對於我地黎講,可能就會變相變成唔甜.
不過我有d朋友佢地話用黎整蛋糕ok wor~下次你可以試試...^^

原帖由 mongmongmong 於 10-6-12 20:49 發表
我仲買左代糖,今日試下用來煮送,唔係咁好用,因為唔甜。

男爵府

真係要慢慢試下點用,尋晚醃牛肉都落左,有係最後落番白糖,因為d味唔得。我諗可能整西式野會好d。整蛋糕ok咁等我都試下先得。

原帖由 Kiyako 於 10-6-14 01:08 發表
我諗佢唔甜ge原因主要係因為呢隻巴糖醇係可以for糖尿病人食用,所以佢唔會太甜,同埋佢d甜味可能係好少好少ge甜味,對於我地黎講,可能就會變相變成唔甜.
不過我有d朋友佢地話用黎整蛋糕ok wor~下次你可以試試...^^

...

侯爵府

2024年龍年勳章

anyone used eCosway's "rice bran" ?
is it good?

民房

等我下次試下用黎整朱古力,睇下個效果點先...^^

原帖由 mongmongmong 於 10-6-14 14:11 發表
真係要慢慢試下點用,尋晚醃牛肉都落左,有係最後落番白糖,因為d味唔得。我諗可能整西式野會好d。整蛋糕ok咁等我都試下先得。

民房

um....如果唔介意ge話,可唔可以話我聽你食米糠ge原因ar??因為我都想按返你ge原因去解答你,我怕會誤導左你..
如果你唔想係度講ge,你可以pm我,我都會解答你架~^^

原帖由 kerotan 於 10-6-14 15:22 發表
anyone used eCosway's "rice bran" ?
is it good?

洋房

其實ecosway係唔係大陸咖?? 因為我第一次知道佢既存在係係ok多年前 我係深圳既書城睇緊d講做生意經驗既書...之後有個女人走過黎比左張卡片我 就係講ecosway... 我見張卡片有香港既地址,, 咁我心諗應該係呃人..無理啦... 誰不知..過左1,2年到.... 真係比我見到有ecosway既舖頭...

首頁

尾頁

跳至