自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我地平時食開日本海鹽,係中環買,今日都買唔到,仲要唔知幾時有貨

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 Siuchoi 於 11-3-18 13:09 發表
屋企得返少少, 今早去超市睇下, 仲未返貨!! 真係多得呢班人唔少!!
lunch time 我見 citysuper返左好多啦, 仲見到個好嘈嘅阿姑大大聲嘈: 吓 ? 冇粗鹽 ???!!!! 呢隻係我食開架! 我唔係好似其他人發din搶呀!! (得你一個食開咩?)

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 onlam2005 於 11-3-18 13:40 發表
點解呢兩日...個個阿媽/家庭都話d鹽"啱啱"用晒?

超市D貨返得好快, 等多1-2天吧.
噚日去PK都仲有鹽賣,
係有碘質既"地中海即磨海鹽",
$37.90/樽 (糊椒粉咁大樽).
...
你咪話, 我屋企真係"啱啱"用晒mouth: 不過冇去搶, 去家姐屋企借左半包返去用

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

伯爵府

醒目開學勳章

我頭先去惠康,齊哂貨喎,無人搶買喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

原帖由 VKwan 於 11-3-18 14:03 發表
我地平時食開日本海鹽,係中環買,今日都買唔到,仲要唔知幾時有貨

日本海鹽....你不怕幅射嗎?

珍珠宮

原帖由 6299daside 於 11-3-18 13:20 發表
我頭先八掛特地睇下賣鹽貨架,唔多但有呀。有個嬸話:有鹽買呀!另外一個話:我無咁x居,我尋日用10蚊買左一包....(下删幾十字)我忍唔住笑左出聲!

...

大宅

我樓下今朝有幼鹽賣, 1.2一包, 唔知琴日買左50蚊一斤果D人有咩感覺. 不過最奇怪, 我今朝仲見到一個印X婦人一次過買左15包, 跟佢後面個大6女人見到, 又行翻轉頭買幾包, 真係攪笑!

首頁

尾頁

跳至