夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

多謝各位的鼓勵!!
其實我都明我老公點解會咁,因為佢係獨仔,99同62又係d超麻煩的人,再加埋d姨媽姑姐3姑6婆,我地大家聽埋聽埋果d閒話真係多到夠出本書!

其實我諗我c6可能真係要多啲時間接受,因為我睇開果個不育科醫生話叫我搵"捐卵",根住就放棄左我,無再睇我啦!

瑪瑙宮

您無得生, 好難有都唔係您想架, 而且係您難有, 定佢精子有問題, 都未清楚啦. 重有其他方法, 領養呀咁.

大宅

回覆 2# moodyblue 的文章

多看個醫生。我都覺唔可以放棄!!
醫學昌明......加油!

男爵府

我以前睇婦科時幾個醫生都話我子宮屈後,好難有bb,但我都3年抱2,唔好咁擔心啦。

別墅

唔好咁唔開心, 難生唔係代表冇得生, 中醫真係可能會幫到你, 我麻麻係中醫, 佢以前都醫好好多不育人士, 所以佢都好多契仔契女架(不過佢而家已經唔喺度), 希望在明天呀, 奸爸嗲!!

男爵府

難有BB你都唔想的,如果你已經做好自己盡左力去嚐試有BB但都係唔得的話,咁你老公真係唔可以怪你架喎。如果我個老公係咁,我可能會發悔氣叫佢搵過第二個女人同佢生。

我同我老公都好想有BB,但結左婚就快2年都未成功,我知我自己真係做得唔好,黎緊會努力改善生活習慣,昨日已經開左。希望可以成功啦。

我地一齊努力~

男爵府

噢~仲有,係未生,唔係冇仔生,快D改改個標題佢,唔老利。哈哈~

男爵府

我個弟媳夠話佢好難有啦! 現在生了一個(快5歲)及落了一個.
我個朋友結咗婚12/13年, 一直都不建房都沒有成功懷孕, 但找了風水師傅睇睇之後, 師傅說佢住嗰間屋唔會有bb, 之後畫了一個格局及方向的屋叫佢去找, 結果找到, 住落半年就成功懷孕, 現在bb都3歲了.
樓主唔好放棄, 要加油!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Karena1015 於 2011-3-14 02:22 PM 發表
我以前睇婦科時幾個醫生都話我子宮屈後,好難有bb,但我都3年抱2,唔好咁擔心啦。

我子宮都係有少少向後屈, 但係醫生話無影響, 但係我而家都未有....

我同樓主一樣, 都未有小朋友, 亦都好似同樓主你咁又去睇中醫, 做好多嘢, .........樓主你要加油!

大宅

身邊成功做IUI/IVF的朋友多的是,只要你肯踏出第一步,主動去尋求協助,同老公商量下啦!

大宅

我自己本身之前睇醫生係醫個子宮瘤, 個醫生都仲話我唔會有機會生BB, 約埋期做手街, 咁我地兩公婆咪信個醫生無避囉), 結果隔左大半年覆診個陣, 個醫生話個瘤就無左, 但係有左大仔 (阿仔家陣7歲), 所以唔好灰心, 心情都好影響架...仲有, 我有個朋友佢之前又係想要BB, 但係努力左10年都無, 做埋通輸卵管都唔得, 結果去睇中醫, 家陣個仔仔都歲半啦, 如果你想要中醫個資料, 可PM我啦, 佢睇左中醫半年多, 真係日日食架...努力加油...

大宅

唔怕,試睇中e啦, 我個fd 都係俾西e 話佢冇得生, e+ 2件lu

俾d耐性啦.

原帖由 moodyblue 於 11-3-12 01:10 發表
自從俾醫生話我好難有bb, 我老公d脾氣就變得好大,又好容易唔開心,對我又變得好冷淡...

其實我已經好努力,又去睇中醫做針灸食藥,又自己四圍搵資料,打電話約醫生...

好辛苦呀!好似一路都係自己一個人行... ...

侯爵府

回覆 1# moodyblue 的文章

我之前都是很難有bb,但是我在元朗一間中醫看
完後有了,而且很多人都是因為沒有bb而去看他的,地址是:元朗西裕街17號民康樓9號舖(西菁街街口)中醫名:黃德源

別墅

多謝各位姊妹,好感動呀!

其實我已經睇左7-8個月中醫,真係睇醫生都睇嗮d$$!不過有各位支持,我會正面d,繼續努力,大家一齊加油!好多正能量呀!!

其實我咁down另一個主因,係因為6299成日煩c6(生bb!),跟住c6俾佢地煩多2煩就發我脾氣!另外因為c6個麻x煩表妹,攪到我地2公婆成日係d姨媽姑姐面前鬼死咁尷尬!(阿表妹個仔啱啱1歲!)

試問大家有無見過有人大肚,會係你老公個生日party度宣佈?!

攞自己個仔d相做月曆卡,每半年就四圍派一次!?

無啦啦四處同人講話你2公婆感情唔好,攪到6299要打電話搵c6訓話,再攪到2公婆真係鬧交!

真係惡行多都數唔完!!

大宅

睇左7-8個月中醫<< 調理身體需要時間, 俾d耐性啦.

c6 & 6299. . . 大家心情唔好姐. 算啦.
原帖由 moodyblue 於 11-3-16 17:49 發表

其實我已經睇左7-8個月中醫,真係睇醫生都睇嗮d$$!不過有各位支持,我會正面d,繼續努力,大家一齊加油!好多正能量呀!!

其實我咁down另一個主因,係因為6299成日煩c6(生bb!),跟住c6俾佢地煩多2煩就 ...

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 moodyblue 於 2011-3-16 05:49 PM 發表

其實我咁down另一個主因,係因為6299成日煩c6(生bb!),跟住c6俾佢地煩多2煩就 ...

我又係, 睇到無曬錢咁.....我調理咗成年中醫, 身同感受, 希望你快啲有好消息!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

男爵府

心情真係好大影響架, 放鬆d啦香港人...
許秋怡俾醫生話冇得生架,
就係2公婆感情好, 因為諗住冇得生就唔避...
希望在人間努力d,一定會BINGO!!!

原帖由 LittleMss 於 11-3-16 22:58 發表
結婚係幸運地找到相愛o既人去共渡餘生, 並唔係為咗生仔, 生仔係上天安排o既bonus.盡力而為, 珍惜眼前.

以上係我老公成日同我講架!
你老公係一時唔開心啫, 你哋互相扶持, 好快佢會振作同你並肩再戰架. 唔好 ...

別墅

所以我依家除左睇中醫,針灸,睇不育科外,平日都"勤力"左!

Sezsuet: 所以你都要加油!

大宅

好想同樓主分享我們的經歷, 我同我太太過去幾年開始想要BB...但係唔成功....又中醫....又西醫.....一直都係唔成功...一年一年甘過去...我D阿哥D小孩都大了...我都未有...我父母一定有D失望....每年過年都會叫我地努力D...就係唔成功....直至....兩年前.....我地行佐入一間教會....信佐耶穌基督.....之後我同太太每晚都為想要小孩而祈禱....真架...只係幾個月時間後....我太太就有佐...而家我個小朋友就2個幾月大了....所以...信心是好重要的....只要能信, 在信的人, 凡事都能.....你能完完全全地去信...去試...你就會感到我所講既野......希望可以PM我, 等我同太太可以為你地祈禱...

首頁

尾頁

跳至