嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...21

尾頁

複式洋房

Can you please PM me the contact? thanks a lot!

男爵府

我尋晚睇咗囉, 阿仔之前睇中醫唔肯食藥, d藥仲放係屋企餵唔到, 好好彩阿仔竟然肯食佢d藥, 我照醫生教我咁講甜甜呀, 佢好好奇就食咗一啖, 唔好食但唔難食, 攞d零食引下佢肯食哂, 我用三大匙水開只飲三啖, 今朝都肯食, 肯食藥係好重要, 巳經成功第一步, 但今朝未退燒, 希望食埋今日明天冇事, 我自己都睇咗, 我久咳, 尋晚食完晚上冇乜再咳, 今朝好返好多, 呢個醫生應該好夾我

子爵府

環保接龍勳章

Please PM the contact information to me. Thank you very much

別墅

sickbanana 發表於 11-4-14 09:37
我尋晚睇咗囉, 阿仔之前睇中醫唔肯食藥, d藥仲放係屋企餵唔到, 好好彩阿仔竟然肯食佢d藥, 我照醫生教我咁講 ...

咁就好啦,上次我仔食咗1日藥就退燒,我哋系早上去睇的。不過當時我哋好緊張好想仔仔快d退燒,所以醫師叫我哋最後兩次藥double個分量,食完藥在食d熱野,比如系粥,跟住蓋被局身汗出來,汗出咗,就退咗燒啦,冇再反复燒返。

其實我自己都有睇埋,主要系產後調理同埋針灸(我2月生咗細b),當時醫師見我個肚腩咁大同埋鬆曬,順便幫我針埋個肚,都ok,而家個肚腩系細咗,趕得遲下星期復工時著到部分未生之前d返工褲,如果唔係真系冇時間去買過,同埋又犀錢。

別墅

Anneenamum 發表於 11-4-13 14:44
其實我個女已經十三歲, 但成日病, 有哮喘底, 想問余大夫是否專看兒科? 是否適合女兒去看 ? ...

余大夫唔係專睇兒科架,佢咩都睇架,我都有睇過佢。

大宅

回覆 源源 的帖子

可否pm 余e師tel 俾我呢?
[email protected]

禁止訪問

大宅

Please PM to me.
Thanks.
我個仔今年成日發燒, 一燒就,4日, 仲要一個月2次.

大宅

陪月勳章

請 pm 埋我......many many thx

男爵府

你好~我仔仔都成日發燒,傷風感冒,d皮膚又差........
睇西醫食藥食到怕怕!!!!!!!
可以pm中醫資料給我嗎?我想幫仔仔調理好個身體~佢9月要返學啦~佢咁既身體,返學肯定成日病....唔該!!!!!!

別墅

touchme 發表於 11-4-14 17:20
你好~我仔仔都成日發燒,傷風感冒,d皮膚又差........
睇西醫食藥食到怕怕!!!!!!!
可以pm中醫資料給我嗎?我想 ...

我仔仔舊年12月足兩歲入幼兒園,當時就係因唔同架病成日發燒,一直到二月底,都係請病假多過返學,基本上系返一星期就請一兩個星期。當時睇開個西醫都話咁細個讀咩鬼書啊,返到學校實好易病,退學啦。最後一次仔仔入院,當時我都系同一醫院生完細b,心情好亂,就打咗電話去學校退學。不過出咗院之後,仔仔系屋企好無聊,而且佢超級曳,正直terrible 2 的階段,屋企又多咗個初生bb,真系頂唔順仔仔成日咁嘈,最後先打返電話畀校長截住封退學信。

為咗避開流感高峰期,仔仔好返之後都唔係好敢畀佢返學,之後一返學唔夠一個星期又發燒,就係呢次發燒我哋去睇余大夫,當晚退咗燒後到而家都冇再燒。上星期五幫仔仔簽手冊實見到仔仔本手冊已經連續五六個星期冇請過假,心情都輕鬆曬。真係希望余大夫都幫倒曬我哋呢d成日提心吊膽架媽咪,只有小朋友健健康康,我哋會有安樂日子過。

男爵府

我仔巳食咗2日藥, 雖然退到燒, 感覺好温和咁退, 見佢有小小汗摸下佢就感覺到個額頭涼涼地量一量36.3, 但到朝早起身又變返37.5, 再食藥再會退, 未叫係退哂, 但都唔叫發燒, 總好過食西藥食完狂出汗成個頭好似落雨咁又面仔青青, 食完唔夠4個鐘又燒返, 食中藥感覺佢開胃咗, 最重要佢唔駛灌藥, 氹下佢肯食所以好開心, 明天再睇, 我會睇到佢身體好哂為止, 我要努力唔想阿仔成日要食西藥

男爵府

再提, 我仔都剛剛1號返學一天就請假, 到12號先可再返學, 比一個月錢只用半個月, 仲要再擔心會再病, 因佢未好哂, 不過佢未返學前都成日發燒, 所以返學都冇關係

男爵府

pls PM to me
thankyou so much

大宅

可唔可以pm比我呀!唔該

別墅

回覆 laiyuet 的帖子

pls PM me , thanks !

別墅

sent jor

子爵府

please pm me about the chinese doctor, thanks

複式洋房

laiyuet,
終於book左星期三去睇余大夫, 希望可以幫到我個女! 可以調理好身體, 不用再吃西藥!

大宅

laiyuet,
pls PM me , thanks !

首頁
12345...21

尾頁

跳至