在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

帶飯返公司叮~慳d嘛
而且快d食完仲可以小睡片刻

男爵府

環保接龍勳章

Bring lunch box a.....saved a lot....if go out to eat, at least $50-70 per lunch....

大宅

畀面勳章

出街食...
因為奶奶身體唔係咁好,
好無記性, 好多時都係煮D我唔係好食得/好油/好咸既野
夜晚都唔係咁想食, 所以唔會帶飯
除非返亞媽到, 就可能會帶

別墅

回家食.. 因為近... 想回去同個仔玩吓(不過我都係食番前一晚的野)
一星期同同事外出食一次.. 聯誼

洋房

帶飯囉, save 好多~

男爵府

牛年勳章

出去食飯多, 我都想帶飯ka, but I live with my 99, it is difficult to tell her that I want want to take lunch box.

伯爵府

帶飯居多, 間中同事/朋友約午飯.

複式洋房

回覆:請問返工lunch , 各位媽咪帶飯多, 點係出去食多?

帶飯多,出去食太貴啦

複式洋房

回覆:請問返工lunch , 各位媽咪帶飯多, 點係出去食多?

帶飯多,出去食太貴啦

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

因為每星期有一日要返大陸所以留人o係HK OFFICE 只有4日。通常有1日帶飯, 有1﹣2日情願o係中上環行下街,食個BREAD具/ 三文治當LUNCH ($15之內攪掂)。有1日會同同事OR朋友出去食, 咁就會貴D囉 ($40-$100睇下食乜)

大宅

盡量帶飯返工,又慳$,又健康d!

複式洋房

回覆 loverbb1981 的帖子

帶飯多,並且用電蒸籠翻熱及玻璃器皿盛載,因 Microwave 不健康,外出食又太油及太咸。如外賣的話,害怕塑膠或Foam rubber器皿釋放有毒物質,自己帶-平、靚、正。

大宅

之前日日都帶飯. 帶左好多年lu
自從公司用蒸籠翻熱食物後. 我就無帶了. 雖則好過用微波爐. 但係真係唔係咁好食.

而家都為左控制食量, 有時午飯食三文治. 湯面, 壽司. 細細份既意粉.

大宅

畀面勳章

返屋企食。。。。來回40分鐘。
有時都出街食
Emma,我們好愛你~

子爵府

大廚勳章

公司三個女人夾份買餸, 係公司煮來吃, 一餸一菜. 每星期三出街飲茶, 其他4 日係公司煮, 又平又好味, 又多菜.

jelly-pudding  Cook at office?  發表於 11-6-9 14:22

子爵府

大廚勳章

jelly-pudding Cook at office?

yes , 係公司煮.

wingyan008  how?  發表於 11-7-1 19:03

子爵府

我Monday通常都帶 (glass container), 因sunday會cook dinner, 响中環食飯真係好貴,book得位既一定過$100........吾book又難揾位,又怕食茶餐廳d好油既飯盒,唯有帶1-2日飯去拉底個cost, 又健康d!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Littlecat0813 發表於 11-5-14 11:38
packed lunch
me too.....一來健康d又可以慳d。另外,夏日炎炎真係好怕出街食。寧願食完係 office 睇戲睇書,休息下。

別墅

帶飯多,但出去食真係好貴。同埋唔知食咩好。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

有飯帶嘅都會帶, 費時出去食, 又貴又熱, 邊食又可以邊煲劇, 好爽, 不過有時都會專登唔帶隻飯, 同d 同事一齊食下飯, 當聯誼囉, 都要聯絡一下感情嘅, 唔通成日都做獨家村咩, 第時有咩事比人杯葛就唔好啦

首頁

尾頁

跳至