懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問有冇3月份在瑪麗生BB的MAMI - 你們生完在醫院要瞓走廊嗎?
因為我會o係4月在瑪麗生, 想知係唔係真的太多產婦而需要瞓走廊o

男爵府

儍妹,梗唔駛啦!放心呀!

大宅

我2010-10月係瑪麗生,朝早5點生完一直訓產房到中午12點先至返到病房,因為病房full哂要等人出院...不過d姑娘話個日多bb出世...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

我係2011年3月31日朝早5點生完,要11:30am先有床位去產後房.

大宅

我同事訓咗2晚走廊
原本唔駛, 係個大6女人同成班亞姑投訴
話比咗大拿拿3萬9千一定要有床位
結果我同事. . . . . . . . . .

reatrice  你同事好慘!  發表於 11-4-4 11:54

大宅

oh no...我醫生幫我在4月15日開刀...唔係真正book 咗都睡走廊呀

別墅

我上一胎是在瑪麗生的, 當時我生完失血過多所以要逗留在產房一段時間, 醫生確保我完全安全才把我送返後產房, 而我的BB一出世就要入 NICU, 我覺得d醫生, 護士和ee們都很nice, 我很慶幸我當時選擇在瑪麗生BBo 我今胎亦是在瑪麗生, 但最近在新聞看到真的很多大陸人到香港生BB所以現在都有d擔心要瞓走廊, 因為我是會餵人奶如果真的要瞓走廊我怕會唔係好方便, 唔知道可否早一日出院呢!

大宅

回覆 pearjadema 的帖子

可以早走ka....我31號生完, 1號朝早我同e生講想出院, 佢下午就比我出院.

別墅

回覆 Pacokwok 的帖子

hello, 你3月31日生完, 4月1 日巳經可以走是嗎? 那麼你是和BB一起走的嗎? 我希望我都生產順利生完第2 天可以走就好啦, 但上星期到瑪麗覆診醫生話我要有心理準備上貽失血過多, 今胎應該都會 .......唉....希望冇事啦.....我自己真係想今日生完明天可以好似你咁即刻出院o

大宅

回覆 pearjadema 的帖子

我是同阿b一齊走既,不過e院要你簽一張紙係關於你提出早走既,係e院真係無得瞓ka...我令願早D返屋企抖下.

大宅

Pacokwok 發表於 11-4-4 11:17
我係2011年3月31日朝早5點生完,要11:30am先有床位去產後房. ...

E...我都係31號生呀...^^我B女係0832出世架...我12點3到產後房囉....

大宅

有得早走咁好...我2號下午點幾先走呀!@

大宅

我預產期係11月中, 我都係揀咗瑪麗家! 我想問咁多位.....瑪麗係5係有分.........頭等, 二等房家?? 有咩分咩呀??
38W - BB 重3.333KG(面向肚)
37W5D - 頭開始落盤骨
35W - BB 重2.642KG
33W5D - 肚圍39 "
29W - 肚圍38 1/2"
21W - 肚圍35 1/2"
22W - 已經5再係單邊踢個肚, 係左右2邊一齊起飛腳 ~^^~
24W - 肚圍 36 1/4"

首頁

尾頁

跳至