懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

13週幾牙痛可以做d咩??? 有無媽媽有經驗??? 呢兩日已經有用鹽水"long"口, 但仍然好痛.........
想食必理痛又好驚影響呀b.....

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

睇牙醫

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

睇牙醫啦!
我都試過,洗完牙就冇痛啦!

大宅

原帖由 kellyly 於 10-6-25 14:43 發表
睇牙醫
打左比牙醫, 佢話我仲係早期, 就算知道咩原因, 都係無野可以做. 為有到15週先可以睇下有咩搞.......我7月10日仲要擺結婚酒, 如果一直痛落去, 都唔知點算...........help~~~

別墅

我個時都係咁呀, 我有用鹽水'朗'口, 後來先發現係牙肉腫引致牙痛, '朗'左幾日冇痛, 不過d牙肉到宜家都係腫 ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 LuLu812 於 25/6/2010 15:02 發表
打左比牙醫, 佢話我仲係早期, 就算知道咩原因, 都係無野可以做. 為有到15週先可以睇下有咩搞.......我7月10日仲要擺結婚酒, 如果一直痛落去, 都唔知點算...........help~~~ ...

咁都去CHECK左係唔係有註牙先LA

大宅

原帖由 kellyly 於 10-6-25 15:17 發表

咁都去CHECK左係唔係有註牙先LA
問左牙e, 佢話如果依家check到係蛀牙, 都唔可以搞d咩住, 所以book左7月13日幫我檢查, 如果係蛀牙可能會"度"牙根. 但呢段時間好難過.....唔知係唔係缺鈣呢?

大宅

原帖由 PP092010 於 10-6-25 15:10 發表
我個時都係咁呀, 我有用鹽水'朗'口, 後來先發現係牙肉腫引致牙痛, '朗'左幾日冇痛, 不過d牙肉到宜家都係腫 ...
牙肉腫應該係牙肉發炎or敏感, 用敏感性牙膏&潄口水應該可以幫到你,
我無牙肉腫, 所以唔知關咩事.......

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 LuLu812 於 25/6/2010 15:56 發表
問左牙e, 佢話如果依家check到係蛀牙, 都唔可以搞d咩住, 所以book左7月13日幫我檢查, 如果係蛀牙可能會"度"牙根. 但呢段時間好難過.....唔知係唔係缺鈣呢?

睇左先,到時可能只係普通蛀牙呢
如果普通既蛀牙可即時補(我睇開既牙醫講)
唔關缺鈣事既
你有無成日都食酸野
食得多會引起蛙牙KA
我都好想去補牙,但因而家就32周,唔可以就咁平瞓係到,整唔到.

大宅

原帖由 kellyly 於 10-6-25 16:12 發表

睇左先,到時可能只係普通蛀牙呢
如果普通既蛀牙可即時補(我睇開既牙醫講)
唔關缺鈣事既
你有無成日都食酸野
食得多會引起蛙牙KA
我都好想去補牙,但因而家就32周,唔可以就咁平瞓係到,整唔到. ...
我呢排真係好鍾意食酸野呀! 明白啦, 等我問下牙e可唔可以早d睇先.

首頁

尾頁

跳至