夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

自從俾醫生話我好難有bb, 我老公d脾氣就變得好大,又好容易唔開心,對我又變得好冷淡...

其實我已經好努力,又去睇中醫做針灸食藥,又自己四圍搵資料,打電話約醫生...

好辛苦呀!好似一路都係自己一個人行...

juicy媽  加油, 好難有, 唔代表無, 你愈大壓力就愈難有, 所以放開心情, 先調理好身體再算!  發表於 11-4-1 09:43

大宅

加油!可能妳老公一時未接受......

複式洋房

難有bb ca原因係咩? 我都難有bb..都生咗兩件..我有朋友都係好難有bb..做IUI..就來又生第二件啦..總有辦法CA

大宅

唔好唔開心啦..難有BB你都唔想嫁嗎...可能你老公真係一時接受唔到未諗得通所以先甘嫁姐..遲下就冇事嫁啦..

禁止發言

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

唔好唔開心...好難唔代表無架嘛.
加油!

侯爵府

無錯啦,難吾代表無可能吖嘛,有好多方法去試架,可以做IUI,又可以做IVF,雖然未必100﹪得,但都有機會呀。

複式洋房

現在醫學多麼昌明無咩無可能

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

醫生有冇話係咩原因先?
仲有,你越比壓力自己,又越困難才會有BB架...其實你老公的支持係好重要,你要好好都佢傾下...生BB係兩個人的事,點可以: 一路都係自己一個人行??...

珍珠宮

我朋友, 佢子宫異位, 都係好難有BB既.

佢做咗....(唔識講個學名-- 醫生幫佢, 將D精子,
擺入佢子宫到), 做咗2兩次, 就成功懷孕.
個仔而家都3歲lu.....

你開解吓你老公啦....(可能佢都係接受唔到,
所以個人唔開心...)

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

又唔係話冇得生,兒女係講緣份,就算正常冇事都未必話生就有,你而家壓力咁大更加難有啦,同老公講隨緣啦,輕鬆面對可能好快會有好消息呢!

男爵府

我細個時卵巢生過水瘤,經期就好有問題,醫生話我有BB既機會會比人低一半,咁又點?我好意外地有咗大仔,幾年後想生多個,醫生又係講同你番說話,我叫又去睇生育科,未睇就已經有咗細女,而家一心唸住生夠啦,想紮,醫生又再講,又話我後生咁早紮唔係咁好,又話我好難會再有BB,點知半年後.....衰咗啦,又大咗個肚,細細B會係嚟緊既7月出世啦...mouth:
唔好擔心咁多,養好身體先啦,我唔係叫你唔好信醫生,但你要知世事無絕對呀,加油呀.

musicboxjoanne  呢D咪叫做橋LAW  發表於 11-3-30 14:39

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實而家科技咁發達,
難有唔代表冇,
真係好難咪靠科技囉,
冇話唔得,唔好唔開心喇

大宅

2018復活節勳章

好明白你既感受..因為我都係好難有bb個種..c6同6299又唔體諒..其實真係好唔開心

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

add oil

珍珠宮

原帖由 moodyblue 於 11-3-12 01:10 發表
自從俾醫生話我好難有bb, 我老公d脾氣就變得好大,又好容易唔開心,對我又變得好冷淡...

其實我已經好努力,又去睇中醫做針灸食藥,又自己四圍搵資料,打電話約醫生...

好辛苦呀!好似一路都係自己一個人行... ...

你老公...因為你難有bb..就對你冷淡???
佢好大問題喎....佢係咪真心愛你架....?

伯爵府

上面好多媽咪都講得好客氣同正面.見到e個回覆我先敢講.
如果唔係你過敏,趁未有bb好好想吓同你老公的關係.
因為老婆可能無得生就咁,e d 男人唔要也吧!

原帖由 小mama 於 11-3-13 00:51 發表

你老公...因為你難有bb..就對你冷淡???
佢好大問題喎....佢係咪真心愛你架....?

子爵府

同意 美亞 LEE 段話。

原帖由 美亞 於 11-3-12 13:10 發表
美國有一位華人名星名字叫 陳沖.當年佢就系比醫生話佢很難有BB的.結婚8年之後才有BB.現在己是2個女兒LA.呢個世界有咩是無可能?很難有?不代表永遠無.你要分清呢個差別...但系如果你C6因為無BB而發脾氣?咁.佢當你是生 ...

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

your story is wonderful!!!! thank you!

原帖由 溫柔 於 11-3-12 16:43 發表
我細個時卵巢生過水瘤,經期就好有問題,醫生話我有BB既機會會比人低一半,咁又點?我好意外地有咗大仔,幾年後想生多個,醫生又係講同你番說話,我叫又去睇生育科,未睇就已經有咗細女,而家一心唸住生夠啦,想紮,醫生又再講, ...

男爵府

係啦, 咁多好例子, 印出黎, (唔好印怨老公個d)
叫老公老力, 冷淡, 搵藉口?,
有時老公唔老力, 有問題!係佢

話佢知, 生仔係兩個人既事, 想生50歲前要
好好配合, 上帝係有最好既預備,
子女係愛的產業, 未有時, 也要珍惜兩人的時候
你地要成熟地看待仔女的事,
也要共識沒有仔女的相處

musicboxjoanne  十個認同  發表於 11-3-30 14:40
Do not count your days down!

首頁

尾頁

跳至