使用意見

跳至

首頁
23456...19

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

回覆 MAYANGUSPO 的帖子

如您正使用IE,可以於上方工具列內按「說明」,再選「關於Internet explorer」,便會知道到哪個版本。

您亦可嘗試以其他瀏覽器,如google chrome或mozilla firefox,登入親子王國後到相冊上傳圖片。謝謝!

MAYANGUSPO  唔見上方有工具列啊...另剛試過用google chrome都係冇彈出選項列 >.<  發表於 12-5-3 12:51

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

回覆 MAYANGUSPO 的帖子

按 Alt 鍵便會題示工具列。

MAYANGUSPO  check到la, 係ie.8 wor...  發表於 12-5-3 15:15

大宅

回覆 bk_admin 的帖子

我終於整到相到版面la, 事原我無la la係post既打字面右上方見到有個"高級模式"既字, 就無聊咁click入去, 再click添加圖片, 終於彈左個選項出黎, 結果整到la...唔該晒呀版主

男爵府

牛年勳章

大宅

為甚麼我放在帖子裏的相片不能顯示出來只是空白左上角一個交叉??親子王國相冊.

管理員

S.Sqionghei 發表於 12-5-9 00:23
為甚麼我放在帖子裏的相片不能顯示出來只是空白左上角一個交叉??親子王國相冊. ...
這也許是上傳過程出錯,請再重新上傳圖片。謝謝!

大宅

上傳圖片上傳失敗 無法轉移臨時文件到服務器指定目錄

管理員

S.Sqionghei 發表於 12-5-9 12:12
上傳圖片上傳失敗 無法轉移臨時文件到服務器指定目錄
請問您是否在這頁面進行普通上傳或批量上傳?

http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=spacecp&ac=upload

大宅

係啊, 請問係唔係張圖有尺寸或者容量限制?

複式洋房

積分低唔可以參加啊?

管理員

S.Sqionghei 發表於 12-5-9 12:46
係啊, 請問係唔係張圖有尺寸或者容量限制?
每張圖片需於1M以下。

管理員

520chiu 發表於 12-5-10 11:08
積分低唔可以參加啊?
任何正常使用組別會員都可以使用親子王國相冊的。

大宅

畀面勳章

點解呢二日我都上傳吾到相片到相冊呢??

大宅

請問點解我編輯帖子內容或發新帖都睇唔到我打出來的字?完全空白一片,同埋我回覆帖子個笑臉右邊系無任何野可以點擊,所以我根本上傳唔到圖片!急急急!請幫忙解決問題!謝謝!

男爵府

TESTING

大宅

點樣pm send 相, thx?

子爵府

在新發貼主題一欄有圖, 我見有一個小小的圖示有圖在貼內, 圖片附加個icon在那裡可以找???

男爵府

水晶宮

Thx! It's very helpful!

男爵府

用S2 怎樣UPLOAD PIC?

首頁
23456...19

尾頁

跳至