跳至

首頁

尾頁

子爵府

我ok啦..
奶奶老爺 [佢2個都冇野做] 同自己亞媽隔日黎~ 但始奶都係自己亞媽黎會好d.

奶奶老爺好緊張個孫.. 搞到我好大壓力....
喊又即刻去"藹" 佢..又問我點解bb喊.. [又食飽飽,又換左片..我點知喎=.="]
d bb衫又話唔岩丫.. 又話要全部和尚袍丫..
我屋企d野又踩..又話我屋企細..又話個風扇得個款..又話屋企個洗衣機洗唔到衫...
....
總之..乜都好似唔乜佢地心水咁....

好想呢個月快d過....

男爵府

熱血勳章

其實坐月果個月係咪唔出得街咖?

別墅

認同...

原帖由 quincy00 於 10-10-17 16:10 發表
我ok啦..
奶奶老爺 [佢2個都冇野做] 同自己亞媽隔日黎~ 但始奶都係自己亞媽黎會好d.

奶奶老爺好緊張個孫.. 搞到我好大壓力....
喊又即刻去"藹" 佢..又問我點解bb喊.. [又食飽飽,又換左片..我點知喎=.="]
d bb衫又 ...

大宅

我亞媽同奶奶又係意見多多, 但又5係佢地抽, 激死同煩死

複式洋房

我個心理仲未好返,最辛苦係要晚晚起身...有時佢有少少喊都令到個人醒曬~

老公又要返工,有時想比99湊,但99仲未上到手住!

大宅

我地都係add oil 撐下去la....

子爵府

原帖由 lemon.yman 於 10-10-17 16:56 發表
其實坐月果個月係咪唔出得街咖?

非必要唔好出街喎..
話有風..

但bb早幾日要去健康院..焗住要出街.. 明天又要去....

我ok..夜晚都係起身1次餵...[亞b大約4個鐘一餐].
就校鬧鐘. 半個鐘一次.出去睇下亞b訓成點.

大家加油啦...

複式洋房

想問吓, 有冇沖涼洗頭呀? 我21號生, 跟住去阿媽度坐月, 阿媽講咗唔俾沖涼洗頭 諗起整身臭晒, 好辛苦呀!

男爵府

無可能唔洗澡,有時一日兩次(去完健康院),頭一至兩日洗一次. 除九去健康院昨日和老公一齊出去買D嘢,來回一小時,我覺得好辛苦,全身無力,回家後頭痛九好幾小時.我由生完BB起,一直好精神,無頭暈頭痛先會出,坐月都係在家安全D.

我想問吓,我早幾日發現江門口(去大大果到)有粒唔知係肉定乜,按有好少少少少少少的痛,有一日去完大大後用衛生纸清潔,好痛,之後覺得有水流出,一抹之吓是鲜紅血,流左一會兒,我立即去洗澡,洗完澡又無流血了,之後去完大大就住好細力抹就無再流血.請問是什麼?要睇醫生嗎 ?唔睇會自己好嗎?我未生前一直去到大大,只係生完後兩日無去. 謝謝!
原帖由 maggie_tigerBB 於 10-10-17 22:16 發表
想問吓, 有冇沖涼洗頭呀? 我21號生, 跟住去阿媽度坐月, 阿媽講咗唔俾沖涼洗頭 諗起整身臭晒, 好辛苦呀!

子爵府

原帖由 mandyfung 於 10-10-18 09:38 發表
無可能唔洗澡,有時一日兩次(去完健康院),頭一至兩日洗一次. 除九去健康院昨日和老公一齊出去買D嘢,來回一小時,我覺得好辛苦,全身無力,回家後頭痛九好幾小時.我由生完BB起,一直好精神,無頭暈頭痛先會出,坐月都係在家 ...

我都係2日沖一次....
頭.我就真係西利.. 8號[8號入院9號生]到而家都未洗過.. 哈哈..

我覺得似生 痔瘡丫.. 食多d纖維既野.飲多d水.. 過2-3天睇下有冇好轉/消到..如果再係流血. 要睇醫生丫!

大宅

坐朋唔做得ge野我咩都做曬lu~
洗頭~沖涼~洗凍水~搬野~洗地~吹風扇~吃橙~......
因為真的很難忍受唔做~

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

涼一定要沖...唔係個傷口咪臭LOR...
但頭我真係冇洗...好似話過左 12 朝就可以洗...

橙唔食得??...醫院個餐跟橙我仲食過....跟住 99 話唔好食....

我呢個係第二胎...坐月坐得好開心...可能同 6299 關係好左...

99 又成日整靚野我食...花膠, 冬蟲草, 燕窩, 又話食都要食海魚同文昌雞...因為我餵人奶...咁先會冇激素...佢講咪信LOR...

我阿媽話坐月只要唔好食濕毒同寒涼野就ok

我唔會出街呀....今日阿b 番醫院睇黃都係 6299 負責....我就睇住個大女~

大家努力啦~!!

男爵府

熱血勳章

下~我冇6299,mami又要返工唔得閑理我.唔出得街既話,咁我咪買唔到料煲湯比自己補身lor..?!!我暈~

大宅

出院之後,我第一件事就係沖涼。我自己係全人奶的,唔沖涼好臭,俾我係阿B我都唔想食奶啦﹗

男爵府

謝謝.
原帖由 quincy00 於 10-10-18 13:56 發表

我都係2日沖一次....
頭.我就真係西利.. 8號[8號入院9號生]到而家都未洗過.. 哈哈..

我覺得似生 痔瘡丫.. 食多d纖維既野.飲多d水.. 過2-3天睇下有冇好轉/消到..如果再係流血. 要睇醫生丫! ...

大宅

畀面勳章

原來你地有沖涼啊? 99叫我唔好沖涼洗頭,呢個禮拜都係用薑水抹身,下面就用沖洗瓶洗下。
我出街都係去健康院,去o左3次啦,因為BB有少少黃。
99就買o左二十八方俾我補身。

大宅

我99不俾我洗頭沖涼,只讓用姜水抹,不過我已經偷偷沖涼洗頭兩次了。只不過最後用薑水再次冲身和頭才ok。
我都出街很多次了。之前BB住院照燈,我日日去兩次醫院,再加上已經去過兩次健康院。
我尋日還同老公出街食lunch,同埋買BB嘢。
我媽咪總話我日後就知道坐月不care的後果了~~~

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

我都係沖涼洗頭洗野吹風扇乜都做齊, 出街出咗四次, 有三次係同bb 去健康院, 不過有著風褸, 一次係今日, 諗住搵個醫生睇睇個傷口既情況, 黎緊星期六又要出, 因為又要去健康院

大宅

咁你係咪就咁用熱水喉水沖呀, 定係用煲左既薑水呀? 我都o林住一出院就會沖涼, 什至向醫院已經會沖, 咁喂人奶, 我覺得衛生重要d, 我只準備左薑沐浴露咋...都o林住就咁沖熱水喉水, 所以都想知你地生完點沖呀~

原帖由 wizer 於 2010-10-18 03:26 PM 發表
出院之後,我第一件事就係沖涼。我自己係全人奶的,唔沖涼好臭,俾我係阿B我都唔想食奶啦﹗

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

你地d惡露去成點呀?唔知點解我停兩日又流下跟住又停。我1號生架,今日又係流小小跟住無啦

首頁

尾頁

跳至