親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我搭8:15AM KA

DAY 1

Hello Kitty Sweets 餐廳
忠孝復興站

BABY BOSS (京華城) (半日定1日好?)

饒華街夜市

DAY 2

動物園
+
台北市立兒童育樂中心

DAY 3

淡水 (大半日)

士林夜市

DAY 4

貓村、九份大半日遊

西門町

燒肉

DAY 5

台北車站附近地下街1

我會帶埋一個3歲囡囡去, 一家三口.

請俾的意見!!!! 感謝!!!!

大宅

我都plan左8月尾去台灣, 2大1小(小朋友3歲半),
而家都未plan行程, 諗住去"八仙海岸"玩水,同埋
去"動物園"玩..

複式洋房

Hello kitty cafe 經常爆 預早book好d
Baby boss 我呀女玩半day唔夠喉 不過佢7歲
動物園好曬同d動物成日lee埋好難搵(我未去過 朋友講)
我同個女都怕熱 佢鐘意行誠品睇書

複式洋房

另外機票加passport可以去台灣觀光社換野 今季好似換主題樂園飛

yee609  yes  發表於 11-7-12 02:36

大宅

第一日去BABYBOSS小朋友會好攰喎!

大宅

八仙海岸我地唔去喇, 我個囡好細憺~

因為攰我諗住玩半日算喇, 我地10幾到台北, 跟住去酒店放低野出去行下(希望行下行下佢可以SLEEP), 去HELLO KITTY CAFE 飲杯野, 就去BABY BOSS囉(3PM-8PM). 如果佢第一晚可以早的訓就GOOD喇 (因為大家都好早起身). 平時WEEKEND 跟我地, 佢都唔午睡架....

機票加passport可以去台灣觀光社換野, 仲可以換主題樂園飛? 會唔會換哂架? 冇咪冇得去玩?

大宅

因為攰我諗住玩半日算喇, 我地10幾到台北, 跟住去酒店放低野出去行下(希望行下行下佢可以SLEEP), 去HELLO KITTY CAFE 飲杯野, 就去BABY BOSS囉(3PM-8PM). 如果佢第一晚可以早的訓就GOOD喇 (因為大家都好早起身). 平時WEEKEND 跟我地, 佢都唔午睡架....

機票加passport可以去台灣觀光社換野, 仲可以換主題樂園飛? 會唔會換哂架? 冇咪冇得去玩?

大宅

回覆 CCC11 的帖子

複式洋房

回覆:台北 AUG 行程, 請俾的意見

我換過兩次都無換晒 上年summer都係送主題樂園飛 仲有得揀 我都有換 今年新年送夜市劵都換到 我聽日會去換主題樂園飛 到時再話你知有無

大宅

我搭8:15AM KA, 住凱撒 (台北車站旁)

UPDATED!!!!

DAY 1

Hello Kitty Sweets 餐廳
忠孝復興站

BABY BOSS (京華城) (半日定1日好?)

附近夜市

DAY 2

動物園
+
台北市立兒童育樂中心

DAY 3

小人國

DAY 4

侯硐貓村、九份大半日遊

西門町

食燒肉

DAY 5

台北車站附近及地下街1

我會帶埋一個3歲囡囡去, 一家三口.

請俾的意見!!!! 感謝!!!!

大宅

helen825: 你現在係台北?

我諗緊的入場卷要預早買嗎?

大宅

回覆 無知-少婦 的帖子

3歲小朋友去BabyBoss好開心的~http://www.babyboss.tw/

複式洋房

我響香港 不過星期五會去台北 小人國飛可以用機票加passport換 再唔係去到買到得

男爵府

Hello Kitty Sweet 我舊年7月去過,日頭好多人,我下午12點到都要等40-50張,仲有佢有最低消費,所以當日我都放棄,因為到我有枱都已經係下午茶時段,我4個人要食5-6個餐先夠。
最後改做定位食dinner,好少人,我仲可以四圍咁影相,淨影相都成個鐘,日頭咁多人,真係影唔到咁耐!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

大宅

回覆 mercy_mama 的帖子

謝謝提示~ ^^

子爵府

I also plan to go:
1) BABY BOSS
2) 動物園
3) 淡水 (大半日)
4) 逛士林夜市

But my son has also visited those places a few months ago. I am looking for some other places.

How about:
1) 台北市立兒童育樂中心
2) 小人國

The weather in Aug might not be good for too much outdoor activities (too hot!!!)

大宅

畀面勳章

Dear all, I will go to Taipei also, on 24/8 - 29/8, with my son and husband, let's share!!

大宅

kitmeit 發表於 11-7-11 13:09
我搭8:15AM KA
DAY 1Hello Kitty Sweets 餐廳
忠孝復興站BABY BOSS (京華城) (半日定1日好?)饒華街夜市DAY ...
DAY 2 - 個ZOO 好大架, 仲有好多動物睇, 要預差不多全日比較好, 否則好趕, 好辛苦. 剛剛去完, 無諗過台北天氣比香港還要熱, 太陽好猛, 要不時停下比小朋友休息. 個動物園本身好值得去(雖然有點舊)!

記得去食 "君悅排骨飯" 真係好好食架, 朋友強烈推介, 我食完都認為 值回票價, 必定要去. 佢有好多分店, 上網CHECK下邊間近你住的酒店啦......

大宅

無知-少婦 發表於 11-7-11 14:14
我都plan左8月尾去台灣, 2大1小(小朋友3歲半),
而家都未plan行程, 諗住去"八仙海岸"玩水,同埋
去"動物園"玩 ...

八仙海岸 其實好好玩, 大人+細路 都玩到唔想走, 不過路程都幾遠, 我用左差不多1.5小時才到(捷運+公車). 玩完水 可以搭公車"紅15"去"渡頭船"搭船去淡水碼頭睇日落+食野+行街, 好順路. 係樂園門口問職員, 佢地會教你係邊度搭車.

侯爵府

台北同老公去過好多次都係自由行, 主要係去參加社交舞比賽, 今次同16歲囡囡兩母女去, 廢事煩就搵個團跟兼安全d.

結果揀左個康泰4天團, 行程比較特別, 第一日淨係去八仙海岸, 玩水上樂園同住大唐溫泉物語, 應該過足癮啩?

第二日第三日行程一般, 無太大期望

第4日自由活動, 正在考慮行程, 可能搵個樂園同阿囡行下.

六福易唔易自己去呢?

首頁

尾頁

跳至