想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 laumyi 於 10-8-11 09:51 發表
多謝你地, 因為我男友好鐘意小朋友, 想同我生BB, 而佢都係想同我註冊,係我自己怕怕, 對男人無信心.另外留意分泌---> 我就係覺得我無咩囉, 唔知係咪因為我CUT 左一D子宮頸, 因為之前有HPV ,要CUT 左細胞變左既一部份. ...

你要對你男友有信心,我唸生活習慣上你地齊生活左一段時間,應該都已習慣和包容到對方,2人好好傾下計劃一下將來,看看大家既理念會否一致,才做決定吧。

你說之前有HPV,是否即是曾經有過Cancer? touch wood~~
因為我看過一些文章說,若曾有cancer是不可以做iui/ivf的,可能針藥會刺激到有影响,我不敢太肯定,若真的要做iui/ivf前,請問清楚醫生最為安全。

大宅

回覆 1# bobotak 的文章

人生最大的投資係婚姻/生仔, 我好明白你的憂慮, 但你 boy friend 知你以前的事之餘仲噤想同你結婚, 至係難能可貴, 足証他對你的愛. 以我地已婚的黎講, c6今天對你好, 亦難保明天不變心, 其實男女也一樣, 話變就變, 只是大家是否有信心去賭一舖!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 Vanki 於 10-8-11 13:39 發表
人生最大的投資係婚姻/生仔, 我好明白你的憂慮, 但你 boy friend 知你以前我事之餘仲噤想同你結婚, 至係難能可貴, 足証他對你的愛. 以我地已婚的黎講, c6今天對你好, 亦難保明天不變心, 其實男女也一樣, 話變就變, ...

agreed 唔好唸/受以前既影響. 好好珍惜及享受目前生活先係最重要~

大宅

唉哎~
岩岩Dr Tay 個姑娘打黎問我係咪想盡快睇醫生,我話係,佢約我 01/09 睇醫生,但係我果日去台灣呀,激死人,好氣餒,
我問佢係咪下個會係俾返我睇架?佢話唔係,會再排住落咁約,唉,又唔知去到幾時至有得睇啦 >.<

複式洋房

Hello.我又返黎喇~~我有HPV / CIN II, 好似中文叫前期癌..我早2日生日, 依家岩岩39歲, 大家都繼續努力呀!依期成日睇8掛雜誌個個都好大年紀先有...我地都要比心機~~昨天睇完中醫,有埋體溫表去, 完來我今個CYCLE 攪亂左, 未排卵以為是排卵日....到排卵日又無DO DO...補飛都可能趕唔徹喇.....

大宅

我都係剛39, 這個星期已經開工, 希望好快有好消息. 大家都要有信心, 最緊要休息及小心身體, 唔係點可以有好的體能去陀bb呢? 因為年紀大了, 始終都會差些.

大宅

原帖由 laumyi 於 10-8-27 14:47 發表
Hello.我又返黎喇~~我有HPV / CIN II, 好似中文叫前期癌..我早2日生日, 依家岩岩39歲, 大家都繼續努力呀!依期成日睇8掛雜誌個個都好大年紀先有...我地都要比心機~~昨天睇完中醫,有埋體溫表去, 完來我今個CYCLE 攪亂 ...

補祝你生日快樂,心想事成,早日抱B
你有無keep住做記錄?如果經期唔都好難計得準邊日排卵喎.

複式洋房

Pretty & persistent JM -
Add oil ar.
As you have consulted Chinese Doctor, you may check with your EC whether the methods of the following webs are useful for you so as to facilitate the fertility rate.
足底反射區按摩
http://www.shen-nong.com/chi/exam/specialties_womeninfertility_massage.html
艾灸
http://www.shen-nong.com/chi/exam/specialties_womeninfertility_acupuncture.html

All the best for you and all of age-critical JM for your BB project! May God bless you!

複式洋房

多謝呀, 有KEEP 做紀錄架...以前一路都是 28天, 依家食中藥, 捱遲左33日一個CIRCLE, 所以唔係好識睇.....mouth:

複式洋房

ha ha!
my former coworker called me and I have told her that I have quitted the job to prepare a good health condition for doing IUI (3rd time) at the end of the year.
She's a bit surprised..... (I felt a bit embarassing.....)
Anyway, I'll do the best!
May God bless all of you!

大宅

原帖由 ztlcz 於 10-9-2 14:18 發表
ha ha!
my former coworker called me and I have told her that I have quitted the job to prepare a good health condition for doing IUI (3rd time) at the end of the year.
She's a bit surprised..... (I fe ...

可以辭左份工等生仔係好幸福架,我好羨慕你就真呀

大宅

原帖由 laumyi 於 10-9-2 11:45 發表
多謝呀, 有KEEP 做紀錄架...以前一路都是 28天, 依家食中藥, 捱遲左33日一個CIRCLE, 所以唔係好識睇.....mouth:

咁就大包圍啦,check多幾日無走雞~

複式洋房

回覆 1# bobotak 的文章

今日day 32喇....以前我28天就來, 上個月睇中醫延遲左33天...依家...有d 緊張, 今早check 體溫 36.9 ..過多2天便知撓...唔敢用棒棒CHECK , 好驚....

複式洋房

大家努力~~~加油

大宅

原帖由 laumyi 於 10-9-6 17:08 發表
今日day 32喇....以前我28天就來, 上個月睇中醫延遲左33天...依家...有d 緊張, 今早check 體溫 36.9 ..過多2天便知撓...唔敢用棒棒CHECK , 好驚....

咁就放鬆心情啦,一切已成定局,免於太過緊張攪到胃痛嘛,過幾日就有好消息

大宅

上個月失敗了, 今個月要再努力.

大宅

我都M come 啦,一齊再努力,終有成功一天

大宅

原帖由 bobotak 於 10-9-14 11:00 發表
我都M come 啦,一齊再努力,終有成功一天

係呀, 又要等下星期再開工.

大宅

我都加入,做咗 1次 IUI failed,想做 IVF,度度都要排,時間無多,個人就心急,壓力好大呀!!! 醫生都話我機會好微。 唉......

複式洋房

又衰左....m 小姐就完, 又要再努力, 大家加油呀~~~

首頁

尾頁

跳至