跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

回覆 monyshek 的帖子

係就好了!

大宅

回覆 KanamMiu 的帖子

哦~~原來係咁,唔怪之得啦,我仲以為可以搵工嘅tim

複式洋房

回覆:有無香港媽咪係上海住呀?

我聖誕會同個女上黎,大家可唔可以講解下大概天氣?仲有上海多唔多玩樂嘅地方?又或者好似玩具反斗城之類嘅玩具店?

大宅

天氣就麻麻地,熱得來都幾悶下的。大型商場於徐家匯有幾個。toysrus 我在中心公園的龍之夢商場見到。我十二月不在上海呢!

別墅

回覆 sweetcatmao 的帖子

12月同HK比算冻,室内都有暖气,玩樂地方有好多,其實同HK差唔多。玩具反斗城好多地方都有。

大宅

有無媽咪鍾意睇碟架?有無咩劇好推介呀?而家上海開始cold啦!

我呢排勁鐘意係屋企睇日劇,日日一起身就睇碟,睇到夜晚黑先等閒訓覺,忙到去厕所都吾得閒,日日由朝到晚都見到木村同松隆子等日本人,吾知仲以為自己係日本添…

岩岩買左宮奇俊全集,有11套卡通,返到屋企先發現好多都係得日語/英語加英文字幕,我吾識日文,英文又c,聽英文追英文字幕,追到cc下,第一次睇卡通,睇到咁用神,都吾知佢講物?仲有咁多隻碟,睇到眼都盲...

下個星期要開始追韓劇,中午要叫韓式外賣,轉下環境先...

遲d買返d無線舊劇睇下,吾駛追字幕,比對眼休息下...

而家日日中午食翠華外賣,由朝到晚都著住睡衣,成為一個宅女後,開始無咁抗拒上海既生活...

大宅

回覆:哈理媽媽 的帖子

你真係好宅喎!
我屋企樓下有五蚊隻既電影dvd買囉,新片都有。平時Tv又無咩好睇…上大陸優酷網都有些劇呀,綜藝節目睇下既。真係悶…

複式洋房

開始凍?咁快嘅?12月著返香港啲羽絨可以嗎?

大宅

Hehe^^我多數都pps,食嘢因為我老公係酒樓,仲係廣東式個隻,所以我一星期有10餐8餐都係去公司食,起身刷個牙換件衫就去得,行去唔使三分鐘

大宅

回覆 花花2011 的帖子

5蚊咁抵?係邊度呀?
我平時係徐汇區富民路(翠華)個絛街度買DVD,好多碟揀,不過要15蚊一套戲,電視劇45蚊o(我已經覺得好抵,係香港租DVD都係咁上下o)
我一定要去你個邊掃勁多電視劇同電影過冬,日煲夜煲...(he he,吾知以為我屋企係老番工場添...)

大宅

係街邊檔仔,不用比租所以平掛!有白蛇傳說,藍精靈,辛亥革命等啦,中山公園龍之夢對面。

哈理媽媽  真係超新既戲  發表於 11-10-10 15:32

大宅

回覆:sweetcatmao 的帖子

我剩係知上海凍過香港。上年冬天上海落過雪添呀!不過應該是好旱見。

複式洋房

Hello all mamas,

Same as u all! I have lived in shanghai with my hubby n a 14 months daughter!!!

We shall all have a gathering in this month or something!!!!

大宅

HIHI~~我大約11月中(12,13號)左右返嚟啦,你哋記得等我gathering呀,miss u all

大宅

仲有...我暫時係收到咗哈理媽媽,花花2011同quite_bb個contact no咋,仲有冇其他媽媽有興趣想11月gathering下呀,如果有就pm我留埋電話/qq啦~~~thx...

quite_bb  加油呀Mony媽,你是最有號召力的媽媽哈哈!  發表於 11-10-25 00:22

大宅

各位媽咪你地好呀... 我係浦東住左差唔多一年, 小B下年2月出世. 有GATHERING 預埋我呀...

大宅

回覆:shanshanmok 的帖子

蒲東係咪唔係好方便呀?之前我都住過,覺得買野唔方便。
我一月預產,依家常失眠,三更半夜睇post
希望多些人gathering 啦。

伯爵府

畀面勳章

大家好, 我都係初黎步到. 住長寧區. 多多指教.
東方曼哈頓  : Iherb 用戶首次優惠 5 美元 code GQF455

別墅

回覆 amchk 的帖子

你住長寧區邊度呀?我都住長寧,你個B幾大呀?我個女2歲啦!

伯爵府

畀面勳章

回覆 quite_bb 的帖子

.
東方曼哈頓  : Iherb 用戶首次優惠 5 美元 code GQF455

首頁
34567...16

尾頁

跳至