想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:karenwongwong 的帖子

喺呀!我哋是時候要走出陰霾,重新振作,以歡笑聲迎接我哋嘅可愛的BB。
我之前睇了功能x貓,有嗰話點通了我,明白要放低繼續行我的路。
憑記憶,嗰話大致是:你依家想什麼?你究竟想要什麼?不要停留悲傷之中,更不要追尋已過去嘅嘢,應該積極面對未來。touching

複式洋房

回覆 qy_yeung 的帖子

哈,我叔仔個老婆在我出事無耐就喺msn度大字標題話佢個女識轉身,又係不斷post佢個女啲相,攞景定贈慶?
咪當自己時運高睇唔到囖!但真係好唔明啲人咩心態,雖然唔係話我出左事就大晒,人地post我可以唔睇或者當睇唔到,但都叫做一家人吖,係咪要顧及下人地嘅感受,唔好喺哩個時候post啲咁嘅野呢?post遲一陣唔會有生命危險嘅,我覺得哩啲野唔係作為一個人應該做架囉!

男爵府

回覆:baby0617 的帖子

唔好為呢d無謂人唔開心,咪盞自己死多d細胞;佢地呢d o甘自私o既人遲早俾天收佢地,人地越想做埋d小動作另自己唔開心,我地自己就更加要積極爭氣o
做人有得必有失,佢地無錯今日係得到個健康正常0既bb,但係佢地識養唔識教,第時老左都係佢地受番,真係唔生好過生la, 我地只係一時失意, 我好相信我地响邊度跌底就一定會响邊度起番身!!!

baby0617  totally agree!  發表於 11-7-30 14:06

大宅

引用:回覆+qy_yeung+的帖子 哈,我叔仔個老婆在

原帖由 baby0617 於 11-07-30 發表

哈,我叔仔個老婆在我出事無耐就喺msn度大字標題話佢個女識轉身,又係不斷post佢個 ...
你當人地係一家人,人地可能當你人路人甲乙丙。有時要其他人照顧自己既感受好難,因為佢唔會明白呢件事係幾難受。之前以為已為人母既好朋友會明白我既傷痛,但原來唔會架,佢竟然同我行bb野買野比佢幾個月大既阿仔呀!!!果一刻只有眼淚在心裡流,人地唔take care我感受,怪得邊個?!

baby0617  亦因為哩件事令我地睇清楚好多野  發表於 11-7-30 14:08
baby0617  針唔拮到肉係唔知痛嘅  發表於 11-7-30 14:07

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆:qy_yeung 的帖子

如果我老公夠膽gum晌我面前講, 我一定粗口問候佢全家

bankwest  YES!!!  發表於 11-7-30 16:16

男爵府

如果我老公咁講,我一定一巴星埋去。作死呀,講d咁的野。

男爵府

回覆 nana包 的帖子

佢地完全知咩事,但人總係好快忘記的,點會有我地咁深的感受?佢地平時對我都ok的。頭先睇中醫,佢話我最好以取2weeks大假休息,我都想,但d同事實做死的。我現在好難決定。仲話叫我唔好swimming住,要跑步血氣好d。仲話叫我唔好對咁多電腦,15-20mins要take a rest。哈哈,睇來我要辭職先可以搞得掂!

禁止訪問

男爵府

回覆:小產後的感受

我兩年前小產過一次,因為好早期,自然流失,而且我已經有一個八個嘅bb, 所以唔係太傷心,反而學到好多嘢:
1)有超過百分之五十嘅女人試過小x, 好多係早期到啲人以為係平常period, 所以我知道小x唔須要太傷心,醫生都話係"抽籤"。
2)唔好問人幾時想生bb-以前唔知,成日會問啲朋友幾時生,原來,可以係好敏感嘅問題。
3)唔好恨仔/女-有得你生個健康嘅出嚟,都可謂過5關斬6將
4)有仔襯嫩生,唔好plan咁多,冇得plan嘅

Lovelybear1117  試過小x後, 呢個問題真係問不得....  發表於 11-8-10 20:47
ooking  好同意第二個point,d人成日問,勁煩,都唔知點答佢好!  發表於 11-7-30 16:47
karenwongwong  SUPER AGREE  發表於 11-7-30 16:41

禁止訪問

複式洋房

qy_yeung 發表於 11-7-30 12:28
回覆 baby0617 的帖子

totally agree, 我老公仲話我係唔係唔比人開心...卜X 啦
如果我老公夠膽咁樣同我講,我肯定會鏟到佢埋牆,然後唔駛旨意我會再同佢講野

禁止訪問

複式洋房

qy_yeung 發表於 11-7-30 13:53
回覆 nana包 的帖子

佢咁講, 我都諗, 係唔係我自己小家. 唔抵得人開心
有時我自己都會咁諗,同埋係咪自己過分敏感。但咁大個人,又唔係唔知發生咩事,稍為有腦嘅都應該知點做啦。唯有當佢地個腦坐住左囖

karenwongwong  出事既係我地, 無需要再俾自己有空間去體諒其他人既唔明白, 要保護自己先  發表於 11-7-30 16:40

男爵府

我地唔開心係好正常的,d男人唔明的,叫佢出少句聲當幫忙啦。

bankwest  係啦,又吾係佢地陀b,梗係吾明la!  發表於 11-7-30 16:18

男爵府

之前太唔開心了,所以都無諗咁多,只係想快d唔好再哭,所以咪自殺式咁做野。我份工超變態的,要跟活動同會議,但我係做行政的喎!老細仲超多。我等緊大老細回來,我就同佢講數的了。我跟埋明天一個function,同一個會,下星期都可以放下假的。我要健康呀!為下一個可愛的B努力。

大宅

回覆:Sicitsoi 的帖子

超like!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係剛剛7月17日自然流產呀!最初check到有時....以為係錯....前後check o左4次呢....最後用digital check,先知衰即刻去醫院.....不過我都知點都係冇ga喇~因為愈check愈淺色.....去到醫院再check...醫生都再check唔到lu.....醫生話照周期計個胎應該大約5wk2.....唉.....我果時都好似跌入人生谷底咁....因為我一直想生第2個....仲要呢個timing係我最想O既......點偉咁樣....我喊O左好多次...好耐.....又有諗過係咪阿B知道爸爸未ready想要多個住,所以選擇離開呢?自己會勁亂諗,唯一慶幸我可以咁快走出陰霾...係我仲有個仔....因為我係自己湊,好勞氣....有時都有諗唔知係咪太操勞,所以阿B離開我!亦好好彩,身邊有好多好朋友同媽媽朋友O既支持,有位媽媽同我講: 上天會帶走唔好O既,再將最好的帶給我們!就是這一句,我很快重新振作,為我O既目標再努力!
希望各位sis能快快重新振作,努力造個精靈健康O既B!

p.s. 我想問咩係小X後黃金期???即係呢半年會易D有??好似O岩O岩生完果D人咁???

ooking  應該係,我黎第二次m就bingo左!之前試左十一個月架!  發表於 11-7-30 16:48
karenwongwong  係呀, 小產後半年係黃金期. 不過都要休息起碼2個月, 加油!  發表於 11-7-30 16:38

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至