跳至

首頁
34567...45

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

我剛剛都trial, 買了惠氏4號奶粉...吾知道呀仔會吾會鍾意食呢?

原帖由 fefishhh 於 10-12-2 14:10 發表
4號比較似鮮奶味,而3號就比較甜D,其實1至3囡囡完全冇問題,但一到4號變化太大所以佢接受唔到我都明既!其實囡囡而家減到一日飲一餐奶,我都想佢籍此試多D類型的飲食,唔好太倚賴奶粉 ...
Hello everybody~~!

大宅

原帖由 VB04 於 10-12-6 17:10 發表
我剛剛都trial, 買了惠氏4號奶粉...吾知道呀仔會吾會鍾意食呢?
試咗記住講比我哋聽喎

大宅

原帖由 VB04 於 10-12-6 17:07 發表
白豬& Ginny,

我16號可以lunch呀, 你地得吾得???

阿仔9月到家陣斷斷續續咁喘, 加陣又hehe聲! 要睇佢下星期情況好返先可以來lunch呀!

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 ginnytsim 於 10-12-7 22:30 發表

阿仔9月到家陣斷斷續續咁喘, 加陣又hehe聲! 要睇佢下星期情況好返先可以來lunch呀!
我 o 呀 ! 睇你頭呀 !

伯爵府

原帖由 VB04 於 10-12-6 17:10 發表
我個仔細時食明冶 , 而家食咩都得 , 只要有得飲就得嘞.
有時佢唔食飯 , 叫我比奶佢 , 我唔比 , 水都照殺
家陣就醒左 , 知媽咪唔比奶 , 就揾老豆:;pppp:

伯爵府

原帖由 ginnytsim 於 10-12-7 22:30 發表

上年家陣又係咁上下時間搞檀咁上下野.
今年 touch wood , 好左好多.
我家陣就 keep 住食蟲夏草粉.
而家天氣變 , 都係朝早起身多左 d 鼻水咋 (鼻敏感).
天朝低過 15 度 , 阿女就最鐘意 , 可以著自己褸返學 , 頸 cool 又可以出場 lu ~

大家都記得著多件衫呀

公爵府

原帖由 三個白白豬 於 10-12-7 23:41 發表

天朝低過 15 度 , 阿女就最鐘意 , 可以著自己褸返學 , 頸 cool ...
食咗有咩好?小朋友食唔食得?

子爵府

好媽媽勳章

甘梯你頭啦,我果日多數接呀仔放學

子爵府

好媽媽勳章

呀仔尋日已經有鼻水喇~~~ 希望吾好真係傷風啦,一傷風就手尾長。不過,今日又茅預期中甘凍~~~

原帖由 三個白白豬 於 10-12-7 23:41 發表

天朝低過 15 度 , 阿女就最鐘意 , 可以著自己褸返學 , 頸 cool ...

伯爵府

原帖由 piv 於 10-12-8 00:46 發表
食咗有咩好?小朋友食唔食得?

綠養坊冬蟲夏草 , 我個女 3y 開始食.

大宅

原帖由 三個白白豬 於 10-12-8 11:26 發表

感冒有無俾佢食架? 我上個月俾阿仔食咗兩日, 佢就發消, 帶佢睇醫生話佢有感冒. 家陣都唔咁俾佢食. 真係激c. 我諗係我揍得佢唔好, 攪到佢成日病.

伯爵府

原帖由 ginnytsim 於 10-12-8 21:54 發表

感冒有無俾佢食架? 我上個月俾阿仔食咗兩日, 佢就發消, 帶佢睇醫生話佢有感冒. 家陣都唔咁俾佢食. 真係激c. 我諗係我揍得佢唔好, 攪到佢成日病. ...

有呀 .但會同西藥隔開一個鐘先比佢食.
唉 , 你仲咩話自己湊得好架 .
小朋友大 d 抵抗力就好 d 架啦 ~
放鬆 d 啦 , hk人.

子爵府

好媽媽勳章

吾好話自己揍得唔好啦~~~ 如果話,大把人差過你好多倍呀(包括我)!
小朋友多病疼係甘架喇,大個左慢慢身體就會強壯架~

原帖由 ginnytsim 於 10-12-8 21:54 發表

感冒有無俾佢食架? 我上個月俾阿仔食咗兩日, 佢就發消, 帶佢睇醫生話佢有感冒. 家陣都唔咁俾佢食. 真係激c. 我諗係我揍得佢唔好, 攪到佢成日病. ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 三個白白豬 於 10-12-8 11:26 發表

甘細個開始食?要長期食架播~~~~

大宅

hi, ginnytsim,

感冒or 作感冒, 都唔可以食冬蟲夏草ga! 應該包裝上有寫明的.
連花旗參都唔食得. 我上次都拎左野.
小朋友有病, 大人就最煩惱 , 大家加油啦.

伯爵府

原帖由 VB04 於 10-12-9 08:36 發表

甘細個開始食?要長期食架播~~~~

YES 呀, 但佢地好鐘意食 , 咪 keep 住比囉.

伯爵府

原帖由 lamfanny 於 10-12-9 08:45 發表
hi, ginnytsim,

感冒or 作感冒, 都唔可以食冬蟲夏草ga! 應該包裝上有寫明的.
連花旗參都唔食得. 我上次都拎左野.
小朋友有病, 大人就最煩惱 , 大家加油啦.

...

包裝又冇寫話唔可以食喎 ~
上次睇都市閒情講小朋友病時可唔可以食保健產品.
個 dr 話 , 如你平時一直食開就要食 , 如病時突然停食話 , 抵抗力會變得更加差.

子爵府

好媽媽勳章

甘富貴!!! just joke!
原帖由 三個白白豬 於 10-12-9 10:21 發表

YES 呀, 但佢地好鐘意食 , 咪 keep 住比囉.

子爵府

好媽媽勳章

我工人姐姐同我講,話Nick仔返英文letterland的導師轉了,轉左個吾係好掂既教~~~現在只有兩個小朋友上(包括我仔)

唉~ 我可能又要0念幫Nick仔搵第二閒喇~~~

大宅

我食果隻係有本書仔寫住感冒不可進食 , 可惜我食的時候已是幾年前的事, 都唔記得係邊隻牌子.
我諗係會令病情嚴重左, or加快感冒. 因為以前都領教過.
小心d囉. 有病的時候, 都係少混雜其他可能有藥的成份的食品好.

原帖由 三個白白豬 於 10-12-9 10:25 發表

包裝又冇寫話唔可以食喎 ~
上次睇都市閒情講小朋友病時可唔可以食保健產品.
個 dr 話 , 如你平時一直食開就要食 , 如病時突然停食話 , 抵抗力會變得更加差. ...

首頁
34567...45

尾頁

跳至