跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我有個 friend 見親我都笑我, 話冇見我幾日, 乜又大隻咗.... 真係好唔開心呀!

我冇返工成個半月, 今日要復工了, 好怕d同事見到我話/笑我肥咗好多呀! (因為之前有兩個同事生完都冇乜點肥0架...)

複式洋房

我肥左成12磅~~~5.5kgs...
仲突然好鍾意食朱古力和芝士波...哈哈! 不過大家都已經5個月了, 已經過了懷孕期一半時間! ^^
大家加油!!!

大宅

我事隔一個月都重了七磅,俾醫生叫我唔好食咁多野,要好好控制體重呀﹗

複式洋房

原帖由 mingtanhk 於 10-11-16 10:44 發表
我事隔一個月都重了七磅,俾醫生叫我唔好食咁多野,要好好控制體重呀﹗

不過肚餓起0黎唔食0野, 之後0既作悶作嘔仲難頂呀!

真係食又唔食... 唔食又唔係...

大宅

我都好想個肚大D, 好似你地甘....但我完全仲唔覺得我似孕婦甘...而我本身仲要係肥底...><

別墅

回覆 3# mingtanhk 的文章

我重咗14lbs...但係尋日醫生話無問題...我反而覺得好奇怪吖~

大宅

我比未有之前瘦左6磅......

大宅

原帖由 junB 於 16-11-2010 15:53 發表
我重咗14lbs...但係尋日醫生話無問題...我反而覺得好奇怪吖~

你有2個, 係重D ^^

別墅

回覆 5# waepo 的文章

我勁鐘意食著片...近排見到隻豬肉著片..超好味...重有一包係炸魚皮... 諗起都想食吖
可樂同朱古力唔敢食...家姐話會令到bb第時有過度活躍...我驚
不過早一兩日新聞有講話香港有好多零食都有色素會令小朋友有過度活躍...
http://hk.news.yahoo.com/article/101115/4/l9d7.html

別墅

回覆 2# bbmelodycc 的文章

都唔會重咁多呱...除一半都成7LBS

咁你有無食多咗嘢吖?

大宅

原帖由 junB 於 16-11-2010 16:10 發表
都唔會重咁多呱...除一半都成7LBS

咁你有無食多咗嘢吖?

係比起頭3個月有胃口左, 但上個星期產檢(~16W)1LB都冇重過...而唔知點解個肚都冇大過...
D朋友見我都話唔係好覺, 後來我話有D擔心, 佢地先又話正常....
所以唔重仲擔心過重左...

大宅

回復 31# bbmelodycc 的帖子

其實重量係因人而已既, 暫時無重過都唔駛太擔心, 我開頭3個月都無重過, 自己仲幾開心添, 點知由第4個月就開始重, 其實只要bb有生長就可以了, 唔好咁擔心啦!

男爵府

畀面勳章

原帖由 bbmelodycc 於 10-11-16 16:23 發表
係比起頭3個月有胃口左, 但上個星期產檢(~16W)1LB都冇重過...而唔知點解個肚都冇大過...
D朋友見我都話唔係好覺, 後來我話有D擔心, 佢地先又話正常....
所以唔重仲擔心過重左... ...

我估我地骨架大.. so bb係入面夠位.. 咪唔洗突出來咁多囉... ^^
唔好亂想... 而且.. 你bb係比預產期大呢~

別墅

我宜家17week... 重左7磅... 個肚圍成37"呀... mouth:

你地有無度過自己個肚圍呀?? ...

我有bb之前都唔算肥... 但係宜家公司d同事就話我似有左5/6個月呀... 奇實我都好驚哩個情況會一發不可收拾...

原帖由 依媽媽 於 10-11-16 18:37 發表

我估我地骨架大.. so bb係入面夠位.. 咪唔洗突出來咁多囉... ^^
唔好亂想... 而且.. 你bb係比預產期大呢~

洋房

我都係17week,重左10lbs,醫生淨係話"你有左係正常既",我就覺得好唔正常,其他人都係重得幾lbs次麻....

複式洋房

只重了2bls....

複式洋房

回覆 35# v1v1an 的文章

我都係呀! 醫生話"正常", 亞媽老公話"正常"... 我覺得唔正常囉! 其他人都係重少少咋嘛...
真係唔知幾時捱到生, 生完唔知點減...

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

黎緊聖誕同新年.. 美食當前, 真係要控制一下食量先得, 到8-9個月開始, 自己個人太重行步路都好辛苦架, 唔知幾時捱到生得, 我想小B出來大約6-7磅OK架啦
:-D :-D :-D

複式洋房

回復 29# junB 的帖子

其實我都係薯片怪!! 不過我怕熱氣所以忍住!!!! 乜有隻豬肉味新出咩?! 我唔知呀..哈哈.
係呀宜家我都盡量食d "少添加"的食物....

量量肚圍..我本身係腰位32", 宜家36" ....腩位38" 啦~~

別墅

回復 1# LOKYINBABY 的帖子

有時唔好話行會攰...我唔知係咪成日長時間坐喺office度...成身d重量到聚住喺個patpat位...返到屋企...老公幫我按摩既時候...發覺原來個欏柚同大脾兩側好鬼酸痛架...按完真係好鬼舒服 ~

我都驚緊最尾嗰兩個月...舉步難行吖

首頁

尾頁

跳至