自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

子爵府

細個亞媽唔比我留長頭髮... 話好易生 ' 失啦 ' ... 仲幫我 cut 到超肉酸........ ~~ 但就比我家姐留長.... 唔知係咪亞媽恨生個仔... 唔想我似女仔...

但邊個女仔唔鐘意長頭髮先得架...
返學成日好 sin mo d 同學仔長頭髮...
成日係度 " boot " ... 覺得好靚 ~~

所以我成日係屋企.. 一見到 d 鞋帶呀... rope / string 之類... 就拿隻 ' garp ' ... garp 條鞋帶係頭上面... 通常 garp 2-3 條... 好似一o乍頭髮咁...
係咁係到狂 ' boot ' ... 過足手引 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

哈哈, 即刻諗返自己細個d白痴野!

1) 偷野食, 成日睇雪櫃有乜食, 最鍾意偷食壽星公煉奶同蝦米! 唔可以整污糟成樽奶, 於是逐隻手指篤入去, 5隻手指都污糟晒, 洗完又唔可以即刻偷食, 因為媽話有濕氣入左樽會發霉, 通常隔一陣又會心思思!

2) 第一次游水係阿姨帶去, 1個大人帶5個小朋友, 果時我同家姐妹係小學生, 佢吩咐我地換泳衣就去幫表妹換, 換泳衣時心諗... 咁著唔著底褲呢... 家姐話梗係唔著, 換好再望下, 覺得唔著會走光, 於是又著返, 落水就知 跟住就好驚, 同家姐講要去廁所, 走返入去換出唻, 但係已經濕晒, 又怕畀佢地鬧, 於是索性丟左條底褲, 驚左成日, 怕畀人知我無左條底褲

3) 爸爸朋友做曬相, 成日回收d菲林畀我地用, 曬相又好平, 所以好細果時爸爸已經買左部相機等我地四圍影相, 有一日爸爸曬完返唻交畀阿媽, 我地就畀人打到九彩... 打完之後先知... 有一日睇到報紙覺得d人s型pose影相好靚, 我地幾姊妹就學佢影, 玩到後來睇到風月版, 跟住衫都除埋, 其實果時都未發育, 我地仲駁咀話跟報紙學, 不過都畀阿媽打左鑊甘既! 而且自始之後每日買左報紙, 爸媽都會即刻丟左風月版, 怕我地學到其他衰野
講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

大宅

畀面勳章

原帖由 bbmini 於 10-11-13 00:26 發表
我就無乜笑料,不過我聽我老公講過佢嗰d

1. 佢有次喺屋企食野食到好鬼飽,跟住
走去食幾塊消化餅諗住消化下,點知越食越
唔對路即刻打比佢大哥,佢大哥即刻叫佢
快d食番個橙啦!

2. 有次佢去同學屋企玩,玩玩下肚餓
入廚 ...

笑死左我€~~

大宅

畀面勳章

呢個TOPIC其實我之前想開..
不過我驚比人話我白痴..唔敢開
HAHA~~~

1.細個睇電視見到人地拎空氣清新劑
沿住彩虹既形狀噴晒成間屋等間屋香D
我就學佢..不過係用殺蟲水..亞媽原本訓緊覺
聞到咁大陣味之後醒左出黎係咁打我..

2.三歲幾果陣我家姐幫我沖涼
果時我爸成日係屋企聽懷舊歌
我就一路沖一路唱
"浪~奔~登登登...浪~流~登登登"
笑到我家姐標尿..

3.我媽同我講..我2家姐有次沖沖下涼
柯左粒C落地下,,佢又唔講..
之後唔記得係我爸定我大家姐入去
見到地下有粒野..以為係麥提沙
擺落個鼻聞..

4.我老公同我講..佢細個果陣
有次我62帶佢去廣州..搭旅遊巴
咁最後果排咪一行過,中間係路口黎既
咁地下係有地毯..中間個位張毯係爛爛地既
開開下車..果陣係超高速..突然煞車..
坐果個位個男人..連人帶位帶毯..
SIN左出去............HAHAHAH~~
一路打都忍唔住笑多次...

仲有好多..下次再POST~~

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

細個扮醫生病人睇病 , 同D表弟表妹, 攞晒D牙籤 "里"埋徐褲拮"AT PAT"

伯爵府

環保接龍勳章

原帖由 Bman 於 10-11-13 10:37 發表 [3) 爸爸朋友做曬相, 成日回收d菲林畀我地用, 曬相又好平, 所以好細果時爸爸已經買左部相機等我地四圍影相, 有一日爸爸曬完返唻交畀阿媽, 我地就畀人打到九彩... 打完之後先知... 有一日睇到報紙覺得d人s型pose影相好靚, 我地幾姊妹就學佢影, 玩到後來睇到風月版, 跟住衫都除埋, 其實果時都未發育, 我地仲駁咀話跟報紙學, 不過都畀阿媽打左鑊甘既! 而且自始之後每日買左報紙, 爸媽都會即刻丟左風月版, 怕我地學到其他衰野

呢個笑到嫌標眼淚。

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 浩霆豬豬 於 10-11-12 20:01 發表
一年級嘅時候身邊啲同學成日流鼻血,覺得好羨慕 ,跟住有一次隔離位個同學流完鼻血,我就表演嘞!特登刨尖支鉛筆篤入自己個"鼻哥窿",仲一路講我咁都唔會流鼻血架!點知一掹番支筆出嚟就流到一身都係 ,俾 ...
me2 me2 等n咁多年...等到已經唔羨慕時, 先走黎流, 仲要流左去人地屋企張白色地jin度

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 bbmini 於 10-11-13 00:26 發表
我就無乜笑料,不過我聽我老公講過佢嗰d

1. 佢有次喺屋企食野食到好鬼飽,跟住
走去食幾塊消化餅諗住消化下,點知越食越
唔對路即刻打比佢大哥,佢大哥即刻叫佢
快d食番個橙啦!

2. 有次佢去同學屋企玩,玩玩下肚餓
入廚 ...
呢個好好笑....HAHAHAHAHA

琥珀宮

細個時, d人話靚女多數有酒粒, 我用鉛筆日蕊夜蕊....結果失敗。

水晶宮

熱血金章

用較剪剪咗自己條眼眉

大宅

畀面勳章

原帖由 9594 於 10-11-13 13:49 發表
用較剪剪咗自己條眼眉

我試過用鉸剪剪左D眼睫毛..
好彩生返D出黎咋,,不過都冇咁長了
到依家我家姐同亞媽都仲笑緊我..

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

haha~~我都有裝我婆婆沖涼呀, 依家諗返好掛住婆婆呀
你第二件事, 當時係兩粒豆豉、煎蛋, 定係boot仔糕先?

原帖由 m--m 於 10-11-12 16:46 發表
1.裝呀婆沖涼~

2.泳池游水,見個救生員幾ok,於是整個出水芙蓉想比佢睇,點知一出水,件泳衣趺到落兩隻煎蛋下面,搞到露兩點~

諗到再打

大宅

我試過呃朋友話,其實自己真正嘅身份就係小忌廉。:lol 咁朋友話唔信,仲問我支變身棒喺邊,我就話係俾阿媽收成咗,因為阿媽要我保守呢個秘密,所以收起咗支變身棒唔俾我成日變身,怕我俾人識穿真正身份

珍珠宮

環保接龍勳章

原帖由 hoho0728 於 10-11-12 23:32 發表

哈哈,講起m巾,有一日我返學,原來第一日黎m喎,我唔知,搞到過左底,條裙有漬,我仲企係士多買野食,個士多亞伯就係咁叫我返屋企搵呀媽,我都唔知點解佢猛咁叫我返屋企,唔埋佢,照返學,返到學先發現條裙紅左一大點,最後... ...

我第一次o黎M流左落隻腳度,以為整損左隻腳~

去Toilet見底褲有血,仲打去同阿媽講pat pat損左~~

第一次用m巾唔識撕埋黏貼位O既紙,移左位又係整污糟左條底褲~

人生本是苦

珍珠宮

環保接龍勳章

原帖由 emma_luk 於 10-11-13 11:25 發表
3.我媽同我講..我2家姐有次沖沖下涼
柯左粒C落地下,,佢又唔講..
之後唔記得係我爸定我大家姐入去
見到地下有粒野..以為係麥提沙
擺落個鼻聞..

笑死我
人生本是苦

珍珠宮

原帖由 牛精仔 於 10-11-13 13:43 發表
細個時, d人話靚女多數有酒粒, 我用鉛筆日蕊夜蕊....結果失敗。

我都有試 .. haha

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

細個時 , 食香口膠 , 玩到無野好玩 , 見老豆 sleep 咗 , 就將香口膠 chee 落老豆個加拿大度 , 係到等老豆瞓醒 , 老豆一瞓醒 , 發覺咗 , 瓜瓜叫 , 隻手舉唔起因 d 加拿大毛chee住 , 唯有叫亞媽用較剪 cut 咗 d 加拿大毛 , 最後...........

我無比老豆打 , 只後鬧幾句又過骨 :;pppp:

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

哈哈哈哈哈哈~ 由頭追到尾...真係笑死我呀~

我記得細過果時阿妹訓著左, 之後我用阿媽支尾筆幫阿妹畫, 畫左一條之後佢醒左, 佢發現自己個樣有唔同, 之後我話佢知我幫佢畫左尾, 搵水又好難洗甩...佢喊左好耐~

用唔同顏色既蠟筆刨好多筆碎之後倒落街, 七彩顏色好靚, 不過咁岩有風吹一吹, 吹返晒入屋!

倒晒d爽身粉落地, 之後兩姊妹玩溜冰, 比人發現又係打左一餐!

細個戴頭cool會將前面d陰都cool埋上去, d陰太短cool上去之後會叉起晒, 以為用較剪剪晒佢就唔會叉起, 點知放返落黎d陰一忽忽, 比阿媽打到飛起!

子爵府

原帖由 BOSKERMA 於 10-11-13 15:45 發表
haha~~我都有裝我婆婆沖涼呀, 依家諗返好掛住婆婆呀
你第二件事, 當時係兩粒豆豉、煎蛋, 定係boot仔糕先?

估唔到有人同我一樣好奇心咁旺盛咁你婆婆知唔知你裝佢呀?
不過汝婆不同彼婆,彼婆只係屋企人果陣唔得閒湊搵佢湊幾日架咋

豆鼓似乎更適合,果陣都未發育,如果唔係你估我會放過個救生員咩

首頁
34567...9

尾頁

跳至