跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

4月生產既媽咪
你地有無重過
我19w 無重過
唔知係咪仲無胃口食野
:-D :-D :-D

複式洋房

我18wk, 已經重咗5kg 喇!
仲諗住成個懷孕期目標係重14kg內, 睇怕都失敗...
好羨慕你0地唔係唔係重好多, 但BB愈0黎愈大隻!
有咩方法可以肥B唔肥媽媽呢?

子爵府

我未有時都肥架, 依家得個肚都大架, 不過我只係一日三餐, 中間如果肚餓, 淨係食一包梳打餅, 食奶都飲唔到....

大宅

醒目開學勳章

我現時 19wk 重o左 4kg

樓主唔好擔心住先,情緒緊張都會影響食慾架!
無胃口o既,飲支/盒全脂奶。懷孕初期唔好重得咁快係好事黎o既,到7/8個月果陣至谷肥 d 都唔遲架!

Tootato1220
肥B..唔肥媽呢....聽聞話平時飲食好似食 d 營養(減肥)餐單果種方式。
不過我冇理,好似未陀 bb 時咁飲食。只係食少 d 即食麵 & 甜野。

男爵府

畀面勳章

我係懷孕初期, 比未有bb時輕左2kg....
依家compare to 懷孕初期, 重番1kg 多d... 似乎開始升了...
不過, 因為bmi 的計算, 我整個孕期只可重15~23 lbs, 所以我依家都有少少擔心... 因為依家我開始食完晚飯, 到睡覺時有少少肚餓feel了~

複式洋房

我都係19wk, 1-3個月都冇乜重,3個月開始食倒嘢就每wk重1lb , 而家都重左8-9lbs。 e生話1wk 重 1 lb 正常。 可試下飲奶或孕婦奶粉或加下午茶去補充營養!

大宅

我都暫時未有重過..個肚都冇大過... ><

子爵府

第一次去健康院產檢時, 醫生已叮囑我要keep住體重啦, 所以依家唔敢食太多高熱量同甜野。

大宅

我E+20wks重左8 lbs左右, 不過塊面反而尖左...
我都係呀, 食完晚飯無幾耐, 到睡覺時都一定好有少少肚餓, 我會食包餅or塊面包定住當.

大宅

好媽媽勳章

我今日20wk, 但係只係重左4磅, 照結構時醫生話一切正常, 不過bb比較細少少得19wk幾, 所以我返屋企立即買左罐媽媽奶粉諗住日日飲, 可能早排我胃口唔好又有感冒搞到bb都吸收唔到, 等我努力再追番個週數先!

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

嘩...好jealous果d冇乜點重過既媽咪...
我今日20w..已經重左9-10磅...
我驚到生果陣會肥好多丫...

伯爵府

我19wks只是重左一磅左右, 我自己原本是瘦的, 想有bb時可以增磅, 但上一胎到生都只是重11磅左右, 自己應該無點重過, 所以生完都一樣咁瘦. 醫生就話bb ok就得啦.

複式洋房

我同你差不多呀.... 點解有d會冇乜點重過架...
係啦, 好驚再遲d........ 真係不敢想象!!!

原帖由 debbychun 於 10-11-15 14:41 發表
嘩...好jealous果d冇乜點重過既媽咪...
我今日20w..已經重左9-10磅...
我驚到生果陣會肥好多丫...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我未懷孕時98磅,懷孕之後係咁嘔最低時93磅,而家102磅,醫生話expect 我整個懷孕過程會重15-25磅

複式洋房

我而家19W已經重左12磅,健康院姑娘話ok,但我就覺得唔多對路,我全身都肥左好多呀

複式洋房

我現在都已經係20WKS...都肥咗成9LBS呀...我都驚一發不可收拾....真係要好好KEEP 住....

大宅

我有左初期輕左6~7磅..而家重番5~6磅..
希望生o既時候唔好重多過25磅啦...

複式洋房

我暫時重咗2-3kg, 但4肢反而瘦咗d (可能去多咗toilet, 去咗d水腫), 呢幾日個肚好似大咗好多.

因為e生話bb係大隻b, bb daddy就話"個bb吸乾你呀!!", 真係比佢笑死~

別墅

我5WK時第一次產檢係104lb, 之後8wk時101lb, 12wk追返104lb, 而家差一日20wk係108lb。

個肚就大左好多, 明顯係一個大肚婆, 但手腳同面就冇乜肥, 希望到生後都keep到咁。

子爵府

你地本身瘦底既媽咪無所謂啦, 肥極有限,
我係肥底, 所以依家肚餓都唔敢食麵包, 只係食梳打餅

首頁

尾頁

跳至