跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 bbmelodycc 於 10-12-12 15:35 發表

甘你BB依家幾重 oz/gram?

上星期20w2d時重380g

大宅

原帖由 KiKiWitch 於 12-12-2010 18:09 發表

上星期20w2d時重380g

好正常呀~

別墅

今日新紀錄 23wk 68.8kg
十月到依家重咗11.8kg

複式洋房

原帖由 KiKiWitch 於 10-12-12 14:05 發表

我都冇嘔過, 同埋我bingo前都唔係瘦人, 所以e+好重, 好驚生完減唔番

我都驚廋唔番..
><''我食咁多肥哂比自己
呀b size..中等

複式洋房

我而家就快22周啦!重左11磅...bb個中size.我以為自己重左好多.見到自己好肥.個身圓淥淥...好唔慣....昨晚同老公講我好唔開心,因為未見過自己咁肥.....>.<.....講講下就喊左出黎...我覺得自己一點吸引力都無啦!!!所以唔開心......

男爵府

畀面勳章

原帖由 KiKiWitch 於 10-12-12 14:06 發表
我想問吓20w, bb應該有幾重架?
我見u/s上面有個figure, 但係e生冇同我解釋正唔正常, 因為佢話24w起先會用重量計
但我心急想知bb係咩size~

我都有問醫生bb屬咩size, 佢都係答我要 week 24後才有一個對照表....

我21w3去照, bb average 係20w4咋... 399g; 醫生話比edd細左1week, but都ok... 因為u/s有div. 所以size都叫ok喎~

別墅

回覆 2# summer110714 的文章

我又係覺得自己肥咗好多...塊面有d腫腫地咁...有少少雙下巴...
老公就成日話無肥到~
個look越嚟越唔掂

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 siu琳 於 10-12-13 20:25 發表

我都驚廋唔番..
><''我食咁多肥哂比自己
呀b size..中等

我都驚架! 所以成日想bb大隻d, 即係佢吸多d, 肥少d喺我度
但係e生又話我傻, 話太大隻好難生, 寧願出世係中等size, 之後餵奶餵得好d, 後天肥d仲好

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 依媽媽 於 10-12-14 11:01 發表

我都有問醫生bb屬咩size, 佢都係答我要 week 24後才有一個對照表....

我21w3去照, bb average 係20w4咋... 399g; 醫生話比edd細左1week, but都ok... 因為u/s有div. 所以size都叫ok喎~ ...

e生都係話24w後先開始用重量計, 所以bb今次既重量我都係喺張u/s上面見到, 佢冇特別同我解釋架!

首頁

尾頁

跳至