跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我仔仔0706, 今個暑假開始戒夜片, 到現時為止表現都尚算滿意, 只試過尿床幾次.

Love and Kindness are never wasted.

大宅

醒目開學勳章

我個仔係0712, 半年前佢已經戒左夜片

男爵府

我仔都4.5歲, 現在先開始, 因為年頭時都要飲奶先訓, 早前試過, 但都是穿片無濕, 之後有時太累又濕. 不過, 問醫生,醫生都是說晚上叫他起床去1次, 不要穿片了. 所以我都要開始再試了, 介片真係個個不同. 亞囡2歲不用叫都可第2天才去洗手間, 但囝不知很多尿尿的
.

複式洋房

回覆:戒左夜片未?

我個女2yr 介晒

大宅

我個仔係0712..我都係姐姐幫我同佢介夜片...

姐姐係暑假個時介..晚晚半夜叫亞仔起身去vv,唔用片.. 初初都有瀨濕床,過左2個星期左右..到而家夜晚都無瀨尿.. 連開大大都唔駛用片.適自己去馬桶柯

大宅

回覆:戒左夜片未?

我亞囝係0705b , 3歲時巳全戒了片。臨睡前要一定VV, 初頭都好反覆;頭一,兩星期無事,之後有時又賴。我會床"肉"上加膠墊,如果個晚喝水多,半夜都會叫醒v v. 1 個月後巳完全戒掉。而家佢如果半夜急v,都會叫我同佢去v 加油啊,記住唔好一時着片瞓,一時唔着,亞b 會無所適從。妳要預咗初期會尿床,小朋友慢慢會調節到

民房

我個仔都未介仲訓到連換片都未知http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb2.gif

別墅

My BB is 0707, 未介夜片, I want to try, but 半夜叫他起床去V V, 醒左仲瞓唔翻, she want to buy the toys and said no need to sleep, 都唔知點算

子爵府

好媽媽勳章

0709...
未...
過去夏天, 抱o左佢半年半夜去洗手間, 但從來唔知發生咩事... 片照濕, 尿照漏...
不過... 近依兩個月, 已經有9成日子冇再濕片, 雖然仲未識自己起身叫去... 午睡間開始唔中都識自己起身去, 但成日瞓唔返, 脾氣就好差... 所以過埋冬天, 就會恨心乜片都唔著...

呀女18個月時試過戒日片, 死都唔肯... 但20個月, 佢自己話唔再著片, 幾日戒好... 所以我成日覺得, 未ready就係未ready...

大女當年都係3歲戒夜片, 方法一樣, 個零星期搞掂...
我想要9999呀...

大宅

我個仔, 哎, 啱啱相反, 夜片就好早好順利就戒左, 但白天仲系成日賴臭臭同vv, 佢急都唔肯出聲。我地都冇曬乎, 已經冇比片片佢著, 唔通真系要著番片

首頁

尾頁

跳至