自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

當年住木屋,五歲第一次自己過馬路去找外婆,因為阿媽講過話我矮,司機睇唔到我,過馬路會危險,所以我舉手攞住條毛巾過馬路,一邊行,一邊fing,俾司機見到我。

水晶宮

原帖由 芝娃娃 於 10-11-12 23:51 發表

你只要食完白粥唔講野, keep到去診所就探到燒架喇....兒童不宜

勁!!! 你試過???

禁止訪問

男爵府

原帖由 wcandtt 於 10-11-13 00:19 發表

勁!!! 你試過???

:tongue:

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

地利亞條女!!!!!
笑死我!
我要記得幸福......

男爵府

畀面勳章

笑到反肚

原帖由 chingcging 於 10-11-12 17:07 發表
我見阿嘛話﹕啲芒果咁生,擺落個米缸焗熟佢。於是,我走去雪櫃攞塊生牛排出嚟,擺落米缸....結果.....打到飛起。

男爵府

3. 佢以前一路唔知竟然把"地利亞修女"
中學誤讀成"地利亞條女"

子爵府

原帖由 edithedith 於 10-11-12 17:15 發表
第一次用自動黏貼的M巾唔知點用, 於是自己估要佢stick妥咁梗係用stick那面痴住自己嗰度,

竟然有人同我一樣,give me five!

禁止訪問

大宅

原帖由 edithedith 於 10-11-12 17:15 發表
第一次用自動黏貼的M巾唔知點用, 於是自己估要佢stick妥咁梗係用stick那面痴住自己嗰度, 點知到要小便時發覺佢痴到....拔佢出來時真係眼淚水都標埋出來, 之後心裏駡發明呢樣嘢d人係搵人笨, 現在, 當然啦, 梗係知點用 ...

呢個最 crazy, 笑死

我都有低能野..
唔記得幾歲, 偷偷地攞左家姐 d化妝品用,
搽到成面紅晒, 七彩顏色. 屋企人話洗唔到ga.
家姐話我好似 monky pat pat咁, 叫我聽日就咁返學, 我喊到痴左...

民房

我幾歲就比兩個家姐捉咗去玩香港小姐選美,雞毛"so"當權杖,毛巾當寇軍cover,媽媽的衣服,化妝品同對高"間"鞋就緊係...........he he he ,加冕音樂永遠都是"登 登 登 登",最攞命仲要揮手圍著走一圈。有時哥哥都要"客寸“吓!現在想起都覺得好好笑。

珍珠宮

大廚勳章

1. 細個(3歲左右)每次開完大,都要啊媽幫我抹pat pat.有次開完大,啊媽傾電話,好耐都唔來幫我抺pat,我見到地下有塊抺地布,我就自己攞來抺.

2. 細個好怕啊爸,唔敢同佢講野,因為佢好惡.有次啊爸打電話返來問我做咗功課未,我點頭,佢再問,我都係點頭...佢以為我唔睬佢,返到屋企喪鬧話我無禮貌.

3. 細個時我啊媽成日整估我,有日我問佢我個名點解,佢話解"野蠻",我信以為真,好唔開心,係咁叫啊媽帶我去改名.

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 tszchungmama 於 10-11-12 23:30 發表
著住對袜係尼龍床上滑行.....

加 d 爽身粉先正 :lol

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 Makfung 於 10-11-13 03:21 發表
我幾歲就比兩個家姐捉咗去玩香港小姐選美,雞毛"so"當權杖,毛巾當寇軍cover,媽媽的衣服,化妝品同對高"間"鞋就緊係...........he he he ,加冕音樂永遠都是"登 登 登 登",最攞命仲要揮手圍著走一圈。有時哥哥都要"客寸“吓!現 ...

呵呵~~~呢樣好多女仔都做過,我都有玩過,用張被當那件cover,用廁紙當那條帶掛係自己個身度,但最激....係我覺得自己唔夠靚喎,屋企無化粧品呢家野,......................最後搵到舊炭....要黎畫眉,仲要畫到好似黃小虎咁粗...........

大宅

原帖由 chingcging 於 10-11-12 17:07 發表
我見阿嘛話﹕啲芒果咁生,擺落個米缸焗熟佢。於是,我走去雪櫃攞塊生牛排出嚟,擺落米缸....結果.....打到飛起。
好好笑

子爵府

育兒性格勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

好好笑呀!

複式洋房

我又係成日偷糖冬瓜,江瑤柱, 仲有用石油氣爐燒魷魚食..好好味架

個時對面係坐山, 有好多人走上去放風箏, 媽咪唔比我地出街, 咪自己响窗口放囉 ...

間屋等2佰幾呎, 四條友為左玩捉迷藏, 搬哂床下底d 野出黎再呢埋 ... 或者剩係用張被蓋住自己 ....

夠鐘訓教, 唔比出街玩, 同隔離屋個小朋友隔住到鐵閘玩啤牌, 剩係第隻手出去 ..

我屋企人仲無聊... 讀小學果陣唔記得打3定8號風球, 比佢地 "握"我話要返學, 等我換唒衫之後又話唔駛返, 換完衫後又嚇我唔返會比老師鬧, 咪拿拿臨再換囉...仲快到拎埋書包出門口, 最後當然唔駛返 ....

珊瑚宮

環保接龍勳章

我又唔覺得低能喎.
我記得我用中華鉛筆做骨, 用單行薄紙做風箏. 都幾搞笑呀又有創意.

原帖由 hoho0728 於 10-11-12 16:01 發表
唔知大家細個做過咩低能事,
琴晚唔知點解沖沖涼唸返起都覺得好笑

1) 開著個石油氣爐,用一隻筷子,串條腸仔,係個爐上面燒,當BBQ,最終失敗

2) 見人地織冷衫好似好好玩,搵對筷子,再求奇搵條繩,係度扮織冷衫,穿黎穿去都 ...

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

細個時同家姐哥哥玩扮生bb~~~當然我做bb啦~~~用張被蓋住自己~~~首先眼晴~跟住個鼻~之後耳仔~再到個咀~跟住成個頭~跟住又手手腳腳出埋黎~~~咁就生左個bb出黎~~~

首頁
23456...9

尾頁

跳至