跳至

首頁
12345...16

尾頁

別墅

哈理媽媽 發表於 11-8-3 22:14
回覆 mingger 的帖子

好呀,我聽日會帶亞女去徐汇區既港汇商場行街街,你鍾意帶小朋友去邊度玩呀?有無好 ...

平時我地好小行商場,可能我個女仲細,我屋企附近有好多屋苑都有花園同小朋友玩的沙地咁,天氣唔熱,我就每日帶個女去同其他小朋友玩1-2個鐘,天氣熱就去附近商場D室內遊樂場玩,要買卡平均每次20+可以一日無限入場,夜晚就會去徐匯區個南外灘玩,呢個地方好值得推薦,新起有尖東海旁feel,但就大好多,好行好玩D,而且有幾公里咁長,系江邊好涼爽.最適合一家大細去
大家不防去行下!

大宅

回覆 quite_bb 的帖子

thank you vy vy vy much你既推介o

別墅

回覆 哈理媽媽 的帖子

如果無記錯你附近有個叫龍之夢的商場,裡面有個室內兒童遊樂場都幾大,系連鎖店,要買卡300好似可以玩到10次,應該有好多小朋友系度玩。上海現在咁熱,outdoor的遊樂場系人跡罕見,但到左9月份上海入秋就會舒服D,多D人出黎公園玩。

複式洋房

回覆:quite_bb 的帖子

Hi quite bb,我之前睇電視介紹過這個南外灘,好靚,不過唔知道個名同係邊,今日你提到這個名,我search 下帶bb夜晚去行下散步先,thxxxx

別墅

回覆 ivpcc 的帖子

可惜我整親腳,如果唔系真系想即刻返黎同你地約出黎見下,話曬同聲同氣。系呀!你地平時買BB D尿片同日常用品系邊度買呀?我就一向系淘寶到買,價錢一定平過supermarket,而且又可以直接送到你屋企好方便。我去左兩年比大家經驗多小小,同大家分享下,希望唔好嫌我長氣啦!

複式洋房

唔會長氣,同聲同氣啫!這兩天上海好大雨(局部),明明出街時好熱,行行下勁大雨,今日帶住bb好"論盡"又要抱b又要帶車仔!!!頭都痛埋:;pppp:

quite_bb  上海落雨都幾煩,一落就成日唔會停個只,我練到一只手揸傘一只手推車。  發表於 11-8-4 23:22

民房

回覆:哈理媽媽 的帖子

我對孖三個月啦。 五月九號係香港出世

民房

母嬰之家吾錯咖
貨到付款

quite_bb  我無特定邊間,D野有時都幾海鮮價,奶粉可以差幾10蚊一罐,想買先search!  發表於 11-8-5 22:49

複式洋房

回覆:momo622 的帖子

Congratulating!

複式洋房

回覆:ivpcc 的帖子

聽日好似有颱風黎上海浙江一帶,會大風大雨,各位mami注意呀!!!

複式洋房

回覆:momo622 的帖子

Hi momo622,我pm 了你

民房

ivpcc: 已回覆 :)

別墅

回覆:有無香港媽咪係上海住呀?

我先生都開始長駐上海啦!不過我同個女就留香港,無法啦,為咗個女讀書同自己嘅工作。本來暑假會上去,但個女又要考琴。所以推到聖誕囉。唔知大家在上海係咪都係租屋呢?我先生租正嗰間係租上租,好煩!諗緊買樓,但依家係咪樓價仍泡沫呢?

複式洋房

Hihi, 大家好! 我都係上海住嘅香港媽咪,bb今個月出世。gathering 預埋我吖, 係上海睇醫生真係令人頭痛,要揾間好嘅真係唔容易

大宅

wu...wu...wu...我好想返嚟同你哋gathering呀,你哋等埋我,唔好瀨低我呀~~~

哈理媽媽  一定等埋你架,熱烈期待!!!  發表於 11-8-8 14:26

大宅

alc 發表於 11-8-7 11:26
我先生都開始長駐上海啦!不過我同個女就留香港,無法啦,為咗個女讀書同自己嘅工作。本來暑假會上去,但個 ...

hihi...我都係呀,老公長駐sh,你有冇fb呀,有嘅話唔介意add我呀,話唔定我哋可以join埋一齊去上海探老公,haha...

別墅

monyshek 發表於 11-8-8 00:17
wu...wu...wu...我好想返嚟同你哋gathering呀,你哋等埋我,唔好瀨低我呀~~~

今日複診話我只腳仲要一個月後再複診,,同mony一樣可唔可以等埋我呀!

大宅

更係吾長氣啦!多謝都黎吾切呀!有物好野荀野記得通知我地就真...萬分感激!

大宅

回覆 arghost 的帖子

原來上海都有香港醫生架,係徐汇區虹梅路oRaffles Medical係香港都有,中環,側魚涌同機場都有架,我睇過位鍾醫生超好,好細心,地方又乾淨,醫療設備都好齊,我上次照x光同抽血,報告第二日就出,好快...有興趣,我pm佢既電話地址比你呀,或者你自己上網睇下...(我老公既朋友睇過好好介紹比我架)

大宅

一定等埋你架,熱烈期待!!!你個女洗吾洗返PN架?九月開學,係上海定香港返學呀?

首頁
12345...16

尾頁

跳至