跳至

首頁

尾頁

別墅

B仔提早五個Week出世,由五月MAMA 會轉來三月, 各位三月MAMA 多多指教AR

大宅

歡迎你, BB OK 嗎?

別墅

住左一個月e院, 而家ok, 不過有d 肚風, 成日喊, 湊得好辛苦..

大宅

welcome,+oil!

複式洋房

回覆:pgbaby 的帖子

同我一樣,我個b呢排晤知做乜,搭正十一點就喊到九彩先訓,唔通早產b真係寧捨難攪?

複式洋房

有一排我個b都係咁..37w3d已唔算早產但都係一樣, 我唸唔關早產事. 試下幫佢按肚仔, 會好d

大宅

回覆 Ellen_yan 的帖子

雖然37 WKS 唔算早產, 但係都難攪..

別墅

lingobb 發表於 11-6-12 00:48
welcome,+oil!

thanks ar

別墅

回覆 rilakkuma_san 的帖子

these two weeks, my baby also, and I think it is due to the 肚風, as when he cry, he will 放屁.

別墅

Ellen_yan 發表於 11-6-12 20:43
有一排我個b都係咁..37w3d已唔算早產但都係一樣, 我唸唔關早產事. 試下幫佢按肚仔, 會好d ...
i think so, 雖然好多人話, 你個B早產, 係難湊D ga了, 但我覺得唔關事, 好多bb都係咁, 只係自己覺得佢早產, 唔捨得佢喊得咁淒涼, 所以唔會好似人地話咁忍心任佢喊.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我又唔覺喎! 我細b34wk幾出世, 5.8磅, 而家4個月已經17磅幾. 感恩so far非常好湊! 食飽自己訓, 訓醒自己玩!! 好少扭計, 夜晚9點訓到7am.

大宅

回覆:pgbaby 的帖子

Hi pgbaby! 記得我嗎?我都係5月轉過黎架,bb 32w+出世嗰個呢。你bb宜家幾多磅呀?
我個7/6(d78)時有9lb15oz,今日10磅有多喇。我阿女貧血,要食鐵水+維他命呀。

複式洋房

回覆:leung-baby 的帖子

嘩你bb好叻重得咁快,我個b都係34週出世但得3磅半。而家12磅幾炸!

複式洋房

回覆:Gift@20100101 的帖子

我個b都要食鐵水同維他命,但醫院無話佢貧血喎!

大宅

回覆:rilakkuma_san 的帖子

最近返醫院覆診,醫生話佢面青,同佢抽血驗先知架。係呢,你係咪針筒餵?bb有冇lur番出黎呀?

別墅

Gift@20100101 發表於 11-6-15 10:48
Hi pgbaby! 記得我嗎?我都係5月轉過黎架,bb 32w+出世嗰個呢。你bb宜家幾多磅呀?
我個7/6(d78)時有9lb ...

hello Gift@20100101
我記得你吖, 我bb armarm 6月13日磅過, 4.3kg, 都係差不多9.5lb, e生話佢重得好好, 佢出世2.1kg.
你BB 都好叻, 咁快有10LB 了, 我記得佢出世得1.98kg, 咁快就10lb了.
不過佢因為早產同埋穿水耐, 佢肺比足月bb 差d, 出院前後有2次感染細菌(即係肺炎), 打過2次抗生素, 之前5月底去e院兒科覆疹, e生話無事了, 不過佢有時透氣好急, 喊果時有d 且蝦, 所以e生比多次我6月底再去覆疹?
你bb呢? e生有無話why 貧血ar? 同埋要食幾耐果d 藥ar?

別墅

rilakkuma_san 發表於 11-6-15 13:30
嘩你bb好叻重得咁快,我個b都係34週出世但得3磅半。而家12磅幾炸!

12磅, 其實好好la, 你唔好唔記得, 佢之前係得3.5lb, 佢好叻ga了.

複式洋房

回覆:Gift@20100101 的帖子

有,所以呢兩個星期我用水撈俾佢,好好多!

首頁

尾頁

跳至