嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有無媽咪用緊avent奶樽? 佢地而家轉晒新樽, 正價成$110/個, 上星期去永安諗住買, 點知而家得兩個裝, 8折後要$180/2個. 真係有無攪錯, 貴得咁多, 我唔知而家有幾好, 但一下子貴左咁多, 我點去換批新? 仲要6個月換一次...
之前4個裝未折都係$168/4個, 我諗緊唔知轉乜野牌子好, 又要fit avent 個烚奶器喎. 請幫忙.

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

新裝,你指係茶色定透明嗰隻?

大宅

原帖由 leegap 於 10-7-1 04:30 發表
請問有無媽咪用緊avent奶樽? 佢地而家轉晒新樽, 正價成$110/個, 上星期去永安諗住買, 點知而家得兩個裝, 8折後要$180/2個. 真係有無攪錯, 貴得咁多, 我唔知而家有幾好, 但一下子貴左咁多, 我點去換批新? 仲要6個月換 ...

新物料PES茶色可用1-2年,如果樽身內花就要即換怕會有奶漬會有菌.

複式洋房

我轉了用 chu chu 玻璃樽, 可以放入 Avent 個 烚奶樽器內.

侯爵府

我上次擰批透明樽上office度換茶色樽,個sales話d樽可以唔駛換,chu chu就一年換一次

洋房

Hi momoko

係呀茶色樽, 乜原來可以唔駁半年換一次架?
但你擰批透明樽上邊度office換呀? avent office?
咁你d透明樽係新定舊?

原帖由 momoko2008 於 10-7-3 00:20 發表
我上次擰批透明樽上office度換茶色樽,個sales話d樽可以唔駛換,chu chu就一年換一次

侯爵府

之前批透明樽有問題,成日漏奶,Avent office喺荃灣

大宅

我之前都買左avent既成set連電爐...係透明果隻.不過到而家都無用過個奶樽,因之前阿b係醫院食開pigeon既...俾avent既佢食好似好辛苦,咁我就全部奶樽再買過...不過我都係用返avent個電爐喎,都擺到呀

禁止訪問

好媽媽勳章

洋房

係呀, 成日漏架, 唔該晒你, 等我call佢地睇下可以點做先, thanks!

原帖由 momoko2008 於 10-7-3 01:29 發表
之前批透明樽有問題,成日漏奶,Avent office喺荃灣

洋房

食唔慣新樽呢樣野我係未去諗到....先諗左可以用乜新奶樽先, 再考慮用邊隻...
唔該晒你!!

原帖由 smallsam 於 10-7-3 23:58 發表
avent 的樽都算幾肥(同dr.brown肥樽及b-free差唔多) 應該好多牌子的樽都fit到avent煲既...

不過你唔係應該擔心呀b食唔慣新樽多d咩?

伯爵府

之前有批茶色樽都成日漏奶,我嬲嬲地用左一個月就全部換晒pigeon肥樽,都幾肉赤...
原帖由 momoko2008 於 10-7-3 01:29 發表

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

avent煲可烚nuk同pigeon高樽, 而avent新出茶色樽最平係永安或吉之島做8折時, 普通白色樽係mothercare仲有得買, 你可以去睇下

洋房

茶色樽都漏奶? 唉, 真衰, 乜pigeon有肥樽嗎? 睇下先.
Thanks.

原帖由 waiting046 於 10-7-4 23:15 發表
之前有批茶色樽都成日漏奶,我嬲嬲地用左一個月就全部換晒pigeon肥樽,都幾肉赤...

洋房

Thank you, 要諗清楚會唔會換第二個品牌先...
原帖由 塵大聞 於 10-7-5 11:20 發表
avent煲可烚nuk同pigeon高樽, 而avent新出茶色樽最平係永安或吉之島做8折時, 普通白色樽係mothercare仲有得買, 你可以去睇下

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

漏奶????我諗係合得唔好wor, 我之前都試過合唔好, 搞到bb成身濕晒, 後來每次合都小心d, 就得啦... 應該唔關個樽事

伯爵府

Pigeon肥樽(make in japan),我係卓悅買架,而家好似冇貨lu~
Birth.hk都好似有,但勁貴...
不如你搵過第二款好d.eg.Richell(make in china),Aprica(好似make in japan)...
原帖由 leegap 於 10-7-8 01:26 發表
茶色樽都漏奶? 唉, 真衰, 乜pigeon有肥樽嗎? 睇下先.
Thanks.

洋房

好啦, 多謝你意見.
原帖由 waiting046 於 10-7-8 20:23 發表
Pigeon肥樽(make in japan),我係卓悅買架,而家好似冇貨lu~
Birth.hk都好似有,但勁貴...
不如你搵過第二款好d.eg.Richell(make in china),Aprica(好似make in japan)...
...

別墅

我都用緊avent 新樽, 都有漏奶, 睇過有d mami話可能有奶粉係奶樽邊所致, 有漏奶就開蓋用紙巾抹下奶樽邊, 真係ok wor, 無再漏.

大宅

反而之前跟煲送既細SIZE 樽會漏...
後來買左茶色大SIZE樽就一D 問題都無喎
一次都無漏過

首頁

尾頁

跳至