論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

工人家鄉泗水, 要求以錢代機票, 價錢傾唔啱, 唔想麻煩, 出張機票去耶加達再加多兩舊水俾佢, 但佢話一定要去泗水機票, 如果係去耶加達就唔會收, 到交收果日, 如果佢拒收, 我可以點做? Pls advise.

大宅

you fired her?

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

happywhale 發表於 11-5-6 00:15
you fired her?

NO....... 終於捱到完約.

大宅

lestat 發表於 11-5-6 00:19
NO....... 終於捱到完約.

wow.....

I dont think she has the reason to refuse the ticket since she has dept HK in 14 days. No matter where she goes.

For safety, ask your agent to communicate with her b4 you buy the ticket.

公爵府

Yes, find a 中間人傾

大宅

點解你唔俾返泗水既機票佢呢?

侯爵府

cosechan 發表於 11-5-6 08:58
點解你唔俾返泗水既機票佢呢?

當然因為佢工作表現同態度問題, 完約前越來越差, 好多嘢明知唔可以做, 我唔晌屋企時就博大霧, 今日鬧完聽日照辦煮碗, 仲要佢差唔多走先同我講價, 如果兩個月前冇話要以錢代機票, 當時出機票同兩個月後出已經相差一截, 所以一蚊都唔想使多晌佢身上.

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

叫agent攪掂個煩人啦, 收咗你commission 架嘛

複式洋房

Agree. Call agent to help. As long as you pay their return trip, you have the right to decide where to land in indonesia

大宅

去耶加達平幾多?

侯爵府

cosechan 發表於 11-5-6 11:04
去耶加達平幾多?

一般平4,5百左右... 唔想再同佢爭辯, 而家搵到間廉航轉機到泗水, 不過中途要停好耐, 起碼塞住佢把口.

子爵府

她在哪裏來,你就要送返她去果度,大部分工人都係泗水,
你問下 agent 同看看張contract.

"轉機到泗水, 不過中途要停好耐" ==> 呢方面你不用替她考慮/擔心,你的責任已經完成。

侯爵府

i_love_miffy 發表於 11-5-6 12:13
她在哪裏來,你就要送返她去果度,大部分工人都係泗水,
你問下 agent 同看看張contract.
"轉機到泗水, 不 ...

多謝回應, 另外想問下, 機票改日子要俾手續費, 咁手續費邊個負責, 有冇人知?

首頁

尾頁

跳至