親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我哋2大(女),2小(女)去澳門玩,全部女人,都係問清楚路先安全啲,所以想請大家幫幫手呀...
請問氹仔碼頭可搭咩車去科學館?然後搭咩車去返銀河?
科學館係咪無嘢食架?咁我哋大約2:00會離開科學館去返銀河攞房,順便係附近搵嘢食,請問有咩好介紹呀?想食豬仔包,豬扒面^^
官也街食葡國嘢(晚飯)邊間好呢?唔要出名,最緊要好味就得啦...
Q立方係咪會有人睇住小朋友(6&8 year old)玩架?我哋2個大人想去威記個賭場睇下,同埋附近嘅午市有咩好介紹?

唔好意思,咁多問題,唔該哂^^

大宅

氹仔去科學館你地4個人坐的士啦。走去銀河時可能比較難折車、要等一陣。
科學館只有一間macDonald.銀河大門行過對面馬路係菅也街,有好多所謂出名食店,包括豬扒包.你少去澳門可以一試。不過行官也街要小心手袋。萄國餐唔好去「雄雞」,搵笨!其實我近年多數係酒店食,因為出面有名的食店已大不如前(service and food quality), 仲好多時等餐飽。
Qube係可以放低細路,但記住提個職員唔好比佢地自己出去。
食店我唔敢介紹,因每人budget唔同。但如果你仲意在酒店食我就可以比意見。

MariaTsui  黑沙灣個間萄國餐廳都差了  發表於 11-7-14 17:34

大宅

By the way, there is a new 豬扒包分店opened @venentian hotel..... It't near Qube, use the stair opposite to Qube, 直接行樓梯落商場就會見到。唔使去官也街都得,冇咁熱and dirty...

男爵府

BigMac16 發表於 11-7-14 16:17
By the way, there is a new 豬扒包分店opened @venentian hotel..... It't near Qube, use the stair oppo ...
Hi bigmac16,

乜甘岩呀! 我又係睇緊澳門既topic, 我monday去, 即日來回, 有乜正野食好介紹呀? 我好鐘意食野架.

:) :)

大宅

哈哈澳門係我主場,我地成曰去,暑假更almost兩個week去一次。我上星期先聽完鄭秀文演唱會,下星期會聽林子祥
我地主要去游水、食嘢+concert.
你會在氹仔\新馬路嗰邊呢?食酒店嘢我就熟d, ..不過比個忠告你最好避開d所謂出名店,最好慢慢行發掘吓可能仲有驚喜。

男爵府

BigMac16 發表於 11-7-14 17:42
哈哈澳門係我主場,我地成曰去,暑假更almost兩個week去一次。我上星期先聽完鄭秀文演唱會,下星期會聽林子 ...
Hi BigMac16,
果d成日上電視既食店, 我地係唔會去食既, 好多都係名過於實. 你地好勁呀, 成日去澳門. 我都係1年先去果1,2次, 去襯都係有野要做, 所以我今次都係得返3個鍾去食下野,行下甘咋.

:) :)

大宅

BigMac16
Thank a lot

大宅

回覆 BigMac16 的帖子

酒店係咪食自助餐?我哋有兩個小朋友5&8歲,佢哋食好小嘢,尤其係鈿個個,除非小朋友唔使錢或者好平啦,如果唔係好唔抵咁,....其實點解啲人咁鍾意係澳門食自助餐?香港唔會好啲咩?我啲朋友都叫我去!

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

BigMac16 發表於 11-7-14 17:42
哈哈澳門係我主場,我地成曰去,暑假更almost兩個week去一次。我上星期先聽完鄭秀文演唱會,下星期會聽林子 ...

請問你點book酒店? 見網上book平d, 請問安全嗎? 有冇link介紹? 謝!

大宅

Dream dream,
Macau buffet 其實冇乜特別價錢亦同香港差不多,我估啲人去食可能因為去玩放(種)吓啩。如果2個小朋友細就唔抵,我自己多數搵間餐廳叫嘢share食,坐得舒服又乾淨。唔使去所謂名店等餐死,因為而真係人多。我朋友上次一行5人去食焞蛋,食到一肚火,竟然叫其中2個食完先嘅人起身比位其他人坐,咁食完嗰2個仲要照顧小朋友嘛!

dream_dream  啲食店使唔使咁大排呀?  發表於 11-7-15 15:33

珍珠宮

咁啱既...我聽日去呀..即日往返...
只係想食食食....兩個大人....
有冇咩好介紹...or我既行程應該點樣會好d呢?thanks!

大宅

hi,

thank you for your sharing.

veronicamum

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

官也街附近(咀香園對住個條打直馬路向前行少少,右手面有條橫街),有間葡國人開既家庭式餐廳,店名叫 “羅便士餐廳",D 菜式好地道吓,可以試吓,價錢唔算太貴,地方唔大,但坐得好舒服,最頂隐有葡萄牙礦泉水賣,$15蚊一杯,$30/1.5L.

首頁

尾頁

跳至