跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

早2日,阿女嘅送貨單車比人偷咗,巳經好嬲,點知今日,阿仔部單車又比人偷咗,差唔多在同一位置(元朗安興街公厠側)我相信似係同一人所為,阿仔這部單車之前都被人偷去,差唔多成年無意間在街上尋回,點知用唔到一個月,今晚又被人偷去..
請小心鎖好你們寶貴的單車..

大宅

copied from other web
FYI~~

如大家想尋回被偷的單車,
快到近朗屏西鐵站(朗屏村對面),有間叫"昌緯單車行"尋回自己的單車
大部份被偷的單車�m可在這裡尋回,因為元朗收二手單車店不多

本人的單車,作天泊在屋園外又被偷了
但今天已在"昌緯單車行"尋回自己的單車.

如你在那裡看到自己被偷的單車,
你可直接跟老細講,,這單車是幾時比人偷,其實 你這樣說,老細都心知肚名,可能 老細會問你要幾十元(態度非客氣),,然後拿回單車

如你幾十元都唔想比,你話我要報警,等警察來看看.

希望大家要去打擊這些單車店,因為如元朗沒有這些店,偷車的情況也會大減.

請互相通知!

---------------------------------------------

我的第4輪單車被偷了 =__=''' 而那部單車已將我的名字xxxx刻上單車暗位處 ^^ 竟然......^^ 下午在 2 手單車店搵番我失去的單車 ^V^...... 最後捉到"賊仔" 添 ^0^ ..我的FAMILY DAY @SUNDAY 下午就是在POLICE STATION 渡過 ^~^

theft 唔認既話, 仲要上court...有排搞 =~=
e家明 d 人why 成日怕左報警囉..玩一玩3-4hrs....~.~
最搞野: 明明2手店主係接賊贓....佢都好似無事咁~_~...個檔野擺明賣d 2手車係......xyz@#rf
唔係, 店主做咩將我部車改頭換面喎 ^__^......

希望殺一警百吧

個d 接賊贓的店主, 唔好扮晒野....您間店我睇住您開...睇住日日都有好多新車放賣...睇住您好生意...開到e家..

無本生利...真係....
俾人偷幾時我都唔會買2手單車, 明知係xxx 買了咪做" 共業"

anyway 大家都刻自己的名/公仔係單車暗角位....我被人偷單車偷得多...有些少經驗分享....

原來刻了名,~ 被偷 ~又可以搵返自己單車架..
---------------------------------------------------

唉~~ 今次以我經驗
police 都唔係好願做我 e d 細case
最搞笑單車店主搵到寄賣給他的男人時, 店主說他拎了2部來寄賣
好明顯 另一部都係偷回來架喇..

police 唔理...因我報了警, 只查我個部...

您話呀 ^^ 幾多漏洞...

根本是police 縱容 e d 黑店2手單車店 生存...
打擊下 我地d 小市民就唔會成日有損失喇

首頁

尾頁

跳至