跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

原帖由 戲如人生 於 11-1-11 18:23 發表

唔係咁大鑊呀
我仲未洗好哂D衫呀
有件我想佢一出院就著到GA
剛岩TB佢返黎咋...
所以未洗到呀

你可以照洗,不過係屋入面晾乾D衫啦...而家D天氣...應該兩日會乾架啦

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我未俾人叫催生喎
醫生覺得我控制得好好呀
所以未有特別提過
或者星期四去產檢時問下佢LAW
我都唔想佢過期居留喇
今日磅過...成7.24磅了
遲多個星期又重D....預產期又重D
我點生呀

今日去睇左私家喇...幾好呀
好細心....度好哂D頭圍肚圍同大腿骨之後
就計下阿B幾重...有成3.291KG
跟住探埋子宮頸..話未熟....仲要等
同埋CHECK過盤骨可以試順產
我都話我天生大pat ga啦
咁醫生話...下個星期有可能喇
我希望佢up中...咁bb又唔駛太重..
我又自己生到....又可以新年前出世
唔駛新年先黎出院mouth:
我聽日開始煲白蓮so....幫bb一臂之力
原帖由 愛麗斯傳說 於 11-1-11 18:27 發表

唔通醫生覺得我控制得好好...所以40WK先幫我催生?
我睇返張催生紙通告...話血糖高孕婦係40WK或之前會催生...

你今日做檢查點呀?醫生有無話你知BB大約幾時出黎呀? ...

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原帖由 愛麗斯傳說 於 11-1-11 18:29 發表

你可以照洗,不過係屋入面晾乾D衫啦...而家D天氣...應該兩日會乾架啦

我不嬲都係屋入面曬GA
都無位曬出去GE
我果度..好似曬好耐都唔乾咁..
煩死人

大宅

畀面勳章

原帖由 戲如人生 於 11-1-11 18:38 發表
我未俾人叫催生喎
醫生覺得我控制得好好呀
所以未有特別提過
或者星期四去產檢時問下佢LAW
我都唔想佢過期居留喇
今日磅過...成7.24磅了
遲多個星期又重D....預產期又重D
我點生呀

今日去睇左私家 ...

我都係上星期返去醫院做最後一次產檢,
醫生先約我今個星期返去催生咋...可能佢睇情況..

你個BB都好重手喎...希望到時你唔會生得好辛苦...

講PAT PAT大...我都唔輸蝕...由細到大都係咁大...不過唔知會唔會咁易生D...我又無問醫生...

大宅

畀面勳章

原帖由 戲如人生 於 11-1-11 18:39 發表

我不嬲都係屋入面曬GA
都無位曬出去GE
我果度..好似曬好耐都唔乾咁..
煩死人

反正你仲有時間...你聽日洗左D衫...就算幾日先乾都趕得切...

侯爵府

TMH唔會幫我CHECK盤骨果D嘛
咪去私家自己俾錢買個心理準備LAW
不過都要睇當時情況GE
所以好睇天時地利人和喇
希望如我所願..,可以順順利利啦
七磅幾應該都仲可以GE
D人過八磅都可以自己生啦
無理由我唔得GE

之前試過問另一個醫生...
我話PAT大係咪盤骨大可以自己生? ....佢話唔關事
原帖由 愛麗斯傳說 於 11-1-11 18:45 發表

我都係上星期返去醫院做最後一次產檢,
醫生先約我今個星期返去催生咋...可能佢睇情況..

你個BB都好重手喎...希望到時你唔會生得好辛苦...

講PAT PAT大...我都唔輸蝕...由細到大都係咁大...不過唔知會唔會咁易生D ...

侯爵府

因為6299間屋昨日咪整水管果D GE?
家陣都未整完
咁99都講...叫我呢幾日唔好洗衫住
我話...我可能都會洗....
只係曬係自己果邊LAW
咁佢又無反對了
原帖由 愛麗斯傳說 於 11-1-11 18:46 發表

反正你仲有時間...你聽日洗左D衫...就算幾日先乾都趕得切...

伯爵府

原帖由 戲如人生 於 11-1-11 18:50 發表
TMH唔會幫我CHECK盤骨果D嘛
咪去私家自己俾錢買個心理準備LAW
不過都要睇當時情況GE
所以好睇天時地利人和喇
希望如我所願..,可以順順利利啦
七磅幾應該都仲可以GE
D人過八磅都可以自己生啦
無理由我唔得GE:vi ...

我都PAT大呀,D人成日話PAT大好生D,
有D人又話無關係,
但我捻.PAT大盤骨先會大姐....如果PAT細,盤骨都細,
咁點都難生D既...所以我覺得唔多唔少都無咁痛呱
我個FD生個B係8.5磅,痛到佢痴左線....HAHAHA

大宅

畀面勳章

原帖由 戲如人生 於 11-1-11 18:51 發表
因為6299間屋昨日咪整水管果D GE?
家陣都未整完
咁99都講...叫我呢幾日唔好洗衫住
我話...我可能都會洗....
只係曬係自己果邊LAW
咁佢又無反對了

乜PAT PAT大唔代表易生D架...咁我都有D驚驚地...
唔好要我痛好耐之後先話生唔到呀....

咁你一於照洗衫啦,早D洗完,你可以安心去生BB...

大宅

畀面勳章

原帖由 花花b 於 11-1-11 19:44 發表

有D人又話無關係,
但我捻.PAT大盤骨先會大姐....如果PAT細,盤骨都細,
我個FD生個B係8.5磅,痛到佢痴左線....HAHAHA ...

所以我唔想BB太肥...真係好難生架...如果可以最好唔洗剪會陰啦...哈哈...不過多數第一胎都要剪...

侯爵府

8.5磅? 俾我....真係攞我條命咁喎
可能PAT大係脂肪掛
所以話PAT大唔代表好生養
原帖由 花花b 於 11-1-11 19:44 發表

有D人又話無關係,
我個FD生個B係8.5磅,痛到佢痴左線....HAHAHA ...

侯爵府

以我B GE 磅數...睇黎我剪硬:tongue:
原帖由 愛麗斯傳說 於 11-1-11 19:59 發表

所以我唔想BB太肥...真係好難生架...如果可以最好唔洗剪會陰啦...哈哈...不過多數第一胎都要剪...

大宅

畀面勳章

原帖由 戲如人生 於 11-1-11 22:53 發表
以我B GE 磅數...睇黎我剪硬:tongue:

或者預左剪...到時唔洗剪就當係BONUS

伯爵府

原帖由 愛麗斯傳說 於 11-1-11 19:59 發表

我D FD個個都有剪呀,佢地話第一胎實要剪既....
不過咁喎,你痛到無咩感覺喇,剪個陣小兒科咋

伯爵府

原帖由 戲如人生 於 11-1-11 22:49 發表
8.5磅? 俾我....真係攞我條命咁喎
可能PAT大係脂肪掛
所以話PAT大唔代表好生養

點講呢,PAT大有好多種,
有D係向横生(即係盤位大,但無乜肉)
有D就向前後咁生,即係好肉地,但個横位唔大

侯爵府

咁我肯定係好生養果隻啦
原帖由 花花b 於 11-1-11 23:04 發表

點講呢,PAT大有好多種,
有D係向横生(即係盤位大,但無乜肉)
有D就向前後咁生,即係好肉地,但個横位唔大

伯爵府

原帖由 戲如人生 於 11-1-11 23:56 發表
咁我肯定係好生養果隻啦

你個B咁大隻,唔好生都要好生丫,
加油,生左上黎報喜,唔知我地邊個早生D

侯爵府

希望醫生講中我下個星期啦
因為真係好想佢新年前出到黎
等我唔駛新年先出院
同埋出院後要即去健康院跟進嘛
如果撞岩新年....起碼有三日去唔到健康院..好煩呢
我諗過生左打俾其中一個MAMA..
由佢報料上黎
我無你地咁先進...可以全程生仔直擊報導
原帖由 花花b 於 11-1-12 09:17 發表

你個B咁大隻,唔好生都要好生丫,
加油,生左上黎報喜,唔知我地邊個早生D

伯爵府

原帖由 戲如人生 於 11-1-12 11:41 發表
希望醫生講中我下個星期啦
因為真係好想佢新年前出到黎
等我唔駛新年先出院
同埋出院後要即去健康院跟進嘛
如果撞岩新年....起碼有三日去唔到健康院..好煩呢
我諗過生左打俾其中一個MAMA..
由佢報料上黎
我無 ...

我手提有得上網,方便係醫院悶時上下,
哈哈.....希望到時精神OK啦,咁都會UPDATE下既,
否則我都唔洗旨意上黎,D老人家實會話,
生左你仲咁得閒上網真係作死

侯爵府

我剛有PAT好大PAT的透明分泌屙左出黎
我唔知係咪要生呢?
打去醫院..佢就叫我有懷疑就入院喎
原帖由 花花b 於 11-1-12 12:42 發表

我手提有得上網,方便係醫院悶時上下,
哈哈.....希望到時精神OK啦,咁都會UPDATE下既,
否則我都唔洗旨意上黎,D老人家實會話,
生左你仲咁得閒上網真係作死 ...

首頁

尾頁

跳至