單親天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

littlecar 發表於 11-5-16 09:56
你點我地都支持
不過你要計清楚甘樣可以賺到幾多
定係用多d時間train圖圖好d

而家暫時未知佢有冇問題,就算有問題都好,而家返呢份parttime都ok架,可以話邊日唔得閒早d講聲就

唔駛返,不過黎緊都係試工,都未知係咪長期返到時先算啦,多謝你呀朗朗媽咪,我今朝真係比個社工

激到彈起
除了你我誰都不愛,to have but not to hold

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

圖媽..提提你..
我最終要用番工人
係因為朗朗病就無人揍
小朋友一病任何地方都唔接
你要問清楚社區ee

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

ditochan 發表於 11-5-16 10:03
我問左啦火媽,佢地唔可以過6點去接呀,同埋佢地建議d家長4:30前好去接小朋友,

因為d小朋友放晒學得番佢1 ...

車...洗鬼理佢咩,我個囡晚晚都要延展到7點先走得架,返工有咩辦法啫,佢地講就緊係咁講啦!
開頭圖圖一定唔習慣架,但要解釋番比佢聽,媽咪係要返工先咁做囉,你又可以喺返PART TIME之前放2日比圖圖返半日,試下先,都係三,四十蚊,當返PLAY GROUP都抵吖!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

伯爵府

畀面勳章

littlecar 發表於 11-5-16 10:05
圖媽..提提你..
我最終要用番工人
係因為朗朗病就無人揍

我會架啦朗媽,其實之前社區保母ee我用過,個個都好錫圖圖,而家搬左唔知仲會唔會係搵番之前

個間姐,我打左去等佢地覆我呀

除了你我誰都不愛,to have but not to hold

伯爵府

畀面勳章

ChammyMAMA 發表於 11-5-16 10:07
車...洗鬼理佢咩,我個囡晚晚都要延展到7點先走得架,返工有咩辦法啫,佢地講就緊係咁講啦!
開頭圖圖一定唔 ...

但係個ee話一定冇可能6點後先接走,我睇番我呢度唔太多幼兒園就extend時間呀,所以或者

照做番保母ee安全d啦

翡翠宮

ditochan 發表於 11-5-16 10:08
我會架啦朗媽,其實之前社區保母ee我用過,個個都好錫圖圖,而家搬左唔知仲會唔會係搵番之前

個間姐,我打左 ...

你用過又放心
甘我都支持你試下返工
希望你事事順利

翡翠宮

ChammyMAMA 發表於 11-5-16 10:07
開頭圖圖一定唔 ...

真係好抵又放心

瑪瑙宮

ditochan 發表於 11-5-16 10:09
但係個ee話一定冇可能6點後先接走,我睇番我呢度唔太多幼兒園就extend時間呀,所以或者

照做番保母ee安全d ...

哦....你用過就最好,因為我未試過架,一向火火都係返幼兒園架咋!

伯爵府

畀面勳章

littlecar 發表於 11-5-16 10:13
你用過又放心
甘我都支持你試下返工
希望你事事順利

我都希望係,我至鬼憎個社工,今朝打黎亂講野比我剷到上天花板,

因為d ee真係好錫圖圖架,其實佢地湊圖圖係蝕錢因為圖圖由朝食到晚

伯爵府

畀面勳章

ChammyMAMA 發表於 11-5-16 10:18
哦....你用過就最好,因為我未試過架,一向火火都係返幼兒園架咋!

ok架,d ee真係好有愛心架,同埋佢地唔貴,$18/鐘架炸

瑪瑙宮

littlecar 發表於 11-5-16 10:17
真係好抵又放心

係呀,嗰時保良局有位,叫佢轉去保良局,佢話唔捨得仁濟D老師同同學,間唔時叫佢返一日半日就話唔鍾意,不過我要返工,佢就要返學架啦!

翡翠宮

ChammyMAMA 發表於 11-5-16 10:33
係呀,嗰時保良局有位,叫佢轉去保良局,佢話唔捨得仁濟D老師同同學,間唔時叫佢返一日半日就話唔鍾意,不過我 ...

係架...我地要搵食..
唔就得佢地甘多..

瑪瑙宮

ditochan 發表於 11-5-16 10:20
ok架,d ee真係好有愛心架,同埋佢地唔貴,$18/鐘架炸

其實又真係唔貴,但比起幼兒園就貴咗一半囉!

伯爵府

畀面勳章

ChammyMAMA 發表於 11-5-16 10:38
其實又真係唔貴,但比起幼兒園就貴咗一半囉!

但係佢地可以幫我湊夜d都得,咁呢樣野都ok既,而且我唔係成日要佢地湊麻,

個衰仔次次去完d ee度係又食又拎咁走架

瑪瑙宮

littlecar 發表於 11-5-16 10:38
係架...我地要搵食..
唔就得佢地甘多..

係架,揾食真係無計,希望佢地真係明白啦!

翡翠宮

ChammyMAMA 發表於 11-5-16 10:41
係架,揾食真係無計,希望佢地真係明白啦!

明就明...開唔開心就唔知
始終佢地同人唔同係事實
不過我地d小朋友都早熟

瑪瑙宮

littlecar 發表於 11-5-16 10:49
明就明...開唔開心就唔知
始終佢地同人唔同係事實
不過我地d小朋友都早熟

呢排同佢玩完返嚟都要熏陶佢,上咗小學唔比心機讀書,放假就無得4圍去玩,要喺屋企溫書,但係如果讀得叻就可以好似依家咁4圍去玩喇!

翡翠宮

ChammyMAMA 發表於 11-5-16 10:59
呢排同佢玩完返嚟都要熏陶佢,上咗小學唔比心機讀書,放假就無得4圍去玩,要喺屋企溫書,但係如果讀得叻就可 ...

真係呀..小一睇緊d..
之後再慢慢鬆手
唔係要咩天才
係要學習態度
build up左我地唔駛煩甘多

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ChammyMAMA 發表於 11-5-16 10:59
呢排同佢玩完返嚟都要熏陶佢,上咗小學唔比心機讀書,放假就無得4圍去玩,要喺屋企溫書,但係如果讀得叻就可 ...

到時火火真係日日留返喺屋企溫書, 咁火媽你放假都無街街去個咯喎...
這個世界上最不開心的人,是那些在意別人看法的人。

伯爵府

畀面勳章

終於落實應該搵保冇ee幫手先

首頁

尾頁

跳至