興趣嗜好

跳至

首頁
12345...32

尾頁

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

我想問下你叫個議員寫信係寫咩原因呀??? 我都預備想搵呀

原帖由 CHOCOLATE8188 於 10-12-29 15:09 發表

我第一次係合理拒絕,仲有議員寫信,唔會比低層我..今次係34樓,打左去問,無問題,我3人仲要間屋有370尺呀...好吸引..但我老公返工好唔方便,佢每早要6點返到公司 ...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 CHOCOLATE8188 於 10-12-29 16:29 發表
我打左去話唔要啦..又要再等...老公都係話太遠,6點返到大埔公司,無車呀..

你同我都重有兩次機會~ 其實等幾耐都吾緊要! 真係最緊要啱~

大宅

原帖由 Ekko 於 10-12-29 16:48 發表
我想問下你叫個議員寫信係寫咩原因呀??? 我都預備想搵呀
第一次比禾輋2樓,對正BUS STOP,我個女有醫生紙証明有鼻敏感,再搵議員,但只能派高層,不能選區..

大宅

原帖由 joan0807 於 10-12-29 16:55 發表

你同我都重有兩次機會~ 其實等幾耐都吾緊要! 真係最緊要啱~

係呀..地區啱等幾耐都得...你新界...我擴展..

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 CHOCOLATE8188 於 10-12-29 16:58 發表

係呀..地區啱等幾耐都得...你新界...我擴展..

我一開始係申請擴展~但見有人4年都未審查! d租咁貴所以都係轉新界~ 交得租來真係吾駛食..... 轉左9個月派左兩次都係豬頭骨~ 希望下次大家真係啱可以吾駛再等

大宅

原帖由 joan0807 於 10-12-29 17:09 發表

我一開始係申請擴展~但見有人4年都未審查! d租咁貴所以都係轉新界~ 交得租來真係吾駛食..... 轉左9個月派左兩次都係豬頭骨~ 希望下次大家真係啱可以吾駛再等 ...

無錯..下次一定要心水樓呀..新界又真係快D既..都唔知幾時再派比我..你想要WHERE AR??

珍珠宮

原帖由 CHOCOLATE8188 於 10-12-29 17:12 發表

無錯..下次一定要心水樓呀..新界又真係快D既..都唔知幾時再派比我..你想要WHERE AR??

我之前最想要天水圍! 唯一都係貪佢d新樓多! 而家我只係希望下次派係y3y4或者係和諧型! 邊樹都無所謂lu

大宅

原帖由 joan0807 於 10-12-29 17:34 發表

我之前最想要天水圍! 唯一都係貪佢d新樓多! 而家我只係希望下次派係y3y4或者係和諧型! 邊樹都無所謂lu

我只想要馬鞍山.....

大宅

妳都派過幾次,想請問下妳,當唔要間屋時,房署會俾份表妳填,問下妳想要邊區同邊條邨咁,其實當下一次派時,真係會係嗰區同嗰條村?但如果唔係,咁要我地填嚟做乜?咪好假民主!
原帖由 joan0807 於 10-12-29 17:34 發表

珍珠宮

原帖由 zicchung 於 10-12-29 20:55 發表
妳都派過幾次,想請問下妳,當唔要間屋時,房署會俾份表妳填,問下妳想要邊區同邊條邨咁,其實當下一次派時,真係會係嗰區同嗰條村?但如果唔係,咁要我地填嚟做乜?咪好假民主! ...

我第一次派蝴蝶村6樓~睇都無睇就咁打電話拒絕mouth:! 我叫個主任幫我寫低要天水圍中高層! 第二次真係派天水圍不過係中轉屋:;pppp:而且係3樓! 其實寫低吾知有咩用~不過寫左自己有個希望! 人地成日話第三次係人手派!吾知真定假

珍珠宮

我問過配房組主任!我問佢係味吾會再派蝴蝶村同天恩一期比我?

佢好肯定話一定吾會再派呢兩條村!

吾係電腦派嘅咩?

大宅

係呀,有d人話頭兩次都唔會睇你寫咩,都係電腦派,第三次先人手,但都未必係你心中所想

大宅

原帖由 joan0807 於 10-12-29 21:10 發表

吾係電腦派嘅咩?

我都唔信電腦派。因房署應承唔會比低層我

大宅

我上次派田景時,我都有問個主任田景同良景仲多唔多單位係分出嚟派公屋,因為嗰度已經賣了好耐,佢話有,所以我就再填話揀田景同良景!照理如果叫得妳填,就算電腦派,就應該會將嗰區嗰邨嘅單位經電腦派,咁就合理一點!否則我地填嚟做乜?
原帖由 joan0807 於 10-12-29 21:10 發表

吾係電腦派嘅咩?

別墅

唔知新界2人審查到幾多號呢?等了又等

珍珠宮

原帖由 zicchung 於 10-12-29 21:24 發表
我上次派田景時,我都有問個主任田景同良景仲多唔多單位係分出嚟派公屋,因為嗰度已經賣了好耐,佢話有,所以我就再填話揀田景同良景!照理如果叫得妳填,就算電腦派,就應該會將嗰區嗰邨嘅單位經電腦派,咁就合理一點!否則我地填嚟做 ...

但同一條村派兩次嘅機會好微bo~

寫低有無用就真係房署d人先知~ 佢講電腦派係吾想煩! 有咩都可以賴個電腦!咩都可以扮吾知扮吾關佢d職員事.....

大宅

如果寫低咗都唔係派嗰度,咁就要反映了,既然唔係咁派,點解要寫呢?到時唔係嘅話,就會寫信去問點解,睇下佢又點解釋,究竟點嘅程序呢!
原帖由 joan0807 於 10-12-29 21:33 發表

但同一條村派兩次嘅機會好微bo~

寫低有無用就真係房署d人先知~ 佢講電腦派係吾想煩! 有咩都可以賴個電腦!咩都可以扮吾知扮吾關佢d職員事.....

珍珠宮

大聯盟個邊有個朋友仔寫明吾要天水圍! 但兩次都係派天水圍 ~我都問過佢話寫來有無用? 佢話作參考不過吾肯定會派架! 跟住都係講左一大堆廢話

大宅

如果真係咁就一定要投訴佢,填咗又只係表面諮詢,只係作為佢地行政手法,咁就唔啱啦!
原帖由 joan0807 於 10-12-29 22:04 發表
大聯盟個邊有個朋友仔寫明吾要天水圍! 但兩次都係派天水圍 ~我都問過佢話寫來有無用? 佢話作參考不過吾肯定會派架! 跟住都係講左一大堆廢話

大宅

joan0807, 請問大聯盟個邊點登記架, 我登記左好多次都唔得, 又話e-mail 已登記, 又有d代碼出來, 都唔知點入到去. 請指教~

原帖由 joan0807 於 10-12-29 22:04 發表

首頁
12345...32

尾頁

跳至