自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

剛剛填好學券申請表及回复函, 入好信封諗住貼普通1.4郵票寄返"學生資助辦事處", 點知睇清楚條款丙. 遞交文件須知: 若郵不足, 申請表將不能寄達學資處, 而本處亦無法處理有關申請.

所以, 我用公司電子磅標明 $2.2 郵費, 各位靚媽/爸, 記住貼足夠郵費呀, 唔係前功盡廢都唔知呀..

別墅

男爵府

男爵府

畀面勳章

我都係貼$1.4,但已經收到佢張覆卡喇.

男爵府

上年我寄去都係$1.4, 無問題喎

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我前年寄$1.4~都一樣冇問題wo~依家都k2啦~
今年都一樣用$1.4~但寄左仲未收到回覆唷~

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Thank you for your sharing ~

原帖由 Sallyb1a 於 11-1-25 15:49 發表
剛剛填好學券申請表及回复函, 入好信封諗住貼普通1.4郵票寄返"學生資助辦事處", 點知睇清楚條款丙. 遞交文件須知: 若郵不足, 申請表將不能寄達學資處, 而本處亦無法處理有關申請.

所以, 我用公司電子磅標明 $2.2 郵 ...

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

其實都係3-4張紙..加個信封..唔會好重既
我都係貼 $1.4

男爵府

2011-2012 年度. 即係2011 9月入學既.
咁快要申請咩?

男爵府

畀面勳章

係呀,原來係預早申請架,快D去攞表啦.
原帖由 leungfunb 於 11-1-25 23:48 發表
咁快要申請咩?

子爵府

原帖由 leungfunb 於 11-1-25 23:48 發表
咁快要申請咩?

因為張表唔駛填讀乜學校......同埋唔係經學校申請既....
申請左先....開校前收到張資格證明書再要交返學校架...
而且8月開始要搞學費減免..所以學資處要早D處理學卷申請掛

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

但...點解download 唔到個表格既??

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我去郵局問佢,佢都係話$1.4就ok~

男爵府

邊度有講架?
唔係到9月開學時. K1老師會俾FORM你填架咩?

原帖由 chilongma 於 11-1-25 23:53 發表
係呀,原來係預早申請架,快D去攞表啦.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝...
貼多少少無咁易比人話郵費不足...

原帖由 Sallyb1a 於 11-1-25 15:49 發表

所以, 我用公司電子磅標明 $2.2 郵 ...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果今年9月才入k1,咁就最好自己download表格填寫了...如果小朋友讀緊n1(即係今年9月才讀k1), 咁幼兒園就會派埋比你...

原帖由 leungfunb 於 11-1-27 00:43 發表
邊度有講架?
唔係到9月開學時. K1老師會俾FORM你填架咩?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

因為我係網上DOWNLOAD表格, 加埋回复函, 父母BB証件副本. 用公司"電子磅"秤過 顯示$2.2, 咁我咪貼足2個1.4郵票保險D囉. 當然你地可以照用$1.4.

原帖由 我真係好傻 於 11-1-26 19:20 發表
我去郵局問佢,佢都係話$1.4就ok~

大宅

今年9月會轉有學卷既學校(k3),係咪依家都要填表??

大宅

tks so much

首頁

尾頁

跳至