嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...21

尾頁

別墅

mirella 發表於 11-3-28 21:44
我亞囡2010年12月肺炎,食左14天抗生素先好番,不過身體好弱,好快2011年1月開始有哮喘,食左16日抗生素先好番, ...

我仔之前就係散到幾乎一星期發燒一次,我哋都冇覺好瞓,上次余大夫幫佢退完燒到而家兩個幾星期,一路食緊中藥調理,so far 效果都唔錯,冇再發燒,你都不妨試試。佢d藥系藥粉,比較容易入口,我通常冲15ml滾水倒畀仔仔飲,雖然佢都系唔中意飲,但就不至於飲到嘔,畀小小佢中意食架零食送藥,好快就飲曬。

珍珠宮

減齡達人勳章

can you sent me the contract details pls! many thanks!

洋房

can i have the contact also?? my son has fever very month now =.=

大宅

laiyuet,

我收不到PM, 請再發.

洋房

Hi, laiyuet,

Please PM me the details of 余醫師, thank you very much.

侯爵府

Please PM me the details

別墅

sent...pls check it out...

大宅

煩pm我中醫資料

子爵府

Please PM me the details of 余醫師

別墅

Update下仔仔架情況,過咗4個幾星期,仔仔暫時都冇再發燒。唔知其他媽咪有冇帶小朋友去睇下余大夫,你地情況如何呢?我放埋呢個星期產假就要返工啦,余大夫話可以唔需要再服藥調理啦。

洋房

煩pm我中醫資料......thx

男爵府

我仔仔都成日發燒, 可否pm個contact我

男爵府

我好急想帶阿仔試下中醫, 佢啱啱出院又發過燒, 可否pm我呀

大宅

Would you pls give me the details of the Dr.

男爵府

我都想知余醫生的資料。。pls pm to me. Thanks!!

別墅

sent 咗啦

珍珠宮

我個仔佢由1.5歲開始就睇中醫, 1歲時感冒同咳, d咳睇咗2次醫生都唔好, 食咗猴棗散又ok..但第二次感冒食猴棗散唔得, 佢食西藥食到個人吽吽下咁, 同佢睇下一個我睇開既中醫, 但佢唔肯食,
跟住得少少咳諗住可能係敏感觀察下先啦, 點知變咗氣管炎一定要食抗生素, 1.5歲又病d咳又唔清睇咗3次西醫轉咗2個醫生都唔好, 好怕佢又氣管炎, 唔想佢再做白老鼠, 於是又同佢睇下我個中醫, 因為只係佢飲我有信心佢一定好...今次我好決心咁一定要餵到佢, 當然要迫..但係佢好番晒.自始佢都係睇中醫.....但係佢食過一次抗生素療程我都好後悔第一次無堅持比佢食中藥.

我個中醫d藥唔係藥粉但佢d藥有落密棗都唔係好苦,阿仔而家4.6歲 餵阿仔飲藥既過程係, , , , "tum" 乜都出齊......而家合作好多只要同佢玩下遊戲佢就肯飲..

細仔而家4個月, 2個月就比哥哥傳染咗感冒有d鼻水同咳, 我又唔想佢食西藥, 但醫師話咁細又唔食得中藥, 佢話未夠6個月基本上bb有抗體但而家d 菌太勁但佢話只要佢唔發燒就觀察下先, 過咗幾日仲咳, 好怕佢氣管炎同肺炎, 我自己睇開醫生又問下佢, 佢都係話唔發燒就觀察下先...跟住又過咗幾日..又真係自己好番晒呀....希望細仔第日病都肯食中藥..

複式洋房

其實我個女已經十三歲, 但成日病, 有哮喘底, 想問余大夫是否專看兒科? 是否適合女兒去看 ?

男爵府

我book咗今晚帶仔去睇, 佢成日發燒唔係辦法, 發到唔退又要入院, 早2日先出院但總是退唔哂燒, 打抗生素打到冇效咁, 冇計乜都要試下, 希望今次幫到佢, 我呢幾個月同佢睇醫生用咗起碼成萬銀, 好彩住院有保險, 整個人又瘦弱哂, 佢見到姑娘醫生巳經喊定先, 人又傷心靈又傷, 好心痛

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

我都想要資料, 請PM我.

首頁
12345...21

尾頁

跳至