少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

20個月會唔會太細呢?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

我女4歲幾先第一次睇戲,仲好記得睇"Alice in Wonderland" 3D

男爵府

我個囝4歲第一次入戲院睇 3D "Ice Age 3"

複式洋房

亞仔2歲半睇沖天奇兵.

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 Naxos 於 10-7-29 09:33 發表
20個月會唔會太細呢?

其實好睇小朋友喎~
我大囡當年, 兩歲幾第一次帶佢去, 點知佢驚到, 要即刻走(睇叮噹咋)
但細囝當年, 一歲幾接近兩歲, 第一次帶佢去, 睇套"花鼠" , 反而我細囝唔驚喎~ 仲睇得好開心tim...

(sorry, 電腦壞, 可能 一次出三個post~ )

侯爵府

我記得我大仔好似4歲左右, 第一次去戲院.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Naxos 於 10-7-29 09:33 發表
20個月會唔會太細呢?

我女女arm arm 1歲時同佢去娜亞方舟, 同佢入去睇 3d , 4d ge 電影院時, 佢一 d 都唔驚, 冇扭計tim...但最近 20個月大, 同佢睇 toy story 3, 2d 版, 女女反而指住個出口話驚驚~~
瓜瓜哇哇哇

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

10個月去迪士尼, 3D 又有, 歌舞劇又有, 係抱佢入去. 但係佢唔係睇戲.
不過無驚呀. 唔知係咪未識驚
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

舊年呢個時候入過一次 (~未夠兩歲半), 半個鐘頭就話要走
聽日會再試試~

大宅

My son (2.5yrs old) watched Toys 3 (2D) last Sat.

大宅

好媽媽勳章

囝囝第一套睇既係馴龍記, 好似岩岩3歲, 佢睇完成套, 佢平時係屋企係唔睇電視, 所以佢肯坐定定睇晒套戲我都好出奇.

大宅

醒目開學勳章

我個女(3ys) 睇電視如果係d 獅子老鼠比人蝦, 比人捉既場面, 就話唔睇好驚, 用手掩住塊面.... 我地都想同佢入戲院睇卡通.... 如果買左3張飛, 佢唔睇都唔知走唔走好...!!

大宅

2歲幾, 睇TOY STORY2 3D...睇哂

大宅

原帖由 豬豬蛋 於 10-7-31 23:50 發表
囝囝第一套睇既係馴龍記, 好似岩岩3歲, 佢睇完成套, 佢平時係屋企係唔睇電視, 所以佢肯坐定定睇晒套戲我都好出奇.

我果時帶1.5歲嘅囝囝睇呢套戲,但我覺得真係超大聲,好唔適合小朋友...結果按住佢耳仔瞓左大半場,但佢醒咗後就扭計要走...

大宅

3D電影/電玩會傷害小朋友眼睛,好多都吾建議6歲以下小孩觀看...
妹妹豬 齊來做個好朋友

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

我個一歲幾在disney玩過winnie the pooh, buzz lightyear, 3d show... 上星期睇咗多啦A夢

首頁

尾頁

跳至