想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我年頭小x咗一次,依家剛復工第2個cycle,不過因今次唔想比咁大壓力自己,所以無用紅d,只係每日量體溫同睇分泌嚟dodo!我之前一次cycle約40日,但上個cycle復工後突然早咗個幾星期嚟m,而且份量比較多,所以搞到今次都唔知幾時check bingo好!我上次24/6第一日m come,之後體溫如下︰
9/7 day 16 36.7 dodo
10/7 day 17 36.42 (分泌多但唔知係未丁丁)
11/7 day 18 37.08 (不過因睇波,只瞓了2、3
個鐘) dodo (分泌多)
12/7 day 19 36.37
13/7 day 20 36.7 dodo(都有分泌)
之後再無dodo了
14、15/7 開始覺得個腹部好脹,脹到成日想去vv,
19/7 day 26 37.01
20/7 day 27 37.03
21/7 day 28 37.02 (用「準快x」check 白雪雪)
22/7 day 29 37.08

今日 day 30體溫有37.01,我因今早6:30去vv,所以用「準快x」驗,點知等結果時瞓著咗,約7:30先起身睇,見到一條好淺色嘅「烘」,唔留心都睇唔到,咁算唔算呢?我有d陰影,好驚再次小x,所以若真係都想快d去見醫生,請問隔咗一個鐘嘅結果係未一定唔準呢?定係我依家check bingo嘅時間尚早呢?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你仲有無紅d 淨? 一係隔多3-4日再買支棒棒驗.

祝bingo~

子爵府

原帖由 miffymiffy 於 10-7-23 15:55 發表
你仲有無紅d 淨? 一係隔多3-4日再買支棒棒驗.

祝bingo~

miffymiffy,
我今日再用「準快x」驗,已見到有條淺線,體溫有37.14 我估應該係11/7嗰日排卵,但經過上次小x後都有擔心,唔敢咁快開心住!不過今次d感覺好強,我14/7已經開始覺得個腹部好脹同埋個胸開始痛,d感覺好早就有,希望今次可以順順利利啦!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

恭喜你 記得保持愉快心情, 因而家好多野都要靠胚胎自己努力, 你要多d 休息, 少操勞, 飲下奶 / 食蛋.

祝順順利利~~

首頁

尾頁

跳至