跳至

首頁
12345...12

尾頁

別墅

照oscar 講咗都未必準o架, 我就係1個例子, 醫生話多數係女不過私家產檢就話係仔 上個week 睇bb 真係大咗好多, 都成晒形啦, 佢仲好好動咁係咪郁黎郁去添

複式洋房

D人話檢 oscar 準係因為驗血報告check 到BB染色體,咁一定準,而唔係照ultrasound 啊~ 不過要睇下政府D醫生同護士同你講result 時肯唔肯講囉~
原帖由 CWCH 於 10-10-18 14:58 發表
照oscar 講咗都未必準o架, 我就係1個例子, 醫生話多數係女不過私家產檢就話係仔 上個week 睇bb 真係大咗好多, 都成晒形啦, 佢仲好好動咁係咪郁黎郁去添 ...

大宅

原帖由 依媽媽 於 18-10-2010 14:36 發表

我真係冇所謂... 最緊要佢健康就ok了~

今晚, bb要乖乖, 俾我見到你大個左先得呀! 因為呢排都唔覺得個子官有大到.... 只係一直得個大肚腩... >

依媽媽, 我都冇乜點大個呀個子宮...連肚同胃腩都冇乜...
(我前日終於同我媽咪講左,未講之前佢都一D都唔覺我有左添><)所以實冇問題既~
你就好啦, 今晚見阿b啦...(我仲要等多3w) 祝你阿b大大大個好多,健康紮紮跳~ 要回來報告 heehee

男爵府

畀面勳章

原帖由 bbmelodycc 於 10-10-18 15:40 發表

依媽媽, 我都冇乜點大個呀個子宮...連肚同胃腩都冇乜...
(我前日終於同我媽咪講左,未講之前佢都一D都唔覺我有左添>

hihi,
昨晚同bb見面了~ 佢依家7.66cm大 (比原來的日子細左2d, 不過都ok)。
醫生一放個係我肚皮上, 就見到bb彈彈下... ^^ 真係彈下彈下咁; 醫生話佢重細, 所以可以彈... 遲d就冇咁多位彈, 只可以郁來郁去咋~
因為係睇2d, 見到的係bb的骨架... 真係好halloween feel... 醫生見我咁... 就show個4d俾我睇下; 嘩.. 好cute, 好似個小泥膠公仔咁~
我地有問係仔定女, 醫生話呢個周數有d尷尬... 佢有try幫我地睇, but bb盤膝而坐咁... 真係睇唔到~ 唯有等下次, 11月頭再去見bb時, 應該可以知道個性別了。

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 依媽媽 於 10-10-19 11:38 發表

hihi,
昨晚同bb見面了~ 佢依家7.66cm大 (比原來的日子細左2d, 不過都ok)。
醫生一放個係我肚皮上, 就見到bb彈彈下... ^^ 真係彈下彈下咁; 醫生話佢重細, 所以可以彈... 遲d就冇咁多位彈, 只可以郁來郁去咋~
因為係 ...

我一陣都去照呀 好希望快d知仔定女

男爵府

畀面勳章

原帖由 NICOLE123 於 10-10-19 11:40 發表

我一陣都去照呀 好希望快d知仔定女

等你回來share啦~

複式洋房

我都係要等多3個week先知呀... 上星期照醫生話未肯定到.. 好緊張!! :)
我個肚比之前明顯大左呀, 仲肥左好多添呀... 醫生見到都話"乜你個肚咁大既?" 我話係肚腩, 醫生話唔係... 又唔記得問佢咁係咪唔正常?
你媽咪竟然唔覺你有左, 真係勁呀!! 你一定係好瘦!!

原帖由 bbmelodycc 於 10-10-18 15:40 發表

(我前日終於同我媽咪講左,未講之前佢都一D都唔覺我有左添>

複式洋房

我都要等下星期尾才再照, 但上次照0scar醫生話多數係女, 上次已經見到頭、眼、鼻、手仔、腳仔, 呀b還轉來轉去及踢腳, 好活潑, 我同老公見到都好興奮!

別墅

我星期五都去照喇, 到時15w幾, 如果亞b合作, 應該會睇到佢性別, 好緊張呀, 唔知佢係兔仔定兔女呢, 知道後就可以留意下d衫仔喇~~但而家好似話fri 會打風....如果打風又要再約過喇, 又唔知幾時先可以睇到佢喇!!希望唔好打啦!!

男爵府

畀面勳章

咁你地幾個都比我早會知bb係仔定女了... ^^
我要11月8日先再去照啊~

別墅

我上次去政府照oscar 醫生就係睇超聲波話bb 應該係女, 跟住過多個week 去睇私家阿b 初時用背脊遮住跟住醫生係咁用個野郁我個肚咁佢就郁黎郁去, 咁有一陣就成個樣擰咗過嚟我地呢度見得子清楚, 唔知係咪嗰下醫生就映左張相所以比返我地睇都好明顯pat pat 前邊2隻腳中間有野凸起, 所以佢都話係仔嚟, 咁點睇都唔似係手指因為都唔見到手臂.

大宅

原帖由 依媽媽 於 19-10-2010 11:38 發表

hihi,
因為係 ...

好開心呢~ 最緊要BB健康~ YEAH
甘由照2D變照4D,洗唔洗比多D$$$?? 佢有冇比番張相你?? 我個度好似要加$500, 醫生話唔洗特登4D wor...
你11月頭又見bb啦, 甘快既??
一齊加油, 食多d野呀~

大宅

原帖由 Cherrycheung88 於 19-10-2010 12:03 發表
我都係要等多3個week先知呀... 上星期照醫生話未肯定到.. 好緊張!! :)
我個肚比之前明顯大左呀, 仲肥左好多添呀... 醫生見到都話"乜你個肚咁大既?" 我話係肚腩, 醫生話唔係... 又唔記得問佢咁係咪唔正常?
你 ...

正好相反, 我好肥架...因為本身都有肚腩所以咪唔覺lor...醫生都同我講話正常:佢話冇肚腩既瘦人依家(3個月)就會覺得下腹對落會有舊野明顯突出, 但如果好似我甘, 就最快都要等到4、5個月先會覺...
你本身係肥定瘦??

複式洋房

我比你遲, 要11/11先見到呀...

原帖由 依媽媽 於 10-10-19 12:52 發表
咁你地幾個都比我早會知bb係仔定女了... ^^
我要11月8日先再去照啊~

複式洋房

我本身唔係肥既, 不過有肚腩囉, e家真係有舊野突出黎, 唔縮肚更甚!! 但係胃腩就大左呀... 最近買左好多衫... :p

原帖由 bbmelodycc 於 10-10-19 14:07 發表

正好相反, 我好肥架...因為本身都有肚腩所以咪唔覺lor...醫生都同我講話正常:佢話冇肚腩既瘦人依家(3個月)就會覺得下腹對落會有舊野明顯突出, 但如果好似我甘, 就最快都要等到4、5個月先會覺...
你本身係肥定瘦?? ...

複式洋房

尋日照oscar掛住睇bb都唔記得問醫生bb係男仔定女仔,下次要問返先

男爵府

畀面勳章

原帖由 bbmelodycc 於 10-10-19 13:59 發表

好開心呢~ 最緊要BB健康~ YEAH
甘由照2D變照4D,洗唔洗比多D$$$?? 佢有冇比番張相你?? 我個度好似要加$500, 醫生話唔洗特登4D wor...
你11月頭又見bb啦, 甘快既??
一齊加油, 食多d野呀~ ...

因為我見到bb的骨, 覺得有d驚嚇; 醫生話用4D俾我睇下, 會有少少肉地, 咁會覺得cute d。佢自己俾我睇左2下, 之後都冇print出來俾我... 所以冇收我錢。
不過, 我知道, 有時醫生係會好好人, show下4D俾我地睇, 唔另收$ 架~

我係keep住4個weeks 去睇下阿b; 初頭真係好擔心嘛... 或者睇埋下次, 我會等到12月頭去照結構先再見阿b了~

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

剛見完余醫生. 醫生一睇已經話係女.仲教埋我睇3劃. 佢笑笑口講你信8成啦.唔好信哂呀

佢叫我唔洗抽羊水話無必要.又有風險. 反而叫我搵C+照結構唔好依賴政府

別墅

恭喜晒你呀

原帖由 NICOLE123 於 10-10-19 17:59 發表
剛見完余醫生. 醫生一睇已經話係女.仲教埋我睇3劃. 佢笑笑口講你信8成啦.唔好信哂呀

佢叫我唔洗抽羊水話無必要.又有風險. 反而叫我搵C+照結構唔好依賴政府 ...

男爵府

畀面勳章

原帖由 NICOLE123 於 10-10-19 17:59 發表

佢叫我唔洗抽羊水話無必要.又有風險. 反而叫我搵C+照結構唔好依賴政府 ...

恭喜哂... 1仔1女... 完滿

首頁
12345...12

尾頁

跳至