興趣嗜好

跳至

首頁
12345...32

尾頁

大宅

大家繼續報告最新情況!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

等左兩個星期~~今日終於轉左>>

你已經拒絕房屋委員會編配公屋單位。房屋委員會會審核你的拒絕理由是否充份,再作適當安排。上述申請進度,只供參考並應以房屋委員會書面通知為準。

吾知幾時先再轉輪候呢?mouth:

大宅

轉咗都好呢!再等再等,唉!加油,除咗等,就係繼續等!希望等咁耐有好嘅回報啦!
原帖由 joan0807 於 10-12-29 00:10 發表
等左兩個星期~~今日終於轉左>>

你已經拒絕房屋委員會編配公屋單位。房屋委員會會審核你的拒絕理由是否充份,再作適當安排。上述申請進度,只供參考並應以房屋委員會書面通知為準。

吾知幾時先再轉輪候呢?mouth:mouth:" /> ...

禁止訪問

珍珠宮

我剛剛寄咗上訴信, 要求重新審核, 唔知幾時有消息呢!
好好過每一天......

大宅

我上次上訴,好似約個幾兩個月就會再見上訴嘅主任。然後,如果上訴得值,就會再發還再見審查主任!不過上訴的主任,同審查主任都是同一班人,不過會唔同人處理。我上次個上訴主任都好好,講咗個程序我聽,最後都俾我得值。不過,再見審查主任,唔代表妳已經過關,係會要妳再填前6個月嘅入息資料,所以,如果妳係入息過額的話,就要再計好數了,否則,若果再過額,我就唔清楚佢地會點處理了!
原帖由 jacquesau 於 10-12-29 10:17 發表
我剛剛寄咗上訴信, 要求重新審核, 唔知幾時有消息呢!

大宅

我記得若果唔上訴,妳係可以約半年後再填表或寫信去房署,要求再次開妳檔案,再見審查,再排隊,而個號碼係不變的。我計過,即使上訴得值,大約都係快3個月左右,都未必會影響派屋進度!
原帖由 zicchung 於 10-12-29 10:27 發表
我上次上訴,好似約個幾兩個月就會再見上訴嘅主任。然後,如果上訴得值,就會再發還再見審查主任!不過上訴的主任,同審查主任都是同一班人,不過會唔同人處理。我上次個上訴主任都好好,講咗個程序我聽,最後都俾我得值。不過,再見審 ...

珍珠宮

原帖由 zicchung 於 10-12-29 10:27 發表
我上次上訴,好似約個幾兩個月就會再見上訴嘅主任。然後,如果上訴得值,就會再發還再見審查主任!不過上訴的主任,同審查主任都是同一班人,不過會唔同人處理。我上次個上訴主任都好好,講咗個程序我聽,最後都俾我得值。不過,再見審 ...

你意思係咪上訴既話要見兩次主任, 同埋一定要計半年前收入?

我計過哂過去半年收是不超標才寄信去上訴的......

我想問你上訴到你攞到屋用咗幾多時間?
好好過每一天......

大宅

妳上訴後,房署會寄信俾妳,叫妳見處理上訴的主任,見完後,會再寄信俾妳,話妳上訴得定唔得。如果得,就會話房署會再寄信俾妳,叫妳再去見審查主任,到時,就會再填入息資料。如果唔得,妳就要跟之前話妳唔得嘅嗰封信上嘅日期,再去信或填表要求再次開啟妳嘅申請!當每次見審查主任,都係要填妳會見月份前6個月嘅入息!
原帖由 jacquesau 於 10-12-29 10:49 發表

我想問你上訴到你攞到屋用咗幾多時間? ...

大宅

我剛派了第一次,不過,就是凶宅,所以不計數!由上我10年1月上訴,再推到5月再見審查主任,今年12月派第一次!我新界區!
原帖由 jacquesau 於 10-12-29 10:49 發表

我想問你上訴到你攞到屋用咗幾多時間? ...

大宅

我都登記左上網果個電子服務, 但每次login完都出現 "抱歉,我們的系統正在維修,請稍後再試", 未有一次成功既, 有無人可以教我?

大宅

應該系用ie7才能夠登入,我之前用ie6都系呢一句
原帖由 ykbb 於 10-12-29 11:56 發表
我都登記左上網果個電子服務, 但每次login完都出現 "抱歉,我們的系統正在維修,請稍後再試", 未有一次成功既, 有無人可以教我?

大宅

我派左東涌呀..~~

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

一定要ie7先入到架???

原帖由 天上的風箏 於 10-12-29 13:58 發表
應該系用ie7才能夠登入,我之前用ie6都系呢一句

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 CHOCOLATE8188 於 10-12-29 14:04 發表
我派左東涌呀..~~

東涌新樓恭喜呀~高吾高層? 你會吾會考慮要ar? 係車費貴~ 你派第二次?

大宅

原帖由 joan0807 於 10-12-29 14:43 發表

東涌新樓恭喜呀~高吾高層? 你會吾會考慮要ar? 係車費貴~ 你派第二次?

我第一次係合理拒絕,仲有議員寫信,唔會比低層我..今次係34樓,打左去問,無問題,我3人仲要間屋有370尺呀...好吸引..但我老公返工好唔方便,佢每早要6點返到公司

大宅

有些網站有限制ie6會入唔到,我都系無意發現的,因為小朋友學校網站升級要ie7才能入到,無奈下載英文版ie7,之後就發現有些入唔到的網站可以入
quote]原帖由 Ekko 於 10-12-29 14:25 發表
一定要ie7先入到架???

[/quote]

珍珠宮

原帖由 CHOCOLATE8188 於 10-12-29 15:09 發表

我第一次係合理拒絕,仲有議員寫信,唔會比低層我..今次係34樓,打左去問,無問題,我3人仲要間屋有370尺呀...好吸引..但我老公返工好唔方便,佢每早要6點返到公司 ...

議員寫信果然掂3人有370尺~而且咁高層真係好吸引呀 不過你老公會辛苦d~ 佢如果6點返到公司~5點左右就要起身!

大宅

回覆 1# joan0807 的文章

我打左去話唔要啦..又要再等...老公都係話太遠,6點返到大埔公司,無車呀..

大宅

希望下次比馬鞍山啦...

首頁
12345...32

尾頁

跳至