跳至

首頁
12345...56

尾頁

男爵府

想生BB熱投

好唔開心,琴日燒到39。1,今日去睇醫生,佢摸我個胸時話好興,乳線炎,要食抗生素等去消,如果唔係要去專科放膿,仲要一個禮拜唔可比人奶bb。

睇完醫生打比老公時忍唔住喊咗出嚟,點解餵人奶要承受咁多?!

男爵府

想生BB熱投

Sorry,未等Smallbrother就開咗新版,但我真係要講。。。

大宅

原帖由 B__B 於 11-2-21 14:31 發表
好唔開心,琴日燒到39。1,今日去睇醫生,佢摸我個胸時話好興,乳線炎,要食抗生素等去消,如果唔係要去專科放膿,仲要一個禮拜唔可比人奶bb。

睇完醫生打比老公時忍唔住喊咗出嚟,點解餵人奶要承受咁多?! ...
你要小心d呀,之前有個1012媽媽真係要去放膿呀仲要日日去洗傷口勁辛苦,佢仲話d奶唔可以比bb食架,take care!

複式洋房

relax D...我都係餵左1個月人奶無餵..盡左力已經好叻..唔好比太大壓力自己

大宅

BK Milk勳章

你小心自己身體呀!bb唔食人奶無問題,最緊要你們一家平安健康。take care n take more rest!

睇完醫生打比老公時忍唔住喊咗出嚟,點解餵人奶要承受咁多?! ...

男爵府

唔好咁唔開心啦, 做女人真係要受好多苦, but 又唔知點解bb係特別痴mami, 所以你會覺得值得 ~

加油, 準時食藥, 飲多d水, 好好休息下.....

泵出黎唔飲得咪攞黎bath囉 (呢度d mami教我)

我呢2日都塞咗,痛到我顛, 好采捉個仔啜咗幾次又好番, 之後又pump pump pump.....呢2日又跌watt lu, but我唔理啦, 盡力而為 !!

加油呀 !!

男爵府

想生BB熱投

當醫生同我講,太太:可能要拮入去放膿喎!

個下感覺真係窒一窒,我都泵得定時,我都已經忍痛勁捽一舊舊個d,呢種控制唔到嘅情況覺得好無奈!

原帖由 sasa612 於 11-2-21 15:30 發表
唔好咁唔開心啦, 做女人真係要受好多苦, but 又唔知點解bb係特別痴mami, 所以你會覺得值得 ~

加油, 準時食藥, 飲多d水, 好好休息下.....

泵出黎唔飲得咪攞黎bath囉 (呢度d mami教我)

我呢2日都塞咗,痛到我顛, 好 ...

大宅

唔好唔開心, 好快好番~ 你仲要好好照顧bb~ 加油呀!

大宅

我個胸底都生左粒好大的瘡, 早幾日都好痛, 而家冇咁痛啦...我覺得係含左膿...不過冇去睇醫生, 見哩幾日林番少少, 更放棄左去睇...我都唔知會唔會有事~
原帖由 B__B 於 11-2-21 15:48 發表

個下感覺真係窒一窒,我都泵得定時,我都已經忍痛勁捽一舊舊個d,呢種控制唔到嘅情況覺得好無奈!

...

男爵府

BK Milk勳章

餵人奶mama你地真係偉大,bb大過要鍚媽媽多d呀!

男爵府

我呢2日塞咗2次 ~ 真係好攞命...

我都定時泵呀, 都唔明點解佢會無端端起晒粒粒, 好采推得番, 真係拈下都拈唔落手...勁痛 !

你係咪之前有塞, 你冇理佢呀 ?? 拖下拖下先變到咁嚴重 ?

原帖由 B__B 於 11-2-21 15:48 發表

...

男爵府

咁你要推多d, 泵多d, 等佢完全唔痛...唔係谷下谷下發炎就麻煩了 !

原帖由 eeie 於 11-2-21 16:01 發表
我個胸底都生左粒好大的瘡, 早幾日都好痛, 而家冇咁痛啦...我覺得係含左膿...不過冇去睇醫生, 見哩幾日林番少少, 更放棄左去睇...我都唔知會唔會有事~
...

男爵府

畀面勳章

人奶媽媽係好偉大~~

你take care, 休息多d呀~~

男爵府

我地講下講下又轉左新版面....haha

B_B,多D休息啦..唔好比太大壓力自己了
照顧BB已經好大壓力同責任..人奶盡力而為呀...心情都好影響架...

健健康康,快高長大啊~

男爵府

畀面勳章

想問你地帶bb食口服輪狀病毒疫苗食兩劑定三劑果隻~???

複式洋房

回覆 1# gloomy1115 的文章

我阿B係仁安食...佢話食2劑

大宅

各人奶媽媽加油呀!!!B__B你唔好咁唔開心啦...首先要自己身體康先可以照顧到BB架....
我對B都係食2劑呀...第一劑係2個月食..咁第二劑應該幾時食呢??個姑娘又話一個月後..上網睇又話等到BB 4個月...

男爵府

畀面勳章

thank you~~

我o岩o岩上網睇話如果食兩劑果隻輪狀病毒疫苗bb要6個月內食晒, 每劑最少隔1個月, 所以一或者兩個月都後食第二劑都ok呀~!

大宅

餵人奶真係一件唔容易嘅事, 大家一齊加油啦~

禁止訪問

陪月勳章

首頁
12345...56

尾頁

跳至