跳至

首頁

尾頁

大宅

我 10月14 日 126 磅 , 11 月 15 日 134 磅

複式洋房

我頭三個月輕左2,3磅,而家18周啦!重返8磅,即重左6磅,平均一星期重一磅.
又唔係成日肚餓.只係下午特別想食甜嘢.

男爵府

畀面勳章

我都重咗8磅啦! 而家18wk, 116lbs, 如果之後真係每星期重1磅, 即係到生時就136lbs....希望到時唔好超過呢個數啦.

上胎重咗34lbs, 真係好難減.....

大宅

而家19 周, 重佐9磅, 未有bb 時100
磅, 希望生時唔好過130 磅就好啦.
不過我食好多野, 食到個肚脹脹先收手. 晚上又飲juice + cake 先訓教. 而家個肚同大脾肥佐好多.
原帖由 wanabe 於 10-11-17 14:27 發表
我都重咗8磅啦! 而家18wk, 116lbs, 如果之後真係每星期重1磅, 即係到生時就136lbs....希望到時唔好超過呢個數啦.

上胎重咗34lbs, 真係好難減.....

大宅

原帖由 debbychun 於 10-11-15 14:41 發表
嘩...好jealous果d冇乜點重過既媽咪...
我今日20w..已經重左9-10磅...
我驚到生果陣會肥好多丫...

I've gained 9-10 lbs at 20 week. I ate a lot in my past 4 month, very good appetite most of my time. Still drink ice lemon tea with less sugar or decaf coffee once a week. But eating less sweet fruit or fruit juice like grapes this time compare with my first pregancy. Thinking I should start monitoring my weight now. Don't want to gain too much weight. I gained 26 lbs with my first child.

複式洋房

我17w幾快18w 重左6-8bls 呀~

別墅

我快22wk,重左6磅。呢排好好胃口,都驚會肥死。

複式洋房

我就黎21weeks, 重左10lbs喇.... 希望唔好過重!!

複式洋房

我而架21w都已經重左10lb啦~~好驚再肥落去都唔知點收身呀!

子爵府

好媽媽勳章

我19w, 尋日去產檢, 已經比未bingo前重咗約12 lbs, e生就話正常, 但我就覺得重咗好多, 尤其係同你哋目比之下

大宅

我18week時重o左九磅,一上磅簡直係震驚!
好想食少o的野,但成日都好肚餓

男爵府

畀面勳章

我依家20weeks啦...
因為初期輕左2kg, 依家又回到未有時的重量... 所以應該叫做重左6 lbs 啦~

別墅

我原先一百二十頭...依家已經去到143lbs...重咗好多吖...起身/坐底既時候都好'論''進'吖...保守都重咗18lbs...依家三角位會好酸痛吖...

男爵府

畀面勳章

原帖由 junB 於 10-12-1 11:20 發表
我原先一百二十頭...依家已經去到143lbs...重咗好多吖...起身/坐底既時候都好'論''進'吖...保守都重咗18lbs...依家三角位會好酸痛吖...

你陀孖b嘛.... 當然唔同啦... 羊水都要2份, surely會重d啦~

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 junB 於 10-12-1 11:20 發表

你陀孖b嘛! 梗係會重d啦!
有冇用托腹帶呀?

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

你地都唔係肥好多咋~我頭三個月時無重過, 五個月時重左14磅, 姐係短短兩個月就重左咁多~~~唉.....醫生話正常~

珍珠宮

開心吸收勳章

Week 19
重左10lb
但我個肚又唔係好大
我又唔覺自己好好胃口

大宅

初期輕左6、7磅,而家重番6、7磅!
即係比未有時一樣無增磅!希望bb正正常常健健康康

別墅

原帖由 KiKiWitch 於 10-12-1 20:58 發表

你陀孖b嘛! 梗係會重d啦!
有冇用托腹帶呀?

有用吖...兩個星期前已經開始用嘞~

別墅

原帖由 依媽媽 於 10-12-1 11:39 發表

你陀孖b嘛.... 當然唔同啦... 羊水都要2份, surely會重d啦~

再咁重落去...到8個月嗰陣都唔知行唔行得郁..我見其他d孖b媽都唔會太over 30幾磅尼~

首頁

尾頁

跳至