自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

朝頭早返工,見到的萬0門口N多個水貨客去買奶粉,一陣間就無貨了!結果買唔到嘍%

得閑去藥房問下,或者話無貨,有貨竟然話要$330
想知道,藥房是但叫價,政府允許嗎?:;pppp:
奶粉饑荒,真是搞的頭都大,周圍僕奶粉,有了上頓要擔心下頓,幾時可以停止啊?

子爵府

你打去美X臣投訴o個間藥房嗎....等佢地唔比貨佢賣都好呀!

大宅

咁誇張??????

原帖由 f-f-肥媽 於 11-1-21 22:01 發表
朝頭早返工,見到的萬0門口N多個水貨客去買奶粉,一陣間就無貨了!結果買唔到嘍%

奶粉饑荒,真是搞的頭都大,周圍僕奶粉,有了上頓要擔心下頓, ...

子爵府

畀面勳章

原帖由 f-f-肥媽 於 11-1-21 22:01 發表

奶粉饑荒,真是搞的頭都大,周圍僕奶粉,有了上頓要擔心下頓, ...

下, 唔係呀 ??
我地都係食a+, 不過係 2, 3....
好想轉奶粉, 成日要四圍撲

子爵府

有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

$330.00 , 五系化???

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

複式洋房

有無咁過份呀!

男爵府

睇到o甘o既新聞, 又難怪o既...

家長四圍撲奶粉有水客每罐多付100元搶貨 1月 21日 星期五 12:46 更新

本地嬰兒奶粉持續供不應求,有家長投訴要四圍撲奶粉,部分藥房更加價兩成半,一罐要賣二百多元,並限每人只買一罐。有藥房負責人說,由於有水貨客以每罐多付一百元的價錢搶貨,令價格飆升,相信在人民幣升值下,即使水貨客入貨成本提高,都仍有約三十元水位賺錢。港九藥房商會呼籲藥房負責人,預留部份貨源供應本地市場。

消委會(新聞 - 網站 - 圖片)今個月以來,已收到十八宗涉及奶粉的投訴,當中七宗指供應不足,及零售商坐地起價。總幹事劉燕卿表示關注,呼籲零售商要有企業責任,保障本地供應,又希望奶粉商提供方法,讓父母直接訂購奶粉。

http://hk.biz.yahoo.com/110121/371/41yt3.html

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

正一奸商,
---生命無價,請支持領養---

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

$330

禁止發言

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

雖然我唔洗撲奶粉,但係成日見到d水貨客日日藥房打蠆入貨都好鬼憎佢地,又屎片又奶粉,一車又一車,間藥房冇必要都唔幫趁佢。

子爵府

畀面勳章

$330...

我買仲貴, $338 AR...

但冇計, BB剛剛出院, 唔通唔買呀...

同美贊臣ORDER咗3CANS, 又話今日送貨, 點知放我飛機, 我明天去買明治算把就,,,,,

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

攪錯.....
唔洗食na,,,,,
比d水貨佬害死!!!!!!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好貴呀

象牙宮

同樓價一齊升?????

民房

尋日去某商場等萬寧開門買奶粉, 好彩我只係買思敏傑, 否則一定唔夠佢地班水貨客搶
一入到去, 即問萬寧D STAFF有冇A+1,2,3號, 同美素佳兒1,3號, 好彩冇咋, 有就又比佢買晒, 佢地依家好勁, 一行好多個人, 因為一人只比買3罐
唉.....真係慘.....真係唔知咩世界, 佢地仲離譜到叩D STAFF打晒去各萬寧, 問邊間有貨 真係登個STAFF慘

首頁

尾頁

跳至