自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

屋企得返少少, 今早去超市睇下, 仲未返貨!! 真係多得呢班人唔少!!

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

頭先去超市,鹽同米都未有貨返

男爵府

係啦~~~ 攪到我都無得買~~~

原帖由 yanyan-mummy 於 11-3-18 13:13 發表
頭先去超市,鹽同米都未有貨返

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

我見惠康粗幼鹽都有呀...

大宅

今早係藍田百佳已經有貨, 冇人搶購喎.

原帖由 Siuchoi 於 11-3-18 13:09 發表
屋企得返少少, 今早去超市睇下, 仲未返貨!! 真係多得呢班人唔少!!

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 katngan 於 11-3-18 13:17 發表
今早係藍田百佳已經有貨, 冇人搶購喎.

D人果+斤有排食丫麻~~

伯爵府

畀面勳章

我頭先八掛特地睇下賣鹽貨架,唔多但有呀。有個嬸話:有鹽買呀!另外一個話:我無咁x居,我尋日用10蚊買左一包....(下删幾十字)我忍唔住笑左出聲!

原帖由 Siuchoi 於 11-3-18 13:09 發表

等待驗證會員

唔係有人仲低能到去槍啊?

大宅

今日睇報紙話灣仔有人一次過買250斤鹽.

我真係好想訪問佢諗住食幾耐. 除左用來食, 係咪會用來沖涼同當磨砂!!!

原帖由 yanyan-mummy 於 11-3-18 13:18 發表

D人果+斤有排食丫麻~~

侯爵府

畀面勳章

我諗今日唔會有人搶喇啩?!

雲母殿

原帖由 katngan 於 11-3-18 13:23 發表
今日睇報紙話灣仔有人一次過買250斤鹽.

我真係好想訪問佢諗住食幾耐. 除左用來食, 係咪會用來沖涼同當磨砂!!!

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

今朝行晒三大超市, 鹽架還是空空的, 屋企用晒d鹽啦!

伯爵府

今朝8:30去到惠康, 已經見到個女人買左30包塩喇...再去貨架睇睇, 一包都冇~~店員話我地今朝先補完貨, 咁快又冇????? 佢地買咁多塩做咩?
原帖由 yee609 於 11-3-18 13:23 發表
我諗今日唔會有人搶喇啩?!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 6299daside 於 11-3-18 13:20 發表
我頭先八掛特地睇下賣鹽貨架,唔多但有呀。有個嬸話:有鹽買呀!另外一個話:我無咁x居,我尋日用10蚊買左一包....(下删幾十字)我忍唔住笑左出聲!

...

侯爵府

環保接龍勳章

點解呢兩日...個個阿媽/家庭都話d鹽"啱啱"用晒?

超市D貨返得好快, 等多1-2天吧.
噚日去PK都仲有鹽賣,
係有碘質既"地中海即磨海鹽",
$37.90/樽 (糊椒粉咁大樽).

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 onlam2005 於 11-3-18 13:40 發表
點解呢兩日...個個阿媽/家庭都話d鹽"啱啱"用晒?

超市D貨返得好快, 等多1-2天吧.
噚日去PK都仲有鹽賣,
係有碘質既"地中海即磨海鹽",
$37.90/樽 (糊椒粉咁大樽).
...

我平時未用晒前會買定包喺屋企, 點知今次無買定就衰左!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

今朝有媽媽報料,話超巿番咗貨,但好多師奶買大量

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

原帖由 波子 於 11-3-18 13:56 發表

我平時未用晒前會買定包喺屋企, 點知今次無買定就衰左!

咁你碘算呀?用住雞粉先lor.

PK$2一包我都冇買,中午已pk/w記冇晒貨.大裝太古糖都冇.米就大把.佳寶就有鹽.$10一包.班友搶到d野貴晒.我費事同佢地癲.

珊瑚宮

環保接龍勳章

有呀. 惠糠有呀.
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

首頁

尾頁

跳至