親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

book 左6月中去新加坡, 打左去singtel 問, 佢話mirco sim card一定要有3個月合約, 無預付咭賣!!

大家去新加坡係唔係用iphone 4?? 點用呢?

我個ipad都要sim card, 甘點算??

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

自己cut細做mirco...不過有危險囉...熟手就好easy....唔熟就...

侯爵府

我就係怕cut完, 用唔到呢?

有無其他電訊公司提供預付式的mirco sim card?

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

焯媽媽 發表於 11-5-30 23:22
我就係怕cut完, 用唔到呢?

有無其他電訊公司提供預付式的mirco sim card?

冇記錯我之前o係discuss果邊見過人地講係有的...你可以去果邊search下.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 焯媽媽 的帖子

焯媽媽,
題外話, 因我也是自由行往singapore (7月), 可不可以你去完旅行後, 請教旅遊問題, tks!
現時, 因工作煩忙, 連路線、景點都未定...
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

侯爵府

回覆 wawaliluk 的帖子

no problem..

wawaliluk  Thanks  發表於 11-5-31 21:12

侯爵府

Nix1828 發表於 11-5-31 00:28
冇記錯我之前o係discuss果邊見過人地講係有的...你可以去果邊search下.

謝謝你, 我老公已經解決難題..

大宅

焯媽媽, 我7月尾都去SGP呀!! 可唔可以分享下點用IPHONE 4 ?
同埋你個行程呀? 唔該晒!!

大宅

焯媽媽, 我7月尾都去SGP呀!! 可唔可以分享下點用IPHONE 4 ?

伯爵府

焯媽媽,我又要

複式洋房

[email protected]

侯爵府

rennieyy 發表於 11-6-16 00:51
...

我係T2入境, 我在大華銀行的找換店處打算買3G SIM CARD FOR IHONE4, 佢會幫你CUT 細佢, 但我見要SGD 35一張, 我原本打開買2張,覺得貴, 最後, 只買了一張普通的2G的SIM咭, (因我另外帶多了一 I部普通電話)
只須SGD 15, 係STARHUB的,

我用佢來登記 FREE WIFI, 甘咪可以行到邊講到邊, 到處都可以上網..

http://www.icellnetwork.com/reg2.php

侯爵府

Little_cy 發表於 11-6-16 08:27
焯媽媽,我又要

你要物??

我因為覺得貴, 最後只買了STARHUB的2G SIM CARD, SGD 15..

3G SIM CARD 要SGD 35,

複式洋房

回覆 焯媽媽 的帖子

焯媽媽,

咁你比嗰條link係唔係要買咗張2G卡先再去register呀? 咁係機場得4個鐘都冇用啦....落機都去hotel啦....係唔係?

侯爵府

peacefulguy 發表於 11-6-16 23:10
回覆 焯媽媽 的帖子

焯媽媽,

1. 咁你比嗰條link係唔係要買咗張2G卡先再去register呀?
2. 咁係機場得4個鐘都冇用啦....落機都去hotel啦....係唔係?

2, 我係未攞行李便到TURIST INFO, 申請, 我初時都唔知得4小時, 佢比張紙話我知得4小時..

1. 我係找換店買了張2G SIM 咭, 然後在網上WIRELESS @ SG申請 WIFI, SEND個SMS到我的電話度..

http://www.infocomm123.sg/wireless_at_sg/registration

大宅

THANK YOU ar 焯媽媽!!

子爵府

咁如果我用部2G電話申請左WIFI,係米部IPHONE4 & IPAD2都可以用架?

侯爵府

jenniferkwok 發表於 11-6-18 16:32
咁如果我用部2G電話申請左WIFI,係米部IPHONE4 & IPAD2都可以用架?

我先買了一張2G電話咭, 然後在網站登記FREE WIFI, 佢會SEND個PASSWORD去你的登記電話處,

我老公3個網絡都有登記, 所以我地有幾部機都可以任用個FREE WIFI..
佢M1, SINGTEL, ICELL都有登記..

http://www.infocomm123.sg/wireless_at_sg/registration

子爵府

唔該哂!咁係米即係用部2G電話分別上3間網絡公司登記?即係有3個密碼?然後每部用唔同密碼?

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆:去新加坡, 點用iphone 4?

即是買張2G 都可以用 iPhone 4呀?

首頁

尾頁

跳至