跳至

首頁

尾頁

別墅

想問大家會比bb飲邊隻牌子奶粉, 我現在還未決定倒呀, 你地決定倒未呀

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我會比 人奶佢~

子爵府

原帖由 pearjadema 於 11-2-21 00:52 發表
想問大家會比bb飲邊隻牌子奶粉, 我現在還未決定倒呀, 你地決定倒未呀

我都係比「媽媽奶」bb飲!

別墅

其實我都會比人奶BB食, 但我想買定2can初生奶粉喺屋企萬一唔夠奶呀B都有得食o
其實我巳前比大女飲美贊臣,後來d人話日本奶粉好就轉左飲明治, 但最近同朋友傾開佢話日本奶粉唔跟世衛的標準,好似話加左的輕瀉藥而且又係水貨唔多安全, 講真我通常都係人地話好既就買, 自己就唔係好識分好定壞, 所以我現在都唔知買咩奶粉好同埋人奶好似係食到9個月 - 1年, 之後都要轉奶粉.............................你地有無咩建議呀

子爵府

原帖由 pearjadema 於 11-2-21 11:41 發表
其實我都會比人奶BB食, 但我想買定2can初生奶粉喺屋企萬一唔夠奶呀B都有得食o
其實我巳前比大女飲美贊臣,後來d人話日本奶粉好就轉左飲明治, 但最近同朋友傾開佢話日本奶粉唔跟世衛的標準,好似話加左的輕瀉藥而且又係 ...

我阿女嗰時食咗一年人奶,之後轉食明治!其實因為我有試過自己d奶,發覺都好淡味,差不多要轉奶粉時,我就隻隻奶粉simple都試過,我覺得太甜,之後我試叔仔個仔嘅明治,覺得d味同人奶相似,所以我選擇佢囉!我係「東瀛遊」買,因為佢話係日本訂貨,但其實我都唔知係未「水」貨架!

大宅

回覆 2# pearjadema 的文章

我4月尾生。已買了3can a+。到時沒人奶or 佢唔飲都有奶食嘛.....
不過有親戚剛生了(開刀) 佢第1天不可落床...點知姑娘比奶瓶佢飲....自此阿b 唔飲人奶喇..........

洋房

我都會餵人奶呀!始終人奶有媽媽抗體!埋身餵又可增進母子關係

複式洋房

人奶+明治... 但最近諗住試下固固力果~~.
其實都原本想食a+, 但係好怕無貨.

男爵府

畀面勳章

原帖由 pearjadema 於 11-2-21 11:41 發表
其實我巳前比大女飲美贊臣,後來d人話日本奶粉好就轉左飲明治, 但最近同朋友傾開佢話日本奶粉唔跟世衛的標準,好似話加左的輕瀉藥而且又係 ...

如果跟WHO的建議, 人奶最好餵到2歲呢~

頭6個月係全人奶, 6個月後開始加添固體食物...

首頁

尾頁

跳至