影視娛樂

跳至

首頁
45678...10

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

Shelliemay 發表於 11-7-11 00:58
聽聞豪仔除咗TBB份工之外,好似有教吓打拳咁架...

CK妹... 係咪真係搵咁多可以 afford 得到佢自己屋企同埋 ...

咪係囉...佢自己要供幾層樓...係佢自己遺擇..無人迫佢的

龍鳳媽

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

BabyChristy 發表於 11-7-11 10:31
點評991129 施明係半個鬼婆 發表於 1 小時前

半個鬼婆?? 寫得到咁多中文字,但連相處左9年的"半個心抱" ...

寫錯字有乜出奇, 佢係mix, 加上佢未必有很高學歷, 跟相處感情有乜關係, 唔覺有乜好笑

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

arale1668 發表於 11-7-11 10:34
咪係囉...佢自己要供幾層樓...係佢自己遺擇..無人迫佢的

所以D報導話佢供養男家, 我真係唔係好信....

珍珠宮

991129 發表於 11-7-11 10:42
所以D報導話佢供養男家, 我真係唔係好信....

佢好多錢黎供養男家?佢係紅星咩?!佢唔洗買胭脂水粉咩?唔洗用錢咩?至少已經儲到幾個物業既首期仲有閒錢供養埋男家,咁我不如入tbb你二打六好過囉!

我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

珍珠宮

我想講,想當年我唔like99煮飯煮得太夜(我第二朝要早起返工),結果唔返去食,自己請鐘點煮飯,佢咁委屈,工人煮飯唔煮佢果份,又比人當透明都可以住足9年,仲要貼埋錢住9年,真係絕種生物!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

VKwan 發表於 11-7-11 11:03
佢好多錢黎供養男家?佢係紅星咩?!佢唔洗買胭脂水粉咩?唔洗用錢咩?至少已經儲到幾個物業既首期仲有閒 ...
仲勁過容嬤嬤.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

侯爵府

BabyChristy 發表於 11-7-11 10:31
點評991129 施明係半個鬼婆 發表於 1 小時前

半個鬼婆?? 寫得到咁多中文字,但連相處左9年的"半個心抱" ...
平時都係叫名多,有幾何要真係寫個名出來,寫錯有乜出奇?

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆 BabyChristy 的帖子

可能就係嬲佢唔識寫佢個名, 所以不和. wakakaka
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

琥珀宮

畀面勳章

nintendo 發表於 11-7-11 10:08
佢地邊個錯,我地外人唔會知

不過,我覺得性李的,唔該唔好咁肉酸

同意, 誰是誰非, 時間可以證明一齊, 到時大家定有公論, 佢地愈講得多, 對李x豪既傷害就愈多, 到底係佢地真係咁無腦, 還是一家人真係想借機出位呢?

小詠  借機見報就真  發表於 11-7-11 12:41

伯爵府

echoo 發表於 11-7-11 00:40
低調分手? 都話由年頭分到早前都分唔到, 俾人死纏囉, 講你又唔信.
原來有心分手, 仲會send sms俾人話仲好愛佢好掛住佢?
真係好用心良苦呀
唔怪得之李家鼎話當我低B啦

echoo  欲斷難斷 藕斷絲連 有無聽過, 九年感情話分就分嗎?  發表於 11-7-11 17:09

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

caramelpudding 拜神個位都冇拗,又冇講佢D野, 自己有感而發都唔俾? 發表於 4 分鐘前

個個都係有感而發架啦!咁咪沒完沒了囉!又唔諗下而家最受傷害係豪仔,人地CK有人鍚,分分鐘都唔CARE啦!

tobyinlove  呢家人系咁直接,反而我覺得無mud 心計,所以衝口而出!  發表於 11-7-11 11:43

侯爵府

VKwan 發表於 11-7-11 11:03
佢好多錢黎供養男家?佢係紅星咩?!佢唔洗買胭脂水粉咩?唔洗用錢咩?至少已經儲到幾個物業既首期仲有閒 ...

男家衰衰哋都叫做住九龍塘,D樓唔平,亦都有錢供對仔去外國讀書,重有請工人,喺咪真係窮到要CK貼?? 我唔係好信囉。反而CK咁多樓要供,又唔係咁多劇拍,佢就真係要慳住使。

caramelpudding  佢唔係住人屋企邊慳到咁多  發表於 11-7-11 11:35

珍珠宮

引用:Quote:echoo+發表於+11-7-11+00:40+低調分

原帖由 caramelpudding 於 11-07-11 發表
原來有心分手, 仲會send sms俾人話仲好愛佢好掛住佢?
真係好用心良苦呀
唔怪得之李家 ...
一邊要分手,一邊仲話愛人,甘叫分手喎!不過有人訓佢地床下底可能真系乜都知,所以我好想知ck系咪有左呢

珊瑚宮

環保接龍勳章

imlcc 發表於 11-7-11 11:17
男家衰衰哋都叫做住九龍塘,D樓唔平,亦都有錢供對仔去外國讀書,重有請工人,喺咪真係窮到要CK貼?? 我唔係好 ...
你咁講又係喎... 我家都尚算小康, 但因為要供樓, 養祖父母, 我父母都供唔到我去外國讀書呀. 都無可能請工人....
你咁講又會知李家唔係無錢喎..

大宅

好媽媽勳章

子爵府

littlesister 發表於 11-7-11 11:11
同意, 誰是誰非, 時間可以證明一齊, 到時大家定有公論, 佢地愈講得多, 對李x豪既傷害就愈多, 到底係佢地真 ...

到底係佢地真係咁無腦, 還是一家人真係想借機出位呢?-->

系娛樂圈咁耐,唔會咁無腦;亦唔會借呢件事出位,自己個仔戴綠帽,咁樣出位只系自己無面,同意你講“佢地愈講得多, 對李x豪既傷害就愈多”,人地仲覺得呢家人麻煩tim !

應該系鼎爺心入面覺得受屈、被騙,心有不甘/不明白 e.g. 生日仲一齊,分左手仲一齊傾酒席 etc. ,想大家一起對質 !(可能兩位唔成熟既當事人中間拖泥帶水,離離合合 etc.)

中間所謂互數,我覺得某程度上系娛樂記者搞出黎既!鼎爺可能大鬧 CK 過份,咁樣欺騙我/屈我(因為CK系東張西望訪問 答到自相矛盾、唔清唔楚,搞到我都好多疑問!),佢呢類人大情大性既人,對mud 人講野系咁直架;咁記者好興打蛇隨棍上,問埋其他問題;舉例詐:人地話你哥仔食軟飯wor?鼎爺咁無心計既人系會答架什麽系我度住無比錢 (唔鬼記得,大約系咁),我想佢唔系計較錢架,而系想證明個仔無食軟飯 etc.。

娛記既工作就系搞D野出黎娛樂大家,如果無呢班人,我覺得唔會挖咁多細節衰野互相抹黑!鼎爺純粹想知道真相/還我公道 etc. !

尋日李家系回應CK明周篇訪問數李家 10宗罪先咁慶!施明本來無出聲,只系見CK有數佢先至整篇贈言;但 阿哥真系好煩!

我系支持豪仔,因為呢單野佢系最受傷害既一個人!

男爵府

引用:Quote:imlcc+發表於+11-7-11+11:17+男家衰

原帖由 alphabetagamma 於 11-07-11 發表
你咁講又係喎... 我家都尚算小康, 但因為要供樓, 養祖父母, 我父母都供唔到我去外國讀書呀. 都無可能請工人 ...
男家住九龍塘可能係個女人比錢交差响官理呢!哈哈,講到個賤女人貢巴閉,呢啲集費都唔嘢架,點解冇人講呢樣嘢嘅??,
有啲人不知所謂,為撐而撐,

tired  不但為撐而撐,仲不惜數人全家,同ck一樣無品  發表於 11-7-11 11:47

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆 藍田譚C奶 的帖子

咁又係...佢衰又衰在話到好似自己養晒成頭家咁. 個男人唔成熟唔想同佢做人世, 幾咁閒, 分開好啱.
不過吹到咁大, 養晒成頭家. 佢大哥話仲打緊官司(漏水), 佢作大, 好易check啫. 如果唔係咁就係ck這個人, 一向係到住但係無理過人, 無so過人地, 連d家事都唔多知; 現在想抽水, 點知捉左蟲.
思琦會否開始唔講野?? 因為佢知d故仔唔知點駁架喇...

子爵府

芝達 發表於 11-7-11 01:34
我只係更感覺到,泳豪係個群腳仔,同女朋友分手都要屋企人保護,低鬼能! ...

其實都唔系,呢D系錯覺!

鼎爺覺得自己受屈、唔明白先出聲(e.g. 分左手仲傾酒席, 生日仲一齊 etc.),唔系話人地蝦自己個仔要保護, 反而系想自己清楚D/ 比個公道自己多!好多人無留意內容,就會覺得咁大個人,仲要阿爸出聲唔系下 ?!

豪仔系講又衰(做mud 男人老狗仲出黎講野)唔講又衰(做mud 咁軟弱唔講), 女人系感情事上系著數D,系想點都得,實有人同情!

豪仔系唔成熟,但系最受傷害果位 e.g. CK 已有新歡,可能仲有D唔開心,但已有新歡照顧 !

珍珠宮

imlcc 發表於 11-7-11 11:17
男家衰衰哋都叫做住九龍塘,D樓唔平,亦都有錢供對仔去外國讀書,重有請工人,喺咪真係窮到要CK貼?? 我唔係好 ...

雖然人家唔係紅星,但係香港地,早年有買落物業既,唔係大食大洗賭錢,有邊個會窮?我呢d咁既c9,夠冇返工啦,一樣可以手執x咁多資產,其實都唔係好多,同李+x當然冇得比,但人地會覺得不可思議。同樣,李家我覺得未必係講到咁窮囉!

首頁
45678...10

尾頁

跳至