跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

畀面勳章

原帖由 bbmelodycc 於 10-10-7 19:10 發表

good good ar!! 知道BB健康大隻左就好啦~
恭喜哂。。HAHA

其實呢排我成日都腹痛... 所以都有少少擔心阿b架~
不過當姑娘照個肚時, 見到老公笑笑口話阿b大左好多... 我就放心哂了~

大宅

原帖由 依媽媽 於 7-10-2010 20:20 發表

不過當姑娘照個肚時, 見到老公笑笑口話阿b大左好多... 我就放心哂了~

其實我依家都仲有D擔心呀(唔好話我><),因為無乜害喜+個肚又唔漲+今日聞左好耐天拿水。。。

大宅

原帖由 依媽媽 於 10-10-7 18:27 發表

今日照完唐氏啦...
姑娘唔肯講, 佢話bb咁細唔清楚喎... 要遲d照先知喎~

即係叫我係私家照姐.... >

我老婆廣華都係無結構BOOK, 我地BOOKED C+ ONLY.
上星期照結構, 姑娘乜都無講. 係禽日好C+先睇下係仔女.
宜家兩公婆都話呢兩星期唔好收到醫院電話就OK了.

另外, 想問下你地BOOK醫院D產前課程未? 難唔難BOOK GA? THANKS~

大宅

bb大個左咪好囉!
個肚大d, bb咪有豪宅住囉~ ^^

原帖由 依媽媽 於 10-10-7 20:20 發表

男爵府

畀面勳章

原帖由 worldcat 於 10-10-7 21:55 發表

我老婆廣華都係無結構BOOK, 我地BOOKED C+ ONLY.
上星期照結構, 姑娘乜都無講. 係禽日好C+先睇下係仔女.
宜家兩公婆都話呢兩星期唔好收到醫院電話就OK了.

另外, 想問下你地BOOK醫院D產前課程未? 難唔難BOOK GA? T ...

星期一第一次見姑娘攞左個產檢ref#, 就可以上網book了... 點知老公見全部都full哂, 得1個12月的talk有位... 佢就同我book左先囉...
因為想老公陪產, 醫院一定要佢上一堂生產過程的堂先可以架... but 果日姑娘講過book唔到唔緊要, 到30week的時候可以直接同佢地講, 佢地會再安排喎~

大宅

聯合現在陪產唔洗上堂呀﹗只需在生前同姑娘或醫生講就得了﹗不過,我生第一胎時,老公就要上陪產課﹗另外,聯合設立的產前講座都不用預約,WALK IN就得﹗

男爵府

畀面勳章

原帖由 mingtanhk 於 10-10-8 11:31 發表
聯合現在陪產唔洗上堂呀﹗只需在生前同姑娘或醫生講就得了﹗不過,我生第一胎時,老公就要上陪產課﹗另外,聯合設立的產前講座都不用預約,WALK IN就得﹗ ...

QE要呀..... 不過俾老公聽下都好, at least到時佢知發生咩事嘛...

大宅

我前日係張智度照 2d , 我問張智睇唔睇到係仔定女 , 佢話太細睇唔到

大宅

原帖由 青紅蘿蔔 於 10-10-16 14:39 發表
我前日係張智度照 2d , 我問張智睇唔睇到係仔定女 , 佢話太細睇唔到

照果時你幾周?張智醫生好唔好架?我BOOK左做產檢,但要11月29日,我都想知BB會係男定女,到時應該有19周左右.

大宅

我平時個肚都唔漲, 早上起身都平平地. 但一食飽野就大到波甘, 坐起度都腰痛

原帖由 bbmelodycc 於 10-10-7 20:30 發表

其實我依家都仲有D擔心呀(唔好話我><),因為無乜害喜+個肚又唔漲+今日聞左好耐天拿水。。。

大宅

我13wks都睇唔到, 個bb對腳 crossover 訓住佐. 

男爵府

畀面勳章

你幾多week?? 我monday去張醫生度啦..... 到時睇下照唔照到.....

大宅

原帖由 mimi0305 於 10-10-16 16:29 發表

照果時你幾週?張智醫生好唔好架?我BOOK左做產檢,但要11月29日,我都想知BB會係男定女,到時應該有19周左右.

我照個陣係 13 w 3 d , 我都係第二次睇佢 , 都ok , 我陀大女個陣係去旺角中心睇王學勤 , 但陀呢胎 , 成日又暈又嘔 , 所以揀左張智 , 近d , 我唔駛搭咁耐車

大宅

原帖由 josewing 於 10-10-16 21:44 發表
我13wks都睇唔到, 個bb對腳 crossover 訓住佐. 

我其實真係唔識睇

大宅

原帖由 依媽媽 於 10-10-17 00:17 發表

你幾多week?? 我monday去張醫生度啦..... 到時睇下照唔照到.....

我聽日就 14 w ...
希望你聽日照到啦 , 你想係仔定女呀 ?

洋房

我13週已經照到係仔。我老公karl勁開心仲決定改bb英文名做karlson. 原本我好恨生女但見老公咁開心就覺得冇乜所謂lu

複式洋房

原帖由 依媽媽 於 10-10-17 00:17 發表

我星期二呀 希望睇到啦.. 好心急.. 哈哈

大宅

原帖由 Karlleung 於 17-10-2010 15:39 發表
我13週已經照到係仔。我老公karl勁開心仲決定改bb英文名做karlson. 原本我好恨生女但見老公咁開心就覺得冇乜所謂lu

原來karl係你老公個名,甘叫你mrs.leung啦...哈哈..
你係邊度產檢呀??100%confirm係仔啦? 我12w1d 只係70% estimate...

複式洋房

我去照Oscar時唔記得問
今星期五去做check up希望可以知啦
真係好想知, 可以開始shopping ma... hahaha

男爵府

畀面勳章

原帖由 青紅蘿蔔 於 10-10-17 06:46 發表

我聽日就 14 w ...
希望你聽日照到啦 , 你想係仔定女呀 ?

我真係冇所謂... 最緊要佢健康就ok了~

今晚, bb要乖乖, 俾我見到你大個左先得呀! 因為呢排都唔覺得個子官有大到.... 只係一直得個大肚腩... ><"

首頁
12345...12

尾頁

跳至