6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

成日都見d mummy 搵奶粉買 ,點解唔轉D易買的呢
我 BB 食緊Ustrong優萌奶粉,都幾好呀,價錢ok, bb
由3個月開始轉食到而家,好好噃 ,很多藥房都有,唔駛搵得咁慘呀

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

每個人既體質唔同,你BB食得好,唔代表第二個都食得好.反而係我唔明啲媽咪,隻奶粉食得好,便便OK,唔係因為好似而家周圍都買唔到食開嗰個,而係聽人講邊隻好就走去試.好似我2個仔咁,食過S26,兩個都食到呵,A+食到無便便,呵到都好似波子咁,一粒粒好硬.而好多人講唔好食既能恩,我2個仔都食,便便靚,長肉.細仔而家一日食3餐奶,1餐糊,差一個星期6個月,有8KG既大隻B.
BB腸胃好敏感,成日轉奶粉對佢地唔好,每轉一次,又要比10幾日適應期佢.尤其初生B,適應時間可能仲長.

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

回復 1# cotychan 的帖子

講得無錯,所以我bb好彩,轉得好囉 ,我意思係要轉就要早啲

禁止訪問

禁止訪問

大宅

M.F.Y. 你BB好彩,轉得好, 咁就恭喜晒.

其實如果優萌出左名之後, 國內需求多, 一樣會缺貨, 而如果佢做極都唔出名, 咁就有D問題, 如果見邊隻易買就轉食邊隻, 會唔會有D當呀B係白老鼠呢?

我個仔食能恩, 真係食得好好, 係D便便臭D, 食過KARIHOME, 思敏兒都冇咁好, 食恩美力仲衰, 痾到七彩! 可能因為能恩唔太甜, 1號仲有少少苦, 我個仔唔特別好甜野, 一D都冇偏食, 仲要係中藥都食得好茲味!

有朋友做過RESEARCH, 發現歐洲奶粉監督得比較嚴, 所以就算轉, 我都會轉返歐洲奶粉.

禁止訪問

禁止訪問

回復 5# ma_mami 的帖子

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至