想生BB

跳至

首頁
45678...84

尾頁

大宅

引用:紫河車係補女性荷爾蒙,補吓副架生。阿膠好

原帖由 Joeff 於 11-07-18 發表
紫河車係補女性荷爾蒙,補吓副架生。阿膠好似補血,我上一胎頭個幾個月劑劑都有。應該仲有北芪、黨參、杜仲 ...
唔問都知我麻麻,不過佢話我最大問題係夜瞓,呢樣我都知,不過真係好難攪!

男爵府

回覆:mochai113 的帖子

係紅色,不過佢收七點。一時時多人~

男爵府

Joeff 發表於 11-7-18 16:00
囝藥係經期第一日食。你未嚟都趕得切。我啱啱都有食,唔知堅定流。我地已經有一個囡,囝囡都OK,但係62恨男 ...

我老公以前成日話仔女都冇所謂,而家見身邊已經有幾個女就話想生仔平衡下喎。
照我話,生到至算啦,話之佢仔定女。
睇錢份上,我要忍忍忍~

男爵府

Joeff 發表於 11-7-18 16:04
你話我姓林,老公姓張,有個囡成日叫佢「羅輝伯伯」佢實知。佢成日鬧鬼我介紹咁多人去,佢想退休喎!:wahah ...
等我下次撻你個朵出來先。等佢鬧下你。哈哈~~

睇錢份上,我要忍忍忍~

男爵府

winbun 發表於 11-7-18 16:11
佢都係話我呢d喎!我哋d藥應該差唔多。

應該係~
我本身應該冇咩大問題,係排卵/排卵唔好,試左2年都未有,做左2次IUI都唔得,原本今個月會做多次IUI,已經約左今日返去見醫生開藥,星期六突然見到呢個post,想睇下中醫調理下,因為覺得做左2次IUI都唔得,應該係有D野。
睇錢份上,我要忍忍忍~

男爵府

回覆:戒口 - 經驗之談

我上個月用紅D check唔到有排卵,呢個月飲咗勁多紫河車,希望呢幾日會排啦!我上年做咗個手術要割開少少條輸卵管放膿,唔知係咪咁影響咗。講開呢單嘢又係好神,我入醫院之前睇佢,佢把脈之後問我地兩公婆搞乜搞到嗰度發炎,我仲笑佢黐線。點知個晚就高燒肚痛入咗急症室,「證實」係盲腸炎。簽哂紙微創割盲腸,點知全身麻醉醒番之後,醫生話一開窿,勁多膿標出嚟要緊急開肚,發現輸卵管有個大膿胞爆咗,成個腹腔盆腔都係,差少少就無命,結果瞓咗16日醫院,個肚開住日日洗先清得哂。服到佢五體投地,老公話佢把脈都斷到~

男爵府

Joeff 發表於 11-7-18 16:20
不過佢講就咁講,有咗佢都一定同你保住。我上一胎未調理好就有咗,西醫話我作小產,睇佢就叫我唔好擔心,最 ...

我未試過睇完一個post後咁想即刻去睇架,如果佢星期六開的話,我星期六就去左睇。
佢講我D野都中左,所以我而家好似有返希望咁。
好期望快D食晒D藥去覆診
睇錢份上,我要忍忍忍~

大宅

天后...真係幾遠, 因為我家住大埔...有一囡(攪左4年至有), 想生多個, 仔女冇所謂, 但係C6而家好似抱住等運到既心態, 叫我唔駛睇中醫...但係我地都37歲啦, 我心諗仲等運到....:;pppp:

男爵府

回覆:貓 的帖子

我真心希望個中醫可以幫到大家,想生又生唔到嗰D日子勁難受。有之前嗰幾個月,我一m到,連我老公都一齊喊。有時諗番起嗰D日子,都唔敢再生,唔想再經歷嗰D日子。

大宅

咁飲檸檬茶得唔得?

別墅

如果有左bb,醫師會唔會知

男爵府

陪月勳章

Joeff 發表於 11-7-18 16:54
我真心希望個中醫可以幫到大家,想生又生唔到嗰D日子勁難受。有之前嗰幾個月,我一m到,連我老公都一齊喊。 ...

Joeff,

睇完你呢個post, 我都對呢個中醫好有期待... 明天會去睇~

你之前講過, 有包"仔藥"在Day 1要飲... 我就係差不多D1了... 我要唔要自己開口要求中醫開"仔藥"呢? 因為我試過, 有中醫要睇多1-2次, 先會開"正野"比客人~

今日我都有打電話去問清楚睇症時間, 接電話既係咪醫師呢? 語氣真係有d串串~

感謝有"你"~

大宅

引用:我上個月用紅D+check唔到有排卵,呢個月飲

原帖由 Joeff 於 11-07-18 發表
我上個月用紅D check唔到有排卵,呢個月飲咗勁多紫河車,希望呢幾日會排啦!我上年做咗個手術要割開少少條 ...
嘩!真係好大件事喎!真係要羅e師幫你保番好身體。我自己都希望身體好d,生出嚟嘅 b會強壯d。我阿仔身體差,e師話我陀佢時身體唔好,另外生完都無好好調理,所以依家自己再差d

男爵府

Joeff 發表於 11-7-18 16:46
我上個月用紅D check唔到有排卵,呢個月飲咗勁多紫河車,希望呢幾日會排啦!我上年做咗個手術要割開少少條 ...

如果咁都把到真係好犀利~
睇錢份上,我要忍忍忍~

別墅

我今日放工都去睇,啱啱打去問下佢收幾點,個男人好語氣超串,想問多句,佢已經cut左線

GremlinsYY  我今日都打過去問... 雖然無cut線, 但個男人講野真係好唔客氣~ >.<  發表於 11-7-18 17:19

男爵府

我都好想去睇呀,請問星期6日佢開嗎??

男爵府

回覆:GremlinsYY 的帖子

你要同佢講架,不過都係要你身體ready好先。

佢唔會接電話,一定係執藥嗰D叔叔~

男爵府

Joeff 發表於 11-7-18 16:54
我真心希望個中醫可以幫到大家,想生又生唔到嗰D日子勁難受。有之前嗰幾個月,我一m到,連我老公都一齊喊。 ...

真係好多謝你~
希望你快D心想事成~
睇錢份上,我要忍忍忍~

男爵府

回覆:mochai113 的帖子

唔好嬲,我答你,收七點。我下次去鬧吓佢地。Weekend最好先打電話去,暑假好似休禮拜六,有跑日馬都唔開,有時佢又返鄉下。

複式洋房

幾年前已經有朋友介紹我睇呢個醫師話佢好得, 但自己衰一路都冇去睇, 其實我老爺就住佢樓上, 有次我地食晏一點行過想睇見佢地食緊飯有個好好人嘅伯伯向我地揮手叫我地入去, 叫我地遲三十分鐘再去睇, 但我地趕住返工最後都冇去睇!!!

首頁
45678...84

尾頁

跳至