自由報料

跳至

首頁
12345...77

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

原帖由 Ali_03 於 10-10-29 12:04 發表
咁如果我喺兩間唔同 shop 度買嘢,就可能要比兩次運費,然後再加多一次由 gmarket 運嚟 HK 的EMS 運費, 啱唔啱, 請指教!

係。。。

響個 PLEASE SELECT 下面會有個MINI SHOP, 你CLICK 入去, 之後LIST 出來都應該係果間SHOP 賣緊D 貨。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

原帖由 kumkum1708 於 10-10-29 11:52 發表
唔該哂你呀!等我再研究吓先!

BB衫好靚呀。。。韓國衫D 質地靚, 我果時去韓國,隨便晌街買左D T 俾個女, 件衫著到個女唔ARM,但D色同CUTTING 都完全冇變。。。好好。。。D 韓國朋友都係話自己國家D衫正。。。

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

大宅

唔該哂!即係話如果我喺10間唔同的鋪頭買咗10件貨,gmarket 見我名下有10件貨收齊就會幫我寄貨,係咪?

真係喺度要多謝哂有經驗的媽咪,真係學到好多嘢呀!

原帖由 hinhin_ma 於 10-10-29 12:21 發表

唔使。。。E個就係同淘寶有唔同之地方。。。佢地只有EMS FOR OVERSEA, 佢地會按你張單D貨收到後之實際重量去改運費, 落單果時個價係ESTIMATE,多左會HOLD 晌你個ACCOUNT 到。。。唔夠就會要你俾。。。但差DD 佢地都唔 ...

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

大宅

可唔可以睇吓你買咗d咩呀,好緊張呀(雖然都唔係我買嘢),不過我聽到我都覺得開心呀!

順便一問, EMS 送唔送住宅架, 會唔會好似"順風"咁要收手續費?

原帖由 wbrenda 於 10-10-29 13:02 發表
對, 你只會一次這收一大箱野。
我係15分鐘前, 收到我11件貨, 哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

男爵府

唔好意思我想問BRAVO GMARKET的COUPON係邊度CLICK架 :)
原帖由 hinhin_ma 於 10-10-29 00:54 發表
最近GMARKET..有個BRAVO GMARKET..有COUPON 送...你去CLICK入去, CLICK D COUPON睇下中唔中...中左你就會晌你自己個COUPON BOX到見到, 買野時可以攞來用...但是唔係張張都自由使用, 各有D限制...ANYWAY, CLICK 到用得就用左佢,都可以平到唔少... ...

大宅

唔該, 我想問下喺边到可以睇到件衫的 details e.g. color and size

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

大宅

" please click, if ship to address inKorea"

如見上面一句, 是否不能 order ? Thanks

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 wbrenda 於 10-10-29 13:32 發表
你睇下。。。。11樣野,

http://picasaweb.google.com/brewong/Sophie#5533334862144265410
I want to order some clothes for 10 years old girl, which page should I go?

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 wbrenda 於 10-10-29 14:19 發表
this one, u can try, many factories.
你睇ARM就click入個廠, 等佢load完才選

http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_category/category.asp?readYn=Y&gdmc_cd=200000595&link_type=LIST&OverSeaTrans=Y&sort ...
Thx. Then may I know how to choose the size?

Besides, any good sellers for woman apparels?

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 BB成長期 於 10-10-29 14:32 發表
我見真的好beauty, 可以怎樣ma?
以下是我問題:
1)我見寫是w1900, 那即是$14.5一條?
2) delivery charge is w2500 及 payment on delivery, 是不是我買5條都是收費w2500, 不是每條計?
另如我"tick" payment on deli ...

搭嘴,

1) made in China --> 會唔會係淘宝買既一樣呢
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb1f.lilypie.com/rqeAp8.png[/img][/link]

大宅

How much transpoartion fee?

I want to buy a bag.
I don't know how much EMS fee.
Which one could help me to estimate how much EMS fee? Or, please teach me how to calculate how much $/kg if it's via HK speedpost.
BAG:http://tree0621.speedgabia.com/bag/E-377view.html
Thanks in advance!

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

男爵府

畀面勳章

原帖由 5566xs 於 10-10-29 14:39 發表

搭嘴,

1) made in China --> 會唔會係淘宝買既一樣呢

點睇佢係made in China?

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

首頁
12345...77

尾頁

跳至