母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我B仔約2個半月大,佢早上約2個鐘食一次,晚上已戒夜奶一覺瞓到4-6個鐘先食,每次食3-4安!佢一出院已經全人奶無食奶粉,我上到好多奶,但點解咁快有M架?上次阿女我都係餵人奶,佢食得仲少,我餵咗年幾,都係11-12個月先有M,點解咁次B仔食得咁好反而咁快有M?我好唔開心,好怕會少咗奶比B仔食,我都想餵1年奶比B仔,依家都唔知餵唔餵到?點算呀?因上次阿女時一有M我D奶真係少咗好多,最後自動收了奶,所以我好擔心呢!

子爵府

唔洗擔心呀, 我個仔6星期大我就嚟m, 之後一個月仲要嚟足3次死未, 醫生話我荷爾蒙失調, 比咗藥我吃, 我家下啲m穩定啲, 奶量都一直無少到

水晶宮

BK猜猜猜慶中秋

唔使驚...."既來之, 則安之" 都係兩個幾月姐, 奶量都未定, 重有機會增奶喎~細b猛長期就到啦, 到時你咪可以多d奶供應比細b食囉~

男爵府

when will 猛長期 be nee? my baby is 6week old now...

大宅

我近日有幾點血水,唔知係唔係黎m,同時我又病了,所以這幾日奶量下降,我個胸一直都係軟,冇谷奶感覺,點算好,亞仔又唔谷又唔肯努力飲。
hello

男爵府

冇辦法啦. 我覺得幾時黎 m 真係人人唔同. 我 6 個月時黎 m . 跌奶跌到飛起. 跟住就 3 個月後先再黎第二次. 之後就每個月一次正常番. 唔夠食就唯有餵番密 d 囉.

大宅

環保接龍勳章

日頭唔超過4個鐘, 晚上唔超過6個鍾, 可以有效抑壓住排卵. 不過.....我努力跟足, 都係5個幾月來m....當時都幾震驚, 不過, 冇法啦, 身體荷爾蒙個個不同, 你今次同上次又可能唔呢!
放鬆放鬆放鬆

t8480552  我3個鐘泵一次,但3個月就來左  發表於 11-6-29 14:46

大宅

環保接龍勳章

哎.....arm arm 又有m 到

子爵府

我嗰日見到有少少血,好驚嚟M,所以嚟問吓,但之後又無血!到前幾日又有少少血及啡,真係唔知點解?但有血之前1、2日個肚都會有D唔舒服同有少少頭暈,都唔知點解會咁?

大宅

回覆:咁快有M,點算?

餵了半人奶兩個幾月,今日好似m come.. 好唔開心!

美美

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊